Nem is akar a magyar dolgozni

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23759 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Ezt én sem értem,de a BRD ben ezt jobban tudják!:-)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23760 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Rian írta: Decotext,maradjuk annyiban,hogy 1140nm2 parkosított, medencés 200nm2 dupla komfortos emeletes ház és jó helyen,és tényleg alkalmi vétel volt!

Elhiszem, de akkor most miért igyekeztek ennyire kifele? Csak nem anyagi okokból?Pontosan erre akartam rávilágítai. Amikor sok család sorban vette az "alkalmi" vételű ingatlanokat a szuper "kedvező hitelekből", akkor nem kalkuláltak s később szorult helytbe kerülve csak kivándorálssal próbálják megoldani a gondokat! Csak, hogy ez kényszerlépés, s mint olyan a lehető legrosszabb start!

UI: ha alkalmi vétel volt, akkor nagyot lehet(ne) akasztani rajta! ;)

DCT

Több
12 éve 2 hónapja #23761 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

prosperus írta: Evikem,
nem tudni, hogy a Mahlzeit mikor született de a beszolasaibol Schatzolom,
hogy ugy 1999 körül.
Allandoan azon a 80-as eveken lovagol, holott joval elöbb is voltak idekint
magyar szakmunkasok. Nem tudom, hogy mi volt a 80-as evekben mert en
mar itt eltem, de hogy ki hirdet es hol ez relativ, mert az sem franko, hogy a
munkaltato hirdessen, mert rengeteg nemet honlap van, ahol +/- 500 ezer
munkat keresö hirdet!!
Es ez miert nem jarja magyarban? Majd megmagyarazza a Mahlzeit.
Igy volt a Fliesenlegerrel is, nem jelentkezett magyar ramentem a nemet
honlapra ahol ca. 50 Fliesenleger (lengyelek is, erdekes) kerestek munkat
es felvettem velük a kapcsolatot es fel is vettük öket.
Nem hinnem, hogy a Gergoo uram nem hagyna jova, ha magyar szakmunkas
ezen honlapon munkat keresne.
Mahlzeit Uram az hogy mi az hogy Kiskegyed az sem mond nekem semmit,
de gondolom nem veszitettem ezzel semmit :whistle:

Leirtam miert nem jarja Magyarorszagon. (Nem magyarban es nemetben, hanem Mo.-on es Nemetorszagban) Elolvastad amit irtam? Feladsz egy hirdetest es nyakadba kapsz 200 levakarhatatlan mlm ugynokot es atvero/lehuzo idiotakat. Ceg nem fog keresni. Hacsaknem, a munkavallalo egy VALLALKOZO aki a szolgaltatasat hirdeti. Tehat akkor pontositok, alkalmazotti munkat keresok nem hirdetnek. Hirdethetnek, a kutya nem fogja alkalmazni oket. Ha valaki hirdet az kidobja magat a "MOszkava teri alkalmi munkasok koze". Persze abban igazad van, hogy jobb mint egy lehuzo ugynoknek fizetni!
Nemetorszagban kivancsi vagyok arra az oldalra, ahol munkavallalok keresnek alkalmazotti munkat es nem forditva! Vallalkozok megint mas teszta. Ez megint olyan, hogy 1 het alatt alkalmazol munkavallalot. Ja vallalkozot:)
A 80as evekkel azert peldalozok, mert az volt gyermekkorom.:) Ami nekem osoreg az a 80as evek. A KIskegyedes peldaban probald megfogni a nyelvi finomsagot, nem az ujsag a lenyeg:) Es mindezzel azert peldalozok, mert amellett, hogy respect, hogy te (is) mar kint elsz 30eve.. De ezzel cserebe el is vesztetted a kapcsolatod a magyar valosaggal, nyelvvel is (lsd "Kiskegyed" pelda). Ami inkabb pozitiv szamodra szerintem. Ellenben a tanacsaid pont ennek megfeleloen sokszor ertelmezhetetlenek a tuloldalrol. MAs szempontok, mas vilagkep etc..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: FKatika71, bariba

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 2 hónapja #23763 Írta: DECOTEXT

prosperus írta: A 90-es evekben meg csak mentek a nemetek, labancok hazakat venni, de ma markiröhögik a magyart, mert olcsobban kapsz egy hazat Spanyolban, Portugaliaban,
Floridaban, mint Pannoniaban.Es mi az amiert eppen ott kellene hazat venni?Sem tenger, telen Arsch hideg, Floridaban 365 napos napsütes.Nemkö

Pontosan erre akartam rámutatni! Az elmúlt 2 évtizedben Mo.-on teljesen irreális árakat kértek az ingatlanokért. Mostanra jól befülledt a dolog, s kezd kialakulni, mert a kinálat nagy s nincs kereslet! Ami érdekes, az eladó ha beledöglik akkor sem akar engedni az árból! Van ismerősöm aki egy távfűtéses (!) lakást háztömbben akar 10 millióért adni már 15. éve. (Tizenöt éve!) Nem tudja persze eladni, már nyakig ül az adósságban, de az istennek nem adja olcsóbban. Rá is fog rohadni, mert az ilyet még 5 millióért sem szabad megvenni olyan drága a rezsije!

Pontosan az általad említett okokból keresünk egy napos környéket. Nem kell,
hogy lássam a 28 fokos tengerben hullámokat, lesétálunk mi, mert kell a mozgás..
Görögül vagy spanyolul meg annyit meg tudunk tanulni, hogy ellegyünk......

A világon sok szép hely van, sajnos már ezek nem Mo.-on vannak!

DCT
Mellékletek:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 2 hónapja #23766 Írta: DECOTEXT

timi2012 írta: Mihez kepest irrealisak az ingatlan arak Magyarorszagon , mihez viszonyitva?

Nézd minden országban van egy belső piac! Ez ugyebár (ha normálisan fejlődik) akkor a kereslet és a kinálat viszonyából alakul ki de normálsi esteben a kerestekehez visznyul a dolog! Mo.-on az elmúlt 20 évben azért alakult igy ai ingatlanpiac, mert viszonylag sok külföldi vásárolt az országban s ezért a magyar vevőt gyakorlatilag kirekesztették!Már a Dunántúlon és mondjuk Hajdúbiharban is óriási az árkülömbség, még akkor is ha nem a Balaton vagy a Tiszató közelében vásárol valaki! Mára szerencsére megroggyant a dolog! Kevesebb külföldi érdeklődik, s magyar vevő alig van. Most kezdtek kissé csökkenni az árak, de nevetséges, hogy az átlagkeresetekhez viszonyitva Mo.-on drágábbak az ingatlanok mint pl. a BRD-ben!

Sőt, sokszor abszolultértékben is olyan árakat kérnek nem csak a kereseti viszonyokhoz képest. Egy lemezést olvastam valahol ->nem találom, be akartam ide tenni<-, abban az volt, hogy most kb 30%-os a felár még mindig, tehát jó 30%-al drágábban adják az ingatlanokat, mint a piaci valós értéke lenne (belföldön!)! A gond, hogy úgy számolnak, hogy mennyiért vették + felár, hogy keressen rajta, de ha pl devizahiteles, akkor eleve túl sokat fizetett igy ezt em számolhatja fel!!

DCT

Több
12 éve 2 hónapja #23767 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Rian írta: Decotext,maradjuk annyiban,hogy 1140nm2 parkosított, medencés 200nm2 dupla komfortos emeletes ház és jó helyen,és tényleg alkalmi vétel volt!

Ezzel maradjunk annyiban, hogy nem azon kene siralmolni milyen szar a helyzet, hanem aannak orulni, hogy ennyit ki birt szedni az epitoiparbol! Sima alkalmazotti munkabol ez nem jon ki legalisan adozva, akarhogy is magyaraznad!
Ne azon siramolj, hogy szar a helyzet, hanem azon mekkora idiota lepes volt beszallni egy ilyen hazba. Aki igy gondolkozik, az ne gyujjon ide sirbakolni.Eszem megall, komolyan! Add el, tanulj meg szamolni es eletpalyat tervezni, fektesd be.. Olyan nincs, hogy ar alatt. Piaci ar van. Az a haz evente realerteken elvisz min. 5%-ot az arabol. Es meg fog, boven! :evil:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33