Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 2 hónapja #23817
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Kanga!
Ez annyira igaz... Persze tisztelet a kivetelnek
Elnezesed kerem ,nem tettem hozza a tiszt. a kiv. hozzatoldast.
En nagyon jol tudom, hogy vannak loyalis ,szorgalmas, nem allandoan
nyafogo munkas is, en csak a masik 99 %-rol beszeltem.
Az, hogy teged irigyel a falubeli, mert te hazamesz telezsebbel Englische Pounds-al,
ne erdekeljen, mert te ezert kemenyen megdolgoztal, mig ö mar delutan 4-kor beül
a falubeli kocsmaba es öntögeti a torkan lefele a kisfröccsöket.
Ha arra kerned, hogy menjen ki veled, mert keresnek meg melost, biztos, hogy
leintene, hogy most nem er ra, mert jön az aratas es ki eteti meg a disznokat
nap mint nap.
Legyel büszke magadra, mert neked van tartasod es vannak celjaid.
Mondottam mar volt: ne azt nezd, hogy mit mondanak, hanem hogy kimondja.
Tovabbi sok sikert kivanok
Ez annyira igaz... Persze tisztelet a kivetelnek
Elnezesed kerem ,nem tettem hozza a tiszt. a kiv. hozzatoldast.
En nagyon jol tudom, hogy vannak loyalis ,szorgalmas, nem allandoan
nyafogo munkas is, en csak a masik 99 %-rol beszeltem.
Az, hogy teged irigyel a falubeli, mert te hazamesz telezsebbel Englische Pounds-al,
ne erdekeljen, mert te ezert kemenyen megdolgoztal, mig ö mar delutan 4-kor beül
a falubeli kocsmaba es öntögeti a torkan lefele a kisfröccsöket.
Ha arra kerned, hogy menjen ki veled, mert keresnek meg melost, biztos, hogy
leintene, hogy most nem er ra, mert jön az aratas es ki eteti meg a disznokat
nap mint nap.
Legyel büszke magadra, mert neked van tartasod es vannak celjaid.
Mondottam mar volt: ne azt nezd, hogy mit mondanak, hanem hogy kimondja.
Tovabbi sok sikert kivanok
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 2 hónapja #23818
Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Örömmel nyugtazom ,hogy ez a velemenye egy 28 eves fiatal hölgynek.
Tanulj mar most nemetül es ha szakmad nem is lenne mar a nyelvtudasoddal
es ezzel a hozzaallassal itt többre viheted
Legyenek celkitüzeseid es ha van tartasod el is ered celjaid.
Tanulj mar most nemetül es ha szakmad nem is lenne mar a nyelvtudasoddal
es ezzel a hozzaallassal itt többre viheted
Legyenek celkitüzeseid es ha van tartasod el is ered celjaid.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: avaya
- timi2012
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23821
Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Azert pl. egy nagyvaroson belül is siman utazhat az ember oda- vissza 3 orat .
Mi a ferjemmel 25 km-re lakunk Münchentöl , odaig az ut az autopalyan ha nincs dugo par perc csak ,viszont a varoson belül mar nem igazan lehet haladni
Mi a ferjemmel 25 km-re lakunk Münchentöl , odaig az ut az autopalyan ha nincs dugo par perc csak ,viszont a varoson belül mar nem igazan lehet haladni
- timi2012
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23822
Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Azert azt sem kell azert elfelejteni , hogy mekkora a költsege , mondjuk 200 km-nek oda vissza . Magyarorszagon belül akkor mar jobban megeri ott kivenni egy lakast ahol munka van , mint annyi penzert utazgatni.
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 45
12 éve 2 hónapja #23823
Írta: Kanga
Ez is igaz, de itt jon be az hogy a legtobb ember Magyarorszagon sajat ingatlanban el, ami onmagaban szuper, csak az a gond hogy nem akarnak elkoltozni a sajatbol es inkabb berelni valahol. Pl. en is ulhetnek most Pesten a sajat lakasomban, persze hogy jobb erzes lenne mint mashol berelt lakasban, csak mellesleg nem lenne munkam, vagy ha lenne is, a fizetes a toredeke lenne annak amennyit Nyugat-Europaban keresek.
