Nem is akar a magyar dolgozni

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23775 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Ki mondta,hogy ez az építőiparból van?Bár nem tartózik rád, ,volt másik lakás amit simán eladtunk,és nem kellett sokat hozzá tenni:-)Egyébként nem siránkozóm ,mert azon kívül,hogy a férjem hiányzik nincs okom panaszra! Tudod ha itthon lenne munka ,akkor Ő sem ment volna el!De mindenki tudja ,hogy 5 éve még nem volt ekkora sz.....r .Legalábbis amíg volt munka és nem csak kihasználták az embereket.,addig meg sem fordult a fejünkbe!Azt nevezném idióta dolognak aki olyanba szól bele amihez fogalma sincs:-)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23776 Írta: Rian

Nagyon elbeszélünk egymás mellett,a házat nem most vettük,és ekkora válságra sokan nem számítottunk!De részemről téma lezárva!Azért azt elárulnád hogy mi az a "tripolisz"?:-) Nem a rózsadombon vagyunk,de számunkra megfelelően kellemes környezetben.

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23777 Írta: Rian

Bocsi mindenkitől,az előző válaszom a mahlzeitnek szól!

Több
12 éve 2 hónapja #23780 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

prosperus írta: Rian,
elnezest csak egy füllel hallgatoztam amiröl szo volt közted es
Deco között.
Az, hogy sokan szarban vannak magyarban ez nem uj, de nem
vagytok egyedül es meg eltek es remelem egeszsegesen!
Vannak csaladfök akik vagy öngyilkosok lettek, vannak akik a
hid alatt landoltak, vannak akik a vaci utcaban koldulnak. Nektek meg
meg volt a lehetösegetek, hogy egy sajat hazzal zsonglöröskedjetek, ami
nem mindenkinek adatott.
A megjegyzesed, pedig egyaltalan nem tetszik:
"A ferjem munkahelye megszünt, es 1 evig nem volt munkaja".
En csak magambol indulok ki. Ha nekem csaladom es terveim, adossagaim
vannak, ha kell elmegyek szart lapatolni is, ha kell kezzel, csak ne legyen
a csaladomnak rosszabb, mint elötte volt!
Olyan hogy 1 evig nem dolgoztam meg nem volt eletemben, de nem is
tudom mit csinalnek munka nelkül, mert munka van böven, csak ha szarban
vagy nem valogathatsz!!!
Es hogy matratzon kell aludni, meg az is jobb mint a paraszt pajtajaban
a szalmakazal vagy a kevek között.De a lenyeg, hogy volt hol aludnunk
es volt munkahelyünk.
A cel szentesiti az eszközt!

Igazad van!
De ehhez a hazai helyzetet kellene ismerned, mint írod nem annyira látod azt.

A vállalkozók sőt a melósok jó része (akik nagy házat vettek pl.) egy eléjük vetített csalfa világban éltek, nőttek.
A csempéző(vagy mindegy milyen szaki) 400 négyzetméteres medencés házban lakott, X5 vagy S klasse állt az udvarban. Kedves feleségeik talpig aranyban hülyítették egymást. Most mindez megszűnt (válság) és ott vannak a nyakatokon.( és okosak is mint állat ;) )
Ez persze igen sarkos leképezése a helyzetnek de nem áll messze a helyzet tényleges voltához.
Nem csak az építőipar hanem sok más területre is ez volt és részben sajnos még ma is jellemző.

Tudom, hogy most egy csomó ember a nyakamra ugrik....pont nem érdekel. Igen, minek a pocsék nagy ház, minek a "procc" fanyalgás, mi a f@szért jár egy kőműves mercedessel...nem az Ő kategóriája!!!!!
Most meg, hogy megették a hiteleik által a jövőt, sírnak, rínak. A német munkáltató meg sz@r, szemét, meg még hülye is....

Félre értés persze fog esni...mert a fenti dumámat majd sokan akik tényleg önhibátlanok magukra fogják rántani. Én csak azt sajnálom, hogy a "vállalkozó" "igazgató urak" most kint szétbasszák a MAGYAR nevet!
Sajnos más forrásból, sok helyről rengeteg infót kapok...nem jó ha tüntetsz azzal, hogy magyar vagy
Áldásosnak nem nevezhető "munkájuk" miatt egyre több helyen hátrány :unsure: ...de ezt már többször kitárgyaltuk.

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 2 hónapja #23781 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

mahlzeit írta: Leirtam miert nem jarja Magyarorszagon. (Nem magyarban es nemetben, hanem Mo.-on es Nemetorszagban) Elolvastad amit irtam? Feladsz egy hirdetest es nyakadba kapsz 200 levakarhatatlan mlm ugynokot es atvero/lehuzo idiotakat. Ceg nem fog keresni. Hacsaknem, a munkavallalo egy VALLALKOZO aki a szolgaltatasat hirdeti. Tehat akkor pontositok, alkalmazotti munkat keresok nem hirdetnek. Hirdethetnek, a kutya nem fogja alkalmazni oket. Ha valaki hirdet az kidobja magat a "MOszkava teri alkalmi munkasok koze". Persze abban igazad van, hogy jobb mint egy lehuzo ugynoknek fizetni!

