Ingyenélők Németországban
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Le kell ülni és összevetni az érveket! Ha a férjed nem akar menni akkor biztosan nyomós oka van erre! Nekünk annak idején nem volt anyagi gondunk, tehát mi nem voltunk "gazdasági menekültek". Nálunk tényleg az volt a kijövetelünk oka, hogy a képzés és a perspektiva a két gyereknek nem volt meg! Akkor mi (otthon) nagyon jól kerstünk s amikor kijöttünk anyagilag megroggyantunk, tehát rosszabbodott ez a helyzet. Igaz itt akkor semmi segély vagy támogatásunk ne volt. Se ismerös, se internet se semmi! S ahogy irtam 3-4 év kitatró hajtás után alakult ki a helyzet, de soha nem hagytuk hogy valaki eltéritsen benünket a célunktól!Heditta írta: 1: maradsz azzal akit szeretsz, de nem ott ahol szeretnéd
2: elmész oda ahová szeretnél, de egyedül:
Mi azonabn mind a négyen már jól tudtunk németül! Mit mond a férjed, miért nem akar váltani?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Mar engedelmevel aranyoskam, bele szolnekMindegy is, jó ez így ahogy van! Ez az én utam, nekem ebből kell tanulni!
Ez a te utad, ebböl kell neked tanulni?!
Egen ,csak te sem vagy mar piskota es kihagyod a szamitasbol, hogy ez az ut
egy kurva rövid ut
Tegnap voltam 29 eves
Az, hogy szerelemert nem kapsz kenyeret a peknel az tuti.
De a hentes sem adja oda a maradek csontot ingyen.
Az, hogy gyerekkorunkban a cukros vagy a lekvaros kenyer egy ünnepi kaja
volt ezzel nem lehet ma mar egy gyereket sem hitegetni, mert kiröhögnek,
hogy az akkor volt
De, ha nincsenek celjaid vagy a ferjed uranak es eleritek egyszer ,adja az eg,
a nyugdij korhatart es veszitek eszre, hogy a cukros vagy a lekvaros kenyer
magyarban ünnepi kajanak szamit, mar kesö lesz ezen valtoztatni
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Azért nem akart váltani, mert nem érezte, hogy el kéne hagynia az országot, végül is 2008-ig volt munkák, eleinte jól kerestünk aztán eddigre szépen el is kopott a bér. Míg 1998-ban 60 ezer nettót kaptam 2008-ban 80 ezret. Ekkorra kezdte megérteni, hogy jobb lenne már váltani, de erre csak 2012-ben tudtam rávenni.....remélem nem túl későn ....
Prosperusnak...
igen... igazad van, remélem nem a járókeretemre gyúrok most
Emlékszem a nagyszüleim mennyire féltek attól a "gyors" világtól amit a 70 évek végén éltünk.... és sajnos valahogy már én is ezt érzem, nem tudom felvenni a tempót ezzel a technikai fejlődéssel és ezzel a személytelen kapcsolattartással..... ergo, megöregedtem.... már csak a gyereket akarom sínre rakni "oszt jóvan"
Jajj istenem, besírtam, ne is mond a cukros zsíros kenyeret...anyám, mennyit ettünk .... amikor a fiamnak meséltem csak pislogott, behánynék ha ma ennem kéne
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Heditta írta: Azért nem akart váltani, mert nem érezte, hogy el kéne hagynia az országot, végül is 2008-ig volt munkák, eleinte jól kerestünk aztán eddigre szépen el is kopott a bér. Míg 1998-ban 60 ezer nettót kaptam 2008-ban 80 ezret. Ekkorra kezdte megérteni, hogy jobb lenne már váltani, de erre csak 2012-ben tudtam rávenni.....remélem nem túl későn ....
