Nem is akar a magyar dolgozni
- Eva10
- Látogató
Bocs, de ne legyen ez is egy sajnaltatos topic. Mert megertem, ha valaki nem keres sokat, de azert nem kell hülyenek lenni. 13 brutto az nem 4-5-6netto.
Es en biztos, hogy az elsö kifizetetlen fizetes utan hazajöttem volna, vagy keresek mas munkat. Es ne mondja senki, higy nem engedik elmenni, mint valahol olvastam, mert mindenütt a vilagon letezik azonnali felmondas. Nyilvan meg kell indokolni, de ha nem kap fizetest, az talan eleg indok. #
Kivi ne erts felre, en elhiszem, hogy akikröl irsz, jol dolgoztak, de tudod, az,higy elhiszem, nem eleg. Vagy megsem volt olyan jo az a munka, vagy balekok.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Es nem nagyon erdekes, hogy kinek hany szakmaja van, ha nem dolgozik jol. Vagy sokkal többet akar keresni,mint az azonos munkat vegzö nemet.. Olvasgass kicsit, es meglatod.
Aki jol dolgozik, es ennek megfelelö bert szeretne - nem többet, es nem is kevesebbet - az talal munkat,es meg is tud belöle elni. De nem ket lakas fenntartasaval, havonta hazautazgatassal - ezt a nemetek sem birjak a fizetesükböl.
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
kfz írta: Írod itt a képzettséget. Azért az az ország ahol az ipari tanulók (jelenleg a franc tudja minek nevezik épp őket) a munkába állásuk után 2-3 évvel érik el azt a szintet, hogy egyáltalán önállóan tudjanak dolgozni, nem dicsekedhet Európa elsőséggel...ugye?
Épp most szüntetik meg illetve drasztikusan csökkentik az iskolákban a gyakorlati időket.
A szakmai gyakorlaton a legtöbb esetben csak dohányozni meg inni tanították a diákokat, mert a "mester" is egy kretén volt.
Majd ha tudsz nézz meg egy német, osztrák szakmunkásképzőt. A felszereltséget, az oktatás színvonalát, a gyakorlati lehetőséget....ne higgy a propagandának. Van rengeteg ügyes, szülei szakmáját folytató magyar, néhány született tehetség, de sajnos a nagyja semmirevaló. Erre fel még a nyelvet sem beszéli. (na ezért morognak itt többen)
Nem is tudom, hogy fog állni a szájuk, ha majd valamikor bevezetik az itt megszokott pályázgatós bekerülést a szakmunkás tanoncoknak. Az iskola helyett a munkáltató fogja eldöntani, kit vesz fel, és evvel ki kap zöld utat a szakmunkásképzőbe.
Biztos hogy évekbe fog kerülni az átszokás(ha ezt egyáltalán bevezetik valamikor).
Aki így a munkáltató által fogja kitanulni a szakmát, az normál esetben biztosan jól fog járni, de az is biztos, hogy sok gyerek fog az utcán maradni szakma nélkül.
Hogy vannak-e ezirányú kezdeményezések, én azt nem tudom, annyira nem ástam be magam a témába, mert engem ez már nem érint.
Vannak bizonyos felnőttképzések amik viccesen olcsóak.
Pld recepciós "kiképzés" vendéglátósoknak.
Én is szívesen elsajátítanák egy ehhez hasonlót.
De nem tudom, vajon elfogadják-e ezt Mo-on kívül.
Biztosan nem lehet az itteni Hotelfachmann/frau -val összehasonlítani, mert az itteniek belekóstolhatnak a management irányításába.
A magyar emberek igenis akarnak és tudnak jól dolgozni, csak a nyelvtudás hiányzik szinte minden esetben!
Ezen én sem tudok segíteni
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
1. Nyelvtudás
2. Szakma
3. Német munkaadó, nem magyar közvetítő
4. Fél év, egy év szabadság nélküli munka
Nos, valahogy így kéne.
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Erre a válaszom, hogy az ismeretségi köröm akar dolgozni, és itthon nem talál olyan munkát, amiből a megélhetési költségeit tudja fedezni (szó nincs luxusról), ezért megpróbál pl. Németországban munkát vállalni. Ha visszaolvasol, leírtam, hogy eddig kétszer futottunk bele abba, hogy a párom azért jött haza, mert nem fizették ki. A bruttó 13 Eur óránként nagyon jó fizetés. A legutolsó alkalommal egy magyar céggel ment ki, és ebből kaptak a fiúk 6 Eur-t, amiből a szállásköltséget, rezsiköltséget, uti költséget a cégvezető levonta, így maradt volna 4 Eur/óra. A főnök arra hivatkozva, hogy őt sem fizették ki, a fiúk felé a mai napig tartozik, felénk 600 Eur-val, a párom két hónapig dolgozott vele.
Az első próbálkozás egy közvetítő céggel tervezett utazás volt, oda még reg.díjat is kellett fizetni és az ország másik végébe utaztunk. A tervezett indulás sokat csúszott, majd a vége az lett, hogy Münchenben nem várta a fiúkat senki. Ott volt szerződés.
Papírok most? Megbeszélés szerint szerdán megint megy, német céghez bejelentve, de ugye kell a munkavállalási engedély, bejelentett lakás, nyilatkozat, hogy foglalkoztatni fogják. Hétfő éjjel van, papírok nincsenek. Nem kis költség lesz. Minden tanácsot szívesen fogadunk.
A véleményem továbbra is, hogy a magyar akar dolgozni.