Nem is akar a magyar dolgozni

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23678 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Decotext azt irod, vilageletedben utaltal dolgozni. Ebben különbözünk, mrt en szeretek dolgozni. Es mintha ugy emlekeznek, hogy az embert emberre eppen a munka teszi. gyüjtögetni mar a hörcsög is tud, vadaszni meg csaknem minden allat :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• remek
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23682 Írta: remek
remek válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Szervusztok!
Nekem is pont úgy ment a dolog, mint Miklósnak; emailben elküldték a szerződést, általuk aláírva, kinyomtattam, aláírtam bescanneltem, visszaküldtem. Az első munkanapon pedig a tényleges aláírás.
Prosperus, mi a gond a keleti cégekkel?

Több
12 éve 2 hónapja #23684 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

prosperus írta: Csak egy pontot cafolnek meg Miklos Uram!
Egyetlen egy ceg sem küld munkaszerzödest Emailben vagy faxon, mert az egy
ceges Dokument amit nem küldhetsz a vilagban körbe -körbe.
Datenschutz!
Probalj meg a magyarorszagi L`oreál-nal, Siemensnel, Boschnal vagy a
nemetorszagi Daimlernal, Lufthansanal egy munkaszerzödest elöre per Email
oder Faxon lekerni.
Egy szerzödes az mindig szemelyre szolo, tehat csakis szemelyesen lehet megbeszelni
es alairni.
:whistle:

Igazad lehet, de manapsag mar boven vannak kivetelek. En most irtam ala az uj munkaszerzodesem, igaz cegen beluli mozgas, magyar leanyvallalattol egy nemet kp.-ba. Epp szabin voltam, ok meg mindenkepp Szept. 1el akartak a valtast. Megoldottak:) Szerzodest alairtak, scanneltek, email. en kinyomtattam alairtam, scanneltem es visszakuldtem. Es ekozben kikuldtek a nemet lakcimemre az A4es meretu 1.5cm, vastag boritekot sima postaval. MIvel szabin voltunk, a postalada tele, a postas szerintem labbal taposta bele a szerzodesem, ugyis nezett ki. Tele teljesen bizalmas adatokkal.. Nem paraztak tul az adatvedelmet.. Ja es egy min. Siemens meretu vilagcegrol beszelek.

Több
12 éve 2 hónapja #23685 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Sziasztok!
A férjemnek Magyarországra sima postával küldték a munkaszerződését, aláírta és már küldtük is vissza. Szintén egy nagy cégről van szó.
Nem tudom máshol hogyan mennek a dolgok, de ennél a cégnél minden simán, gördülékenyen működik, nekünk csak pozitív tapasztalataink vannak eddig a Németországban tartózkodásunkóta.
Aki tényleg jól végzi a munkáját azt biztosan megbecsülik és nagyon nagyra értékelik, ha még a nyelvtudásban is fejlődést mutat.Nem csak hátbaveregetnek, hogy így tovább öcsén, hanem az órabér növekedésén is észrevehető, hogyan áll valaki a munkájához.(természetesen lehet, hogy ez csak nállunk van így , lehet, hogy más is kiteszi a lelkét mégsem emelkedik a fizuja, senkit nem akarok ezzel megbántani)
Bízom benne, hogy nagy kitartással továbbra is jól alakulnak majd a dolgok! :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23686 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Eva10 írta: Decotext azt irod, vilageletedben utaltal dolgozni. Ebben különbözünk, mrt en szeretek dolgozni. Es mintha ugy emlekeznek, hogy az embert emberre eppen a munka teszi. gyüjtögetni mar a hörcsög is tud, vadaszni meg csaknem minden allat.

Nos, ez valószínű, hogy nézőpont kérdése, hogy mi a munka. Ugye a fizikában KW-ban mérjük. Én munkának azt tartom, ha valaki másnak vagy mások érdekében olyan munkát végez, aminek az ellenszolgéltatósából kell megélnie! Pl. a saját kertemben ha dolgoznék (most nincs de volt többször kertünk) az is munka, s fizikailag mozgás, s ezt mindig szivesen csináltam. A Te munkád is munka, mert van egy céged, másokat látsz el, adsz több embernek is elfoglaltságot amiért fizetsz, de a végső célod ezzel a megélhetés, na ez az amit utálok, mert akkor is végened kell ha semmi kedved hozzá! (Ha nem dolgozol nem lesz pénzed miből élni!) A munka kényszere az ami nem smakkol!! Nem teheted meg, hogy ok. ma nincs kedvem, felülök az első repülőgépre és 3 hónapig egy lakókocsiban körbe utazom Ausztráliát.... stb. Illetve megteheted, de akkor nyekk a cégednek! Ugye ezt mint alkalmazott, sem anyagilag sem a munkahelyem szempontjából nem tehetem meg!

Még egy nyugdijasnak is jobb ebből a szempontból, mert ha kevés a nyugdija,
elmegy olyan országba, ahol ez a pénz többet ér, s jobban meg tud belőle élni!
Pl.: 800-1000 euronból itt nem lehet ugrálni, de Mo.- ebből jól el lehet evezni.....

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
12 éve 2 hónapja #23692 Írta: KIVI
KIVI válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Prosperus, Sajnálom, Magyarországon nem bevett gyakorlat, hogy az elhelyezkedni kívánók adnak fel hirdetést. Arra gondoltam, hogy te szeretnél hirdetni. Még mindig villanyszerelőt, autófényezőt, hegesztőt keresel?
Köszönjük a válaszokat.
Rian, külön köszönjük a bíztatást. A párom két másik kollégával 5,30 órakor elindult Németországba. 14.00 órakor a cégnél kell jelentkezniük, majd a tájékoztató levél szerint utána mennek a munkaügyi hivatalba. A közvetítővel egyikük sem találkozott, telefonon beszéltek, e-mailt váltottak. És a magyar szeret dolgozni, ezért a helyzetünket tekintve fél havi megélhetésünket fedező költség ráfordításával (gondolom a két másik kolléga is hasonló anyagi ráfordítással) a két kudarc után megint megpróbáljuk. Itthon nincs munka, hónapok óta nem találunk, pedig értelmes, okos, szorgalmas emberek laknak is itt.
Hogy valaki nem szeret dolgozni? A munka alkotás, valamit létrehozunk, minket ez örömmel tölt el.