Mint ahogy már többször leírtam! ha valakik anyagi okokból indul el külföldre az rossz kártyákkal kezd, mert kényszerképésben van. Mi annak idején szuper jól éltünk, én a magyar jaátkkaszinóban dolgoztam, a nejem már akkor is gépészmérnök volt! Mi csak a két gyerek miatt jöttünk ki! A terv 4 év volt..... (nem jött be, mert az NDK bedőlt, s az egész éeletünket át kellett szervezni) Ezért én nagyon haragszom Horn Gyuszira! Ő nyitotta meg a határokat!
Emlékszem a nagyszüleim mennyire féltek attól a "gyors" világtól amit a 70 évek végén éltünk.... és sajnos valahogy már én is ezt érzem, nem tudom felvenni a tempót ezzel a technikai fejlődéssel és ezzel a személytelen kapcsolattartással..... ergo, megöregedtem.... már csak a gyereket akarom sínre rakni "oszt jóvan" .
Szóval ha öregnek érzed magad, akkor baj van! Mennyi idősek a gyerekek? Ez enyémek most 32 és 34 évesek, de már jó 15 éve "sinen" vannak. A fiam 19 évesen már a saját bérlakásába költözött. A lányom annak idején az egyetemet is úgy végezte, hogy már volt hol laknia. Szóval hamar önállóak és függetlenek lettek! Mi nagyon elitéljük a Mo.-on nagyon divatos fél életen át a szülövel és szülőből élést! Sajnos nagyon későn vagy soha nem kényszerítik a gyereket arra, hogy felnőtt legyen így nagyon (túl!) sokáig lógnak a szülőkön! Ez bizony már nem a szeretet jele, hanem a butaságé! Nálunk ma is szuper jó a kapcsolatunk mindekettővel! Ma is kikérik a tanácsainkat és sokszor vagyunk együtt, noha mindekttő házas és a saját életüket élik!
DCT
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Így van! Ezt többször leírtad és én sehol nem ellenkeztem ezzel! Intő jeled ellenére mi útnak indultunk Nem tartom jónak a "menjek, vagy maradjak" .. vagy a "szerintetek mi az esélyem" kérdéseket, mert ha valaki ezt sem tudja eldönteni, akkor az nem is akar igazán kijönni. Természetesen tájékozódni tájékozódtunk, megállapítottuk, hogy itt sem fossák az aranyat, dolgozni itt is kell és egyik kerítés sincs kolbászból! Nekem ennyi infó elég volt ahhoz, hogy eldöntsem: NEM akarok Mo-on maradni! Sajnos nem írhatom le a valódi okaimat mert a nagytestvér figyel és mindent lát ezért cenzúrázva írom: azért akartam eljönni Mo-ról, mert utáltam azt a ..........., ami ott folyik és elegem volt a ....................és nem bírtam elviselni a .............. valamint a ..................!!! Fene azt a vicces pofámat!Mint ahogy már többször leírtam! ha valakik anyagi okokból indul el külföldre az rossz kártyákkal kezd, mert kényszerképésben van.
De még mekkora! Túl sok időt töltöttem szeretett szülőhazámban a válás borzasztó nehéz volt.. ( fél éve vagyok itt de még egyszer sem jött rám a honvágy, nem értem )Szóval ha öregnek érzed magad, akkor baj van!
1 egész gyermekről számolhatok be, aki jelenleg 17 éves, másodikos gimnazista és ezzel kapcsolatban viszont majd szeretnék tanácsot kérni tőled és a többiektől, de ezt majd a megfelelő topicban.Mennyi idősek a gyerekek?
Ráadásul fiú és a fiús anyukákat előszeretettel sorolják a "borzalmas anyós " kategóriába ...amire NEM szeretnék pályázni ezért minden tőlem telhetőt megteszek, h a gyermek minél előbb elengedje a nemlétező szoknyámat! Ez olyan jól sikerült, hogy végcéljának kitűzte Japánt, vagyis ott szeretne majd élni és munkálkodni. A kis sunyi, tudja, hogy rettegek a földrengésektől !!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Heditta írta: A kis sunyi, tudja, hogy rettegek a földrengésektől !!
Pedig azt hittem szeretsz veszélyesen élni......
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "