Nem is akar a magyar dolgozni
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Na ez nem ugyanaz. A hirdetes az amikor te elerhetove teszed az adataidat barki szamara, nyilvanos feluleteken, adatbazisokban (nem regisztralt hozzaferesu) is.Gergoo írta:
EURES adatbázisba töltötted fel az önéletrajzodat? Ha igen és onnan nem kaptál megkeresést akkor rád garantáltan nincsen szüksége a német munkaerőpiacnak!KIVI írta: Azzal a hozzászólóval értek egyet, aki a munkáját hirdetésben ajánlót a "Moszkva téri" ajánlókhoz hasonlította, adtam fel hirdetést, semmi válasz rá.
Az Eures vagy barmilyen mas munkakereso portal, pl. jobserve (a kedvencem) egyfajta online "fejvadasz szolgaltatas". Csak regisztralt munkaadok latