Nem is akar a magyar dolgozni
- corleone
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Viszont ha fejleszteni akarok, vagy valakinek nem hosszabbitom meg a szerzödeset, vagy hasonlok, akkor nem azonnalra keresek, es nem gond, ha a masik helyen is van felmondasi idö. Talan mashol is igy müködik.
Ha valaki mindig azonnalra keres dolgozot, az szerintem erdekes, es lehet talalgatni, mi lehet az oka - mindenesetre nekem nem tetszik.
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Építőipari tapasztalataim vannak: Két éve Magyarország másik végébe egy közvetítő céghez elutazott a párom május 5-én, ők az úgymond regisztrációs díjat felvették, május 15-i indulást tervezve. Az indulást naponta tolták. A fiúk május 24-én elindultak Münchenbe, ott senki nem várta őket, a cég képviselője meggondolta magát. A kiesett napok alatti kereset is költség, az útiköltség sem volt kevés. Végül egy német vállalkozónál helyezkedtek el, aki végül nem fizette ki őket, anyagi nehézségekre hivatkozva.
A második próbálkozás: egy magyar céggel mentek ki idén áprilisban Németországba, de a beígért munkát nem tudták elkezdeni, a vállalkozó alvállalkozóként egy nem német cégnél dolgoztatta az embereket, 6 EUR-s órabérért, amiből még az utazási költséget és szállásköltséget is levonta. Az albán vállalkozó április óta még mindig nem fizette ki, így a fiúkat sem fizették ki, három hónap után hazajöttek. Az itthon maradt családnak nincs annyi tartaléka, hogy hónapokat várjon.
Nézzük itthon a hirdetéseket, telefonálunk, két hete a lakhelyünktől 100 km-re lévő cégnél voltunk, akik 20-i indulással kerestek embereket, ma augusztus 26 van, a céget nem lehet elérni.
Tegnap egy másik cég szerdai indulással keresett embereket. Most megint készülünk, és fogalmunk sincs, hogy mi lesz ebből. Azért ez sem normális állapot. Annyit mindenesetre már tudunk, hogy ez a cég 400 EUR-t kér a közvetítésért. Ez egy havi megélhetési költséget fedezne...
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Mar xxxxxxxxxxxxxxezerszer felhivtuk a dolgozni szandekozok
figyelmet hogy ne közvetitökön keresztül keressenek munkat, hanem
közvetlen olyan hirdetesekre jelentkezzenek be, ahol leirva vagyon,
hogy a munkaltato hirdetese.
Ne csodalkozzatok ,hogy a sok f..........t veregetö simlis , semmirekelö
közvetitök minden fajta igeretekkel leveszik a szegeny melost, akinek
valoszinü, hogy az ilyen bunko fergek miatt el is megy a kedve a
tovabbi kiutaktol Nemetbe vagy akarhova!
Hiddjetek el, hogy nagyon sok (magyarul is beszelö) munkaltato olvassa
a hirdeteseket ahova nem art feltenni a hirdeteseket a munkat keresönek.
Eddig amiket olvastam leginkabb azok mind munkakinalatok (hogy mennyire
franko azt hadd ne en döntsem el), de sehol nem latni egy munkat keresönek
hirdeteset, ahol reszletesen le is irja mit szandekozik dolgozni, reszletes
tapasztalatok egyebb leirassal.
Mert mi peldaul hiaba hirdetünk nem talallunk Hydraulik Schlossert (itt sem),
AWI/ Kombi, Alu hegesztöket, holott több eves munkaviszonyokat kinalunk.
Megegyszer es utoljara! Ahol registratios költsegeket kernek oda el sem
mennek!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Kivi!KIVI írta: A nyelvtudás hiánya valóban probléma. Talán napi 12 órai munka után már nem fér bele az időbe, és ugye este nyolckor nincs szervezett nyelvtanfolyam.
Építőipari tapasztalataim vannak: Két éve Magyarország másik végébe egy közvetítő céghez elutazott a párom május 5-én, ők az úgymond regisztrációs díjat felvették, május 15-i indulást tervezve. Az indulást naponta tolták. A fiúk május 24-én elindultak Münchenbe, ott senki nem várta őket, a cég képviselője meggondolta magát. A kiesett napok alatti kereset is költség, az útiköltség sem volt kevés. Végül egy német vállalkozónál helyezkedtek el, aki végül nem fizette ki őket, anyagi nehézségekre hivatkozva.
A második próbálkozás: egy magyar céggel mentek ki idén áprilisban Németországba, de a beígért munkát nem tudták elkezdeni, a vállalkozó alvállalkozóként egy nem német cégnél dolgoztatta az embereket, 6 EUR-s órabérért, amiből még az utazási költséget és szállásköltséget is levonta. Az albán vállalkozó április óta még mindig nem fizette ki, így a fiúkat sem fizették ki, három hónap után hazajöttek. Az itthon maradt családnak nincs annyi tartaléka, hogy hónapokat várjon.
Nézzük itthon a hirdetéseket, telefonálunk, két hete a lakhelyünktől 100 km-re lévő cégnél voltunk, akik 20-i indulással kerestek embereket, ma augusztus 26 van, a céget nem lehet elérni.
Tegnap egy másik cég szerdai indulással keresett embereket. Most megint készülünk, és fogalmunk sincs, hogy mi lesz ebből. Azért ez sem normális állapot. Annyit mindenesetre már tudunk, hogy ez a cég 400 EUR-t kér a közvetítésért. Ez egy havi megélhetési költséget fedezne...
Ezekkel a példákkal mit szándékoztál most közölni? Hogy mindig hagyjátok magatokat átverni?! Azért nem normális állapot ez! Keress egy külföldi (osztrák vagy német) munkaadót, írásos szerződéssel, ne reagálj telefonos igéretekre, s főleg ne fizess soha semmiért előre! Csak úgy "habokra" ne induljatok el sehova! Szerződés (írásos!) nélkül egy kapavágást sem szabad tenni, mert ennek eredménye az, hogy vagy sokkal kevesebbet vagy semmit nem kaptok, az adott, s elvégzett munkáért, viszont jogilag semmilyen védelmetek nincs ha feketén dolgoztok!!
DCT
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
nach meiner Meinung Du kannst nicht älter als +/- 30 / 35 Jahre jung sein.
Ich habe schon öfter Dich und sonst alle guten ungarischen Spießer darüber
aufgeklärt.
Wenn sie einen Job Versprechung haben, bzw. erhalten, vermuten sie dann, daß sie „ hu de fasza gyerek vagyok, mert engem valasztott a munkaltato“ alapon, die besten sind.
Eins habe ich tausendmal alle Greenhorns mitgeteilt:
Glaube nie, daß Du keineswegs ersetzbar wärst.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!