Nem is akar a magyar dolgozni

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23606 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Szia kivi!
A Gergőnek igaza van,ez tényleg így működik,a férjem kint dolgozik március óta és csak decemberben jöhet haza!Nem német cégnél van hanem töröknél,a fizetését mindig megkapja,sajna fix pénzt kap akármennyit dolgozik és gondolhatod hogy ki jár jobban,de viszont van munkája!Közvetítökkel nem szabad foglalkozni mert csak arra megy hogy neki jó legyen,és kihasználják hogy az ember bajba van szeretne dolgozni és azért képes fizetni!Nagyon jó amit az Éva tanácsolt nézzétek meg és íratkozzatok fől a hírlevélre is amit a Gergő ajánlott!Jó magam is nagyon szeretnék a férjem után menni,de eszemben sincs közvetítőknek a zsebeit tömni!Kint kell megpróbálni!Szerintem

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #23607 Írta: KIVI
KIVI válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Köszönöm a válaszokat, a topikot az elejétől olvasom. Sajnálom, hogy nem előbb találtam rá.
Prosperustól kérdezném, hogy ő, mint német cég hogy viszi ki az embereket. A munkavállalási engedély intézését Magyarországról nem lehet intézni, tehát ehhez ki kell utazni.
Mindig írjátok, hogy papírok nélkül sehova. A papírokat hol írjátok alá? Magyarországon?
Eva10, ezek szerint a te papírjaidat is Németországban intézték. Két szállás közül lehet választani majd Németországban, tehát szállás elméletileg rendezve.
Kfz, Nem, most nem fizettünk semmit. Magyar hirdetési oldalon jelentkeztünk, azóta a hirdetővel, aki magyar cég tartjuk a kapcsolatot.
Gergoo, Az ajánlott hírlevélre feliratkozunk.

Több
12 éve 2 hónapja #23608 Írta: KIVI
KIVI válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Eva10, Gergoo tanácsa volt a fél év, egy év szabadság nélkül, tőle kérdeztem.

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23611 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Kivi,a szállást ki intézte?jól értem,hogy már megvan?Biztos vagy benne?Mert az sem olyan egyszerű!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23612 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

KIVI írta: Nem nettó, hanem bruttó 13 EUR órabért kapott a főnök, így megkapnak 4-5-6 EUR-t óránként a dolgozók, és ebből még a szállást, hazautat is maguk fizették. Illetve megkapták volna, mert hónapok óta nincsenek kifizetne, ezért jönnek egymás után haza. Erre lehet mondani, hogy nem akarnak dolgozni. Akarnak, de a fizetést nem kapják meg, és a legtöbb családos ember, van, ahol az egyetlen kereső.

Ezért kell:
1. Irásos szerzödést kötni!
2. Jogi biztositást kötni.
3. Az elsö alkalom után amikor nem kap pénzt, vagy kevesebbet kap, ügyvédhez fordulni!

Semmilyen szóbeli (telefonos) igérett, s indokot nem szabad elfogadni!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, htimea, KIVI

Több
12 éve 2 hónapja #23627 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

A munkavállalási engedély intézését Magyarországról nem lehet intézni, tehát ehhez ki kell utazni.

2011. május 01-től NEM KELL munkavállalási engedély.

Mindig írjátok, hogy papírok nélkül sehova. A papírokat hol írjátok alá? Magyarországon?

Papírok ??
Írásbeli munkaszerződés. Ha magyar a cég, valószínűleg Magyarországon, amennyiben magyar cég, de Németországban működik, akkor lehet kinn és itthon is. Ha csak a kinti szerződésaláírást eröltetik, kérjetek egy szerződést e-mailban. Ha korrekt a cég, küldi. Ha nem, .....

Két szállás közül lehet választani majd Németországban, tehát szállás elméletileg rendezve.

Ezek szerint ez a része sima, valószínűleg a bejelentéssel is ilyen segítőkészek lesznek. A többi teendő utánolvasással megtudható.
By Deco:

Ezért kell:
1. Irásos szerzödést kötni!
2. Jogi biztositást kötni.
3. Az elsö alkalom után amikor nem kap pénzt, vagy kevesebbet kap, ügyvédhez fordulni!
Semmilyen szóbeli (telefonos) igérett, s indokot nem szabad elfogadni!

Ismétlés, DE FONTOS !

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza