Nem is akar a magyar dolgozni

Több
12 éve 2 hónapja #23585 Írta: FKatika71
FKatika71 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

T. Urak, Hölgyek!
Nem egészen így van, hogy
okos = tud németül, sok hülye = nem beszéli a németet
a melós szó sem a csóró, szarrágó, lusta szinonímája
én nem egészen ezt olvastam ki a tanulságos történetből
ja, és nem személyes érdem, jellembeli nagyság, vagy hasonló, ha valaki 20 évvel ezelőtt ment ki, hanem lehetősége adódott valakinek, és élt vele
attól még, aki nem ment ki 20 évvel ezelőtt, az semmivel nem rosszabb, mint ahogy itt néhányan hiszik magukról

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #23586 Írta: FKatika71
FKatika71 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Kissé zavar, hogy a itt mindenki hülye, nagyravágyó, tájékozatlan, nem beszéli a németet (=buta, hülye), valamint nincs szakmája. Itt többször elhangzott, hogy minek jönnek ide szakma és nyelvtudás nélkül próbálkozni emberek? Szerintem sok magyarnak több szakmája van, mint némelyik lusta nyugat-európainak. És nem cserépkályhaépítő vagy ilyesmi. Bár ez ismét divat. Hanem bizony pont a nyugat-európaiak által keresett szakmunkák, és magasabb végezttséget igénylő szakképesítések.

• corleone
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23587 Írta: corleone
corleone válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Szerintem mi egykorúak lehetünk.Én beszélgetek veled de Te azért szurkálódsz .Nem vagyok fasza gyerek csak ha megtehetem , hogy válasszak akkor élek is vele miért kéne elfogadnom a legelső ajánlatot. Tudom én sem vagyok pótolhatatlan. És nem kell ezerszer elmondanod.De látom hogy hogy dolgozik egy két Német és le merem írni ,hogy tudok egy pár Magyart aki a fél kezét a segébe dugva különb munkát tud végezni.Bocs hogy közönséges voltam.De ha érdekel Én a kilencvenes években villanyszerelő kisiparos voltam csak a hobbim miatt ez a szakmám háttérbe szorult. A másik szakmám motorkerékpárszerelő ( Motorradmechaniker).A fiam úgy mint én is fiatalon versenyző lett és a versenysportban dolgoztam 12 -évet. 8 -évig vezettem A Bécsi Auner motorsport magyarországi részlegét.Sajnos a magyar válság a magyar motorsportot tönkretette. Én igazábol nem villanyszerő állást kerestem elöszőr hanem ,motorszerelőit .Ingolstatba lett volna lehetőség csak anyagilag nem tudtunk megegyezni.Utána lett volna egy nagyon jó Herman Kurznál egy nagyon komoly versenycsapatnál. De sajnos Ő mondta hogy csak három hónap mert a szezon végén befejezi mert már Öregnek érzi magát.És felszámolja a csapatot.De azért a villanyszerelést is gyakoroltam.Pl voltam Kecskeméten a Merci gyár építkezésen is kis időre.Hát most hausmeister vagyok egy 70 szobás szállodában Na csak enyit Magamról Utoírat :ha figyelmesen olvastad az előző beírásomat én tettem is érte hogy itt kint dolgozzak nem várom a sültgalambot ,meg nem várom hogy kolbászból legyen a kerítés .Ja és az a zőldfülű az nekem angolul hangzik nem németül(greenhorns) de lehet tévedek

Több
12 éve 2 hónapja #23588 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

FKatika71 írta: Nem egészen így van, hogy
okos = tud németül, sok hülye = nem beszéli a németet
a melós szó sem a csóró, szarrágó, lusta szinonímája

Kedves Katika!

Ezt egy kicsit leegyszerűsítetted szerintem...az egyenlőség jelek nem tehetők ki egyik szó után sem!
De ne ess abba a hibába, hogy túl értékeled a magyar munkaerőt. Igen, vannak okos, képzett, dolgozni tudó, akaró melósok...mondjuk 30-40%....a többi meg :blink:
Írod itt a képzettséget. Azért az az ország ahol az ipari tanulók (jelenleg a franc tudja minek nevezik épp őket) a munkába állásuk után 2-3 évvel érik el azt a szintet, hogy egyáltalán önállóan tudjanak dolgozni, nem dicsekedhet Európa elsőséggel...ugye?
Épp most szüntetik meg illetve drasztikusan csökkentik az iskolákban a gyakorlati időket.
A szakmai gyakorlaton a legtöbb esetben csak dohányozni meg inni tanították a diákokat, mert a "mester" is egy kretén volt.
Majd ha tudsz nézz meg egy német, osztrák szakmunkásképzőt. A felszereltséget, az oktatás színvonalát, a gyakorlati lehetőséget....ne higgy a propagandának. Van rengeteg ügyes, szülei szakmáját folytató magyar, néhány született tehetség, de sajnos a nagyja semmirevaló. Erre fel még a nyelvet sem beszéli. (na ezért morognak itt többen)
A magyar melós aki érti a szakmáját mindenütt megél, de a kitántorgók jelentős része szerencselovag :dry:
A Lengyelek például 38 millióan vannak, mi kb 9-en. Az oktatás színvonala hasonló, azt hogy Ők miként dolgoznak, meg mennyiért nem tudom. Ha egy állást meghirdetnek, jelentkezik 2 magyar és 7 lengyel nagyobb a számszaki esély a lengyel sikerre ;) Itt már páran elmondták a magyar munkaerő nimbusza le van a földig rombolva. Az hogy minket keresnek kint az sajnos kacsa...tettek róla honfitársaink.
Ha sikerül kint munkához jutni és tényleg profi vagy egy-két év múlva úgy is elismernek, de ha magyarosan a mellényt döngetve "Én magyar vagyok, jobban dolgozom mint bárki" szöveggel közelítesz, nehéz lesz az utad.
Senki nem akarja a saját fajtáját lek@kálni, de hidd el borzalom ami kifolyik innen külföldre.
És nem a tényleg korrekt szakikra gondoltam! ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 2 hónapja #23590 Írta: KIVI
KIVI válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Nem nettó, hanem bruttó 13 EUR órabért kapott a főnök, így megkapnak 4-5-6 EUR-t óránként a dolgozók, és ebből még a szállást, hazautat is maguk fizették. Illetve megkapták volna, mert hónapok óta nincsenek kifizetne, ezért jönnek egymás után haza. Erre lehet mondani, hogy nem akarnak dolgozni. Akarnak, de a fizetést nem kapják meg, és a legtöbb családos ember, van, ahol az egyetlen kereső.

Több
12 éve 2 hónapja #23591 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Ezt legközelebb az átverés topikba, jó? Nem erről folyik a társalgás itt hanem a komolytalan, munkát csak látszólag kereső, a hirdetők idejét raboló, tesztelőkről. ;)