Kanga válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
timi2012 írta: Azert azt sem kell azert elfelejteni , hogy mekkora a költsege , mondjuk 200 km-nek oda vissza . Magyarorszagon belül akkor mar jobban megeri ott kivenni egy lakast ahol munka van , mint annyi penzert utazgatni.
Ez is igaz, de itt jon be az hogy a legtobb ember Magyarorszagon sajat ingatlanban el, ami onmagaban szuper, csak az a gond hogy nem akarnak elkoltozni a sajatbol es inkabb berelni valahol. Pl. en is ulhetnek most Pesten a sajat lakasomban, persze hogy jobb erzes lenne mint mashol berelt lakasban, csak mellesleg nem lenne munkam, vagy ha lenne is, a fizetes a toredeke lenne annak amennyit Nyugat-Europaban keresek.
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #23824
Írta: KIVI
KIVI válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Itt vagyok, olvasok, a véleményemet, mondanivalómat megtartottam, minek is írjam meg, hogy nem az 50 km-es ingázást nem vállalják itthon, hanem a kétszer két órás utat, hiszen az ovi, iskola nem tart nyitva napi 12 órán át, és pl. Budapesten csúcsidőben átutazni két óra, a 8 órás munkaidő pedig 10-11 órát tart. Minek leírni azt, hogy pl. az árakat összehasonlítva Németországban a megélhetés kevesebbe kerül, mint itthon, az itthoni fizetések pedig töredéke a németországi fizetésnek. Ez saját stuttgarti tapasztalat.
Nem látom értelmét azon vitatkozni, hogy akar-e a magyar dolgozni vagy nem, mert tudom, hogy akar, és megkérdezném, hogy akik nem vállalták a 10-15 km-es utazást Németországban, milyen szálláson voltak, nem lehet-e, hogy pl. egy szobáért, ahol hat ember részére van lerakva matrac, és elkérnek napi 10 EUR-t a szállásért, tulajdonképpen az nem felelt meg, mert abban a lakásban van három szoba, minden szobában több ember, egy wc, egy fürdőszoba, amin osztoznak tizenöten. Ha ezt összeadom, a szállásadó napi 150 EUR-s bevételt kap egy lakás után, ezt felszorzom a havi harminc nappal, abból már egy jobb lakást is tudnának bérelni.
A német munkások is ugyanilyen körülmények között vannak? A német munkások sem mennek haza a családjukhoz fél évig, egy évig? A hazautazás költség, persze, de feltölt, és ha pénteken befejezi a munkáját a dolgozó, miért ne mehetne haza a vasárnapig? Hiszen hétfőn munkába tud állni, és a repülőjegy előrefoglalva a wizzAir járatokon lehet 6000 ft, ill. Stuttgart-Budapest viszonylatban egy út 30 EUR volt két hónapja. A menetrendszerinti autóbusz sem kerül többe 20e ft-nál, és ha saját gépkocsival megy valaki, összefognak, négyen jönnek haza, az a költség sem nagyon magas. - És ugye szabadnap van, szabadságot sem kell kérni.
Egyik fórumozó irta, hogy sz@rt lapátolna kézzel, hogy el tudja tartani a családját. Ez szép, de biztos vagyok benne, hogy abból az összegből nem fogja eltartani a családját, mert az ilyen munkáért sajnos nem fognak annyit fizetni. Ahogy itthon, Németországban is van aki közvetít, van, aki dolgozik, van, akiből megélnek. Megkérdezném Prosperust, hogy milyen szállást biztosítanak a dolgozóiknak. Nem a németeknek, hanem a vendégmunkásoknak.
Decotext ajánlotta, hogy költözzünk bérlakásba, biztos ismeri a hazai körülményeket. Olyan, mint bérlakás nincs, van albérlet, ezért próbálnak az emberek lakáshoz jutni, mert a havi részlet kerül annyiba, mint egy havi albérleti díj. Megjegyzem, a mostani lakásunk 35 nm és én írtam, hogy Angyalföldön lakunk.
Azzal a hozzászólóval értek egyet, aki a munkáját hirdetésben ajánlót a "Moszkva téri" ajánlókhoz hasonlította, adtam fel hirdetést, semmi válasz rá.
Éva irta, hogy egy októberi műszakot szívesen átadna a 12 óra miatt. Napi 8 óra volt a munkaidőm, reggel 7-re mentem, este 9-kor még a munkahelyemen voltam, mindezt hónapokig. Nagyon sokan dolgozunk nem 12 órát egy nap, hanem ennél többet. - Havi 100e ft nettót kaptam.
Van ismerősöm, benzinkúton dolgozik, napi 14 órát tölt a munkahelyén, hiszen van váltás. Két nap munka, egy nap szabad (szabadnap, amikor a délelőttből éjszakába, ill. éjszakából délelőttbe megy, ez ugye nincs 24 óra szabad idő). Ezért számszerűen kap 140 e ft fizetést.
Igen, igazatok van, nem sírni kell. Nem annak szántam.
Nem látom értelmét azon vitatkozni, hogy akar-e a magyar dolgozni vagy nem, mert tudom, hogy akar, és megkérdezném, hogy akik nem vállalták a 10-15 km-es utazást Németországban, milyen szálláson voltak, nem lehet-e, hogy pl. egy szobáért, ahol hat ember részére van lerakva matrac, és elkérnek napi 10 EUR-t a szállásért, tulajdonképpen az nem felelt meg, mert abban a lakásban van három szoba, minden szobában több ember, egy wc, egy fürdőszoba, amin osztoznak tizenöten. Ha ezt összeadom, a szállásadó napi 150 EUR-s bevételt kap egy lakás után, ezt felszorzom a havi harminc nappal, abból már egy jobb lakást is tudnának bérelni.
A német munkások is ugyanilyen körülmények között vannak? A német munkások sem mennek haza a családjukhoz fél évig, egy évig? A hazautazás költség, persze, de feltölt, és ha pénteken befejezi a munkáját a dolgozó, miért ne mehetne haza a vasárnapig? Hiszen hétfőn munkába tud állni, és a repülőjegy előrefoglalva a wizzAir járatokon lehet 6000 ft, ill. Stuttgart-Budapest viszonylatban egy út 30 EUR volt két hónapja. A menetrendszerinti autóbusz sem kerül többe 20e ft-nál, és ha saját gépkocsival megy valaki, összefognak, négyen jönnek haza, az a költség sem nagyon magas. - És ugye szabadnap van, szabadságot sem kell kérni.
Egyik fórumozó irta, hogy sz@rt lapátolna kézzel, hogy el tudja tartani a családját. Ez szép, de biztos vagyok benne, hogy abból az összegből nem fogja eltartani a családját, mert az ilyen munkáért sajnos nem fognak annyit fizetni. Ahogy itthon, Németországban is van aki közvetít, van, aki dolgozik, van, akiből megélnek. Megkérdezném Prosperust, hogy milyen szállást biztosítanak a dolgozóiknak. Nem a németeknek, hanem a vendégmunkásoknak.
Decotext ajánlotta, hogy költözzünk bérlakásba, biztos ismeri a hazai körülményeket. Olyan, mint bérlakás nincs, van albérlet, ezért próbálnak az emberek lakáshoz jutni, mert a havi részlet kerül annyiba, mint egy havi albérleti díj. Megjegyzem, a mostani lakásunk 35 nm és én írtam, hogy Angyalföldön lakunk.
Azzal a hozzászólóval értek egyet, aki a munkáját hirdetésben ajánlót a "Moszkva téri" ajánlókhoz hasonlította, adtam fel hirdetést, semmi válasz rá.
Éva irta, hogy egy októberi műszakot szívesen átadna a 12 óra miatt. Napi 8 óra volt a munkaidőm, reggel 7-re mentem, este 9-kor még a munkahelyemen voltam, mindezt hónapokig. Nagyon sokan dolgozunk nem 12 órát egy nap, hanem ennél többet. - Havi 100e ft nettót kaptam.
Van ismerősöm, benzinkúton dolgozik, napi 14 órát tölt a munkahelyén, hiszen van váltás. Két nap munka, egy nap szabad (szabadnap, amikor a délelőttből éjszakába, ill. éjszakából délelőttbe megy, ez ugye nincs 24 óra szabad idő). Ezért számszerűen kap 140 e ft fizetést.
Igen, igazatok van, nem sírni kell. Nem annak szántam.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba