Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Persze ,hogy rengeteg a jelentkezö villanyszerelö, de amikor el
kellene indulni akkor jön a hümmöges, hogy meg se most, talan
ket het vagy negy het mulva, de meg az anyuval is meg kellene
beszelni, hogy el enged e haromszor annyit keresni Nemetben,
mint Pannoniaban. Az ilyen nyulaknak magyarban a helye!
Akkor meg mi a banatnak jelentkezik be, akadalyozva azok
lehetöseget akiknek igenis szandekukban lenne dolgozni.
Az, hogy van 2 szakmad annak csak örüljel. Az, hogy kivarod
a megfelelö ajanlatot az is oke, de mi neked a megfelelö?
Vagy az sem mindeny, hogy miert akarsz valtani?
Az, hogy miert is akarsz valtani az erdekelne az uj munkaltatot
is, ugyanis ha valtassz en csakis felhivnam a volt munkaltatodat,
hogy miert kellett neked menned vagy ahogy irod valtanod?
Tul sok a kerdöjel, de ez a te privat eleted!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: Ez egy baromsag. HA van valakinek felmondasi ideje, akkor nem az utolso pillanatban kezd el munkat keresni. Azonnali kezdessel meg csak olyan munkaado keres aki mar el van csuszva a melojaval..
Ez így van, CSAKHOGY! Ha valaki még dolgozik, akkor irásban pályázik és abba beleírja, hogy mikortól tud kezdeni és nem telefonál be, hogy van e munka! Most itt 13 éve dolgozom, de amikor ide jöttem a céghez, nekem is volt 3 hónap felmondásom és a volt cégem nem adott ki, az az ragaszkodtak a 3 hónaphoz! Ezt azonban azonnal közöltem ezen a munkahelyen, s így tudtak velem kalulálni! Ez is egy bizonyos fokú lojalitási "igazolás".
A másik fontos, s ezt azért feltétlenül ajánlom mindenkinek:
Ha az új cég a volt cégünkről adatokat, vagy leírást kér, ezt tagadjuk meg, de rosszat semmiképpen! Nem jó az ha kitálalunk, akkor sem ha rossz volt! Ez azért fontos, mert akkor az új cég is látja, hogy diszkrétek vagyunk és számithatnak arra, hogy semmilyen "cégtitkot"** nem locsogunk el!
**Nálam volt hasonló! A nejem egy (nekünk) konkurens cégnél dolgozik. Amikor itt felvettek, 2-3 hét múlva hivott a csopvez, (még próbaidős voltam), hogy meséljek már, hogyan s mint megy a nejem cégénél, mit csinál milyen projektek vannak, stb.! Nem mentem lépre, sőt, felháborodtam és kikértem magamnak, hogy ilyet feltételeznek rólam, hogy idegen céges dolgokat kilocsogok! (Később a csop.vez. jó haver lett, -ma is az-, s röhögve mesélte, hogy belevörösödtem úgy kiakadtam a dolgon, de a főnök küldte hozzám, ezzel a "teszttel". Jól vizsgáztam, s azóta is lojális vagyok, s nem bántam meg!)
DCT
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Nem tudom kinek szantad ezt a "baromsagot" es nem tudom, hogy helyileg honnan
iranyitod okossagaidat, de sok okossag van soraidban, de sokszor Dummheit is van
benne.
Az azonnali kezdessel jelentkezö munkaltatok kenyszeritve vannak az azonnali avagy
az egy vagy ket heten belüli kezdesre.
Az hogy nekünk (csak pelda) august 01-el kellett volna elkezdeni a fütesszerelest, de
a Trockenbau cegek tököresznek es el vannak csuszva, mi sem tudunk idöben kezdeni
csakis akkor amikor a masik Gewerk elkeszült.
Amikor közli velünk a Trockenbau ceg ,hogy August 07-re keszen vannak valoszinü,
hogy mi is ugy keressük ha nem lenne meg a csapat, "hogy kezdes egy heten belül".
Tehat nem valos az az allitasod, hogy a munkaltato lenne csuszasban.
Az olyen cegek jelentkezesere ahol ugy szol, hogy "kezdes azonnal" nem is
jelentkeznek mint munkavallalo, mert abbol csakis a munkavallalonak lesznek
kellemetlensegei ,mert akkor olyan helyre lesz beosztva ahol mar csuszasban van
a ceg, ami anyagilag ra is lecsapodik.!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem neked!prosperus írta: Mahlzieht!
Nem tudom kinek szantad ezt a "baromsagot" es nem tudom, hogy helyileg honnan
iranyitod okossagaidat, de sok okossag van soraidban, de sokszor Dummheit is van
benne.
Az azonnali kezdessel jelentkezö munkaltatok kenyszeritve vannak az azonnali avagy
az egy vagy ket heten belüli kezdesre.
Az hogy nekünk (csak pelda) august 01-el kellett volna elkezdeni a fütesszerelest, de
a Trockenbau cegek tököresznek es el vannak csuszva, mi sem tudunk idöben kezdeni
csakis akkor amikor a masik Gewerk elkeszült.
Amikor közli velünk a Trockenbau ceg ,hogy August 07-re keszen vannak valoszinü,
hogy mi is ugy keressük ha nem lenne meg a csapat, "hogy kezdes egy heten belül".
Tehat nem valos az az allitasod, hogy a munkaltato lenne csuszasban.
Az olyen cegek jelentkezesere ahol ugy szol, hogy "kezdes azonnal" nem is
jelentkeznek mint munkavallalo, mert abbol csakis a munkavallalonak lesznek
kellemetlensegei ,mert akkor olyan helyre lesz beosztva ahol mar csuszasban van
a ceg, ami anyagilag ra is lecsapodik.!
Nem epitoiparban dolgozom. De ha te kapsz egy munkat 1 hetes kezdessel es bevallalod, akkor vagy van egy csapatod mar keszenletben es minden ok. v. nagyon csuszasban vagy az emberek felvetelevel. 1 het alatt milyen embereket talalsz? Allandoan megy a panasz, hogy nincs minosegi munkaero.. 1 het alatt alkalmazottat, hogy lehet talalni, felvenn, munkaba rakni Nemetorszagban? MAx valami vallalkozot/vallalkozoi brigadot aki epp szabad..
En igy gondolom a nemet tapasztalataimbol, de cafolj meg ha vegul en irtam "baromsagot"!
(En pusztan arra irtam, hogy Deco leteremtett valakit, mert ugy gondolta palyazik egy munkara 1 honap felmondasi hataridovel..)
- corleone
- Látogató