Ezzel egyet kell értenem....
Mivel az utóbbi időben több módon is kerestem melót, minden szavad igaz.
Sajnos ez a mai magyar valóság, nem látja aki nem él itt.
Tudom, hogy hihetetlen kint élő ember számára a hazai muri...már németnek nem is merek mesélni, mert folyamatosan lehülyéznek, hogy ne füllentsek már, mert úgy se hiszik ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23783 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Most fognak majd egyesek nekem ugrani, vagy megsertödni...
Elöször is: hogy ki hirdessen, csak egy ötlet volt, igazabol nem is lenyeges. Az viszont igen, hogy a mostani helyi ujsagban is keresnek azonnalra szakembereket....tehat mindenki kereshet maganak böven munkat. Es ezeknek a hirdeteseknek egy resze szinten lehet akar ügynök is. Nem mindig lehet tudni,ki a megbizhato ügynök, es ki nem. En javasolnam, hogy ne csak a megbizhatatlanok listajat tegyük közze, hanem a megbizhatoakat is - hiszen akkor a munkat keresök oda is fordulhatnak.
De sajnos az en tapasztalatom ezzel eleg negativ.....amikor en kerestem dolgozot....de ezt mar leirtam.
Es igen, irigylem kicsit a nagy hazzal, medencevel, stb rendelkezöket. Nekem sosem lesz sajnos - bar nem is tudom, a fenntartasa nemcsak sok penz, de sok idö is. En most nagyon jol megvagyok a berlakasomban, es nagyon jol erzem itt magam.
De valahogy ugy erzem, a nagy hazhoz, stb.hez ragaszkodnak az emberek. Mert ne mondja nekem senki, hogy a nagy haz fenntartasa nem kerül többe, mint a kicsie. Es ha nem több penz, akkor több munka, es az idö is penz. Es eleg furcsa, amikor a tanacsokra az a valasz, hogy ne szoljunk bele abba, amihez nem ertünk. Igen. en pl nemertek a nagy hazak fenntartasahoz, de logikusan gondolkodom, es a logika szerint a fenntartasa sokba kerül es draga. Annakidejen amikro eygszer autot vettem,volt egy ajankat egy nagyobb autora, aminek az ara nem volt dragabb, mint a kisebbe. Nem vetteem meg, mert a biztositas, a fenntartas viszont nagyobb autonal mindig dragabb.
A kis kiterö utan: es lehet büszkenek lenni, nagy hazat fenntartani, mert ugye, nagyobb, mint a szomszede, a rokone...es olyan munkat keresni itt, amiböl meg azt is fennt lehet tartani. Csak sajnos, olyan munka nem sok van, A nemet nem megy külföldre havonta, es nem tart fennt ket lakast altalaban, de ezt is leirtam mar. Mint ahogy azt is, hogy messze nem minimalberböl elek, de en sem tudnek havonta hazajarni, es meg egy otthoni hazat fenntartani - ezert is adtam el az otthoni lakasomat. Es bizony, ha az ember megfelelö arat szab, akkor el lehet adni eleg gyorsan - tudom, mert tavaly ev vegen adtam el az enyemet. Ja, es a közvetitökkel en is megszivtam, igy anelkül adtam el....es meg otthon sem voltam hozza.
De ugye, ha jobb a "cifra nyomorban" elni, akkor azt is lehet. Bar azt sem tudjuk,ki milyen jvedelmet tart kevesnek, ha nem keres munkat, ha fenn tud tartani nagy hazat, akkor szerintem nem szegeny. Es lehet megkövezni, megsertödni, de ez bizony igaz. Mert a nagy hazzal rendelkezö sem irta azt, hogy a haza nagy reszet le tudja zarni,es nem füti, csak azt, hogy a fütesi költseg több, mint a kis lakase - en nem hiszem el, hogy a nagy alapterülethez ugyanannyi takaritoszer, stb kell, mint a kicsihez, es akarhogy e lehetne akar zarni, akkor is sok a fütes....de mindenki azt csinal, amit akar. Es ugye, a medencet ha hasznalja az ember, akkor annak a fenntartasa sm olcso, mert viz kell bele,fertötlenitöszer, egyeb berendezesek, anyagok....ha meg üres, akkor minek is?
Egy nagy kert is lehet elvadult, dfe füvet akkor is kell nyirni, ha meg gondozza valaki, akkor sok munka, szoval nem hiszem, hogy a nagy haz, medencevel, nagy kerttel nem kerül többe, mint egy kis lakas... es igen, ma otthon keves a berlakas. De senkit sem köteleztek, hogy nagy hazat vegyen ,es tartson fönn, de ugye a büszkeseg....
Es igen, irigylem....de nem irigylem a vele jaro munkat. Nekem csak akkor lesz ilyen hazam, ha meg tudom fizetni a szemelyzetet is, aki gondozza....ez meg nem valoszinü. Addig csak elmeletben irigykedem, de igazabol nem kellene.