Nem is akar a magyar dolgozni
- Eva10
- Látogató
Szoval: szabadsag. Uj dolgozonal en is morognek, ha azonnal szabira akar menni. Es a szabadsag jo reszevel a munkaltato rendelkezik itt is, tehat nem akkor veszitek ki, amikor akarjatok, henam amikor a munkaltato adja. Nem tudom, mennyi reszevel, ezt a többiek jobban tudjak. Nalam ez nem problema, mert megegyezünk.
Es igen, sokkal jobb, ha a csalad kinnt van - ha lehetseges, rengeteg elönye van, csak egy lakast kell fenntartani, könnyebb lakast keresni stb. Itt pl rendszeresen latom kiirva is., hogy segitöt keresnek, vagy egyebet....ilyeneket otthonrol eleg nehez meglatni.
Aztan: itt is van pl több magyar, talalkozunk is rendszeresen, vannak havi talakkozok is, ahol ugyan nincs ott mindenki, de lehet ismeretsegeket kötni, tapasztalatokat megosztani. Es: ha nem is segit mindenki, de sokan.
Kerdesre: nekem otthon is, itt is kellett papirokat inteznem. Sok volt, hiteles forditasok, stb...Es en is kesöbb tudtam kezdeni, mint megbeszeltük volt - ezert is kellett az elsö idöben hazajarnom dolgozni. Söt meg masik munkat is kerestem, hogy valami kiegeszites legyen, mert az utolso idöben mar minden zsömlet meg kellett szamolnunk, annyira nem volt penzünk - pedig nem keves penzzel jöttem ki. De a munkat is ugy talaltam, hogy megneztem a szakmai honlapokat, es valahol azonnalra kerestek embert - es telefon utan masnap kellett menni allasinterjura - ezt azert otthonrol eleg nehez.
Es bizony az elejen en sem tudtam gyakran szabadsagra menni - sem penz nem volt ra, es a bevetelkieses sem lett volna jo az elsö idöben.
De szerintem nagyon fontos: hogy az ember menjen szabadsagra, es pihenjen is, ha lehet. Mert lehet egy ideig nagyon hajtani, de egy idö utan ez nem megy, vagy pedig kesöbb meglesz a böjtje...betegsegek, stb. Es ugye, az a cel, hogy az ember jövöje jobb legyen, es meg is tudjon elni. Itt sincs kolbaszbol a kerites, sok munkaval kenyelmesen meg lehet elni. De nem lehet vagyont gyüjteni, vagy csak nagyon keveseknek, es hosszu idö alatt. A cel a jelen - es a jövö is!
En pl. nem tudom, hogy mi lesz otthon 10-20 ev mulva? Mindenki rosszkedü, nehezen el, az eü ellatas a beka feneke alatt...nem is merek belegondolni, mi lesz ebböl?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
De mar erre is többször felhivtuk a figyelmet:
1) semmifele DDR megbizo vagy munkaltato (feher hollok azert vannak)!
2) semmifele Osman, Türkiye!
3) semmifele Yugos!
4) ötször ragd at Hollandiat es Angliat!
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
csapatban dolgozik ahol van egy nemetül beszelö csapatvezetö, es ö nem
beszel nemetül?
Ja es meg valamit meg kell tanulnia a jövendö magyar szakmunkasoknak
(senkit nem all szandekomban megserteni, ütlegelni):
Ha a nemet Bauleiter azt mondja, hogy "ugorj", akkor nem azt keredezed,
hogy "miert", hanem azt hogy " milyem magasra".?!
Amiatt is mar sokan elveszitettek az allasukat, mert megprobaltak a nemet
Bauleitert iranyitani es megmagyarazni, hogy ugy ahogy van a tervrajz
"az szar" es amit a Bauleiter mond az " totaler Blödsinn".
Jo tanacs volt, nem oktatas. Aki fizet az iranyit es diktal.
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
Egyetlen egy ceg sem küld munkaszerzödest Emailben vagy faxon, mert az egy
ceges Dokument amit nem küldhetsz a vilagban körbe -körbe.
Datenschutz!
Probalj meg a magyarorszagi L`oreál-nal, Siemensnel, Boschnal vagy a
nemetorszagi Daimlernal, Lufthansanal egy munkaszerzödest elöre per Email
oder Faxon lekerni.
Egy szerzödes az mindig szemelyre szolo, tehat csakis szemelyesen lehet megbeszelni
es alairni.
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
A "közvetítő" szerint kell munkavállalási engedély. Külömben hogy tudna még egy 100-ast lenyúlni?Miklós írta:
2011. május 01-től NEM KELL munkavállalási engedély.A munkavállalási engedély intézését Magyarországról nem lehet intézni, tehát ehhez ki kell utazni.
Papírok ??Mindig írjátok, hogy papírok nélkül sehova. A papírokat hol írjátok alá? Magyarországon?
Írásbeli munkaszerződés. Ha magyar a cég, valószínűleg Magyarországon, amennyiben magyar cég, de Németországban működik, akkor lehet kinn és itthon is. Ha csak a kinti szerződésaláírást eröltetik, kérjetek egy szerződést e-mailban. Ha korrekt a cég, küldi. Ha nem, .....Ezek szerint ez a része sima, valószínűleg a bejelentéssel is ilyen segítőkészek lesznek. A többi teendő utánolvasással megtudható.Két szállás közül lehet választani majd Németországban, tehát szállás elméletileg rendezve.
By Deco:Ismétlés, DE FONTOS !Ezért kell:
1. Irásos szerzödést kötni!
2. Jogi biztositást kötni.
3. Az elsö alkalom után amikor nem kap pénzt, vagy kevesebbet kap, ügyvédhez fordulni!
Semmilyen szóbeli (telefonos) igérett, s indokot nem szabad elfogadni!
itt írkálnak, többnyire hülyeséget, ahelyett hogy megkérdeznék a "Guuuggolós" fiúkat. Beírom a keresőbe és már löki is, hoy NEM KELL MUNKAVÁLLALÁSI !!!!!