Nem is akar a magyar dolgozni
- Eva10
- Látogató
Tudjuk, hogy a szükseg relativ - egyeseknek a puszta letfenntartashoz kell,masoknak a luxus tovabbi fenntartasahoz.
Es igy nem is csodalom, ha itt is luxus munka es eletkörülmenyeket var. Sajnos, azt itt nehez - sem te, se en nem minimalberböl elünk, de ezt nem engedhetjük mg magunknak.
Bar, aki itt 20 eve viszi a praxisat, lehet, megengedheti maganak - bar nekem van ismerösöm, aki 15 eve haziorvos, jol el, de ilyen luxusban meg ö sem.
Igen, van itt ilyen luxusban elö ember - de relative nem sok. A többseg relaive jol megel, el tud menni nyaralni, vasarnap esetleg kirandulni, idönkent etterembe, vagy cukraszdaba....ezek atlagos fizetesböl elerhetö dolgok.
Es a nepesseg egeszsegi allapota sokkal jobb, mint otthon. Ez egyreszt köszönhetö a jobb egszsegügyi ellatasnak is, de nemcsak annak. Annak is, hogy az egeszsgmegörzesre is forditanak az emberek idöt, hogy nem dolgoznak 3 ember helyett, hogy pihennek is, töltenek idöt a csaladjukkal. Mert en most sem tudom megerteni, hogy napi 12-13 ora munka es 5 ora utazas mellett mikor van valaki a csaladjaval.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem az alapvető problémákat a lakosság maga generlja Mo.-on! Először is a legtöbben (szinte mindenki) magántuljadonra törekszik (mert, hogy a politika, meg a tradició...stb) elkezdenek építkezni ami a kezdeti költségek többszöröse lesz mert húzzák halasztják, vagy erőn felül vesznek ingatlant amit 30 évig akarnak törleszetni.... Na, ehez jön egy kronikus antipátia az ingázással kapcsolatbanés a "ki fizeti ezt meg nekem" nem bejáró, inkább otthon töcsköl minimálbérért és feketén további 5-10 órát hajt naponta. Emelett a cigi, a stressz és a mindezek ellenére kevés pénz teljesen kisziv minden éeleterőt az emberekből!Eva10 írta: Es a nepesseg egeszsegi allapota sokkal jobb, mint otthon. Ez egyreszt köszönhetö a jobb egszsegügyi ellatasnak is, de nemcsak annak. Annak is, hogy az egeszsgmegörzesre is forditanak az emberek idöt, hogy nem dolgoznak 3 ember helyett, hogy pihennek is, töltenek idöt a csaladjukkal. Mert en most sem tudom megerteni, hogy napi 12-13 ora munka es 5 ora utazas mellett mikor van valaki a csaladjaval.
DCT
- Eva10
- Látogató
Ha meg valaki utazik, akkor jön a nyafogas. En is utaztam napi 3-5orakat, megsem nyafogtam miatta.
Kinek ilyen a munkaja, kinek olyan.
Ja, es amikor elegem lett a sok utazasbol, kerestem masik lehetöseget - helyben - illetve kesöbb itt Nemetorszagban.
Mert ugye, az altalad emlitett - es gyakori -fekete munka utan csak kevesen adoznak, igy azt nem is emlitik, nem is tudhatjuk, mennyit keres valaki feketen, hiszen csak a fizeteset irja le. Tisztelet a kivetelnek, akinek nincs ilyen -es ez bizony problema, mert a havi fizetes tud eleg keves lenni, es bizony nehez belöle megelni. Felreertes ne essek, semmi közöm hozza, kinek mennyi a jövedelme - csak ha irrealis luxusban el, akkor az ember gondolkodik, hogy vajon ezt az emlitett jövedelemböl meg lehet-e tenni.
A magantulajdonnal az a helyzet, hogy sajnos Magyarorszagon ma valoban nemigen van berlakas, a lakasokat meg kell venni - es ez okozza reszben az emlitett rugalmatlansagot. Viszont az alberletek arai is irrealisak, a Nemetorszagban levö relative elfogadhato arak otthon nincsenek -ahogy en tudom, ezert nem olyan könnyü a költözes sajnos.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Errol beszelek. Itt a nemet nem vesz meg ilyen hazat ha kozben ennyi a robot. Ha megvan a penz ra, akkor befekteti vagy csinal vele valamit ami "termel" es nem elviszi a penzt mint egy ekkora haz. Szamold ki egyszer, hogy 5% inflacio, 7-8% banki kamat es stagnalo/csokkeno ingatlanarak milyen realerteku buktat eredmenyez. Haz fentartasban a legkisebb koltseg a havi rezsi.Rian írta: mahlzeit,csak annyit a témához,hogy én már 13 éve dolgozóm ilyen munkakörben,ilyen időbeosztással, és 5-6 éve van meg a ház ahova bárhonnan bármikor lesz hová hazajönni,a szeretteink közelébe mert a miénk!)
(Pl. 20mio HUF-nak az eves kamata 1.7mio korul nettoban. Ugyanez a hazban min. -5% realerteken/ev jelenleg)
- Eva10
- Látogató
En amikor nagyon sokat dolgoztam,örültem, ha a csaladommal is lehettem kicsit,es aludni is kell azert. Ja, es ennyi munka mellett hetvegen jön a takaritas, haz karbantartasa, stb, es szintennem csaladi elet,uszkalas. De lehet, egyeseknek a nap nem 24 orabol all.Aztan ilyenkor szokott kiderülni, amikor idö is lesz valami miatt a csaladi eletre, hogy hol is van az mar.....
Tudod, nekem azt mondta a könyvelöm, amikor a befektetesi lehetösegröl kerdeztem, higy vgegyek lakast, ha lesz annyi penzem. ez egyelöre meg nem kerdes - de nalam realis lesz majd egyszer - ugyanis en itt fogok maradni, remelem,nyugdijig biztosan. De ha valakinek nem ilyen biztos a munkaja, akkor bizony nem erdemes ingatlant venni.
Az eladasrol meg annyit, hogy mindennek meg lehet talani azt az arat, amin el lehet adni - de gyakran az erzelmi erteke nagy az ingatlanoknak - azt meg senki sem fizeti meg.
Nekem meg valami eszembe jutott: ahogy olvastam, a 13 eve 12-13 orai napi munkat. Az, hogy nem tudjuk, milyen az a munka - mert ha igazabol nem veszi igenybe az embert, akkor kipiheni magat a nmunkahelyen - csak akkor azt nem kell munkanak nevezni. Jo, eleg a rosszmajusagbol, de ez az egesz nekem nagyon zavaros, es azt sejteti, hogy sokmindent nem tudunk - amihez igazabol nincs is közünk. Ugyanakkor tanacsot adni csak a tenyek megfelelö ismereteben lehet...
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
2 hete keresünk 4 vizvezetekszerelöket Frankfurtba.
Jelentkeztek ca. 20-an.
Indulas lenne 23.09,2012-en ,majd mindenki meg a penteki napon
21.09.2012-en visszaigazolta az erkezest.
22-en reggel ideszolnak egytöl egyik, hogy nem tudnak jönni,
mert a) birosagi targyalasa van, b) az asszony meggondolta magat,
c) talan majd csak jövöre................es igy tovabb.
Kerdezem en.
Akkor mi a f..........nak veszik el a masik 16 embertöl a lehetöseget
penzt keresni, ha sz..............nak akarni dolgozni.
Es akkor kapom egymas utan a megsertödött leveleket, hogy igen is
akar a magyar dolgozni. Lehet, de hogy a a karakterrel es a gerincel
soknak problemaja van az is biztos!
Nem igaza van az Orban Vikinek????
Ö ismeri nepet es ott ba...............ik ki vele ahol akar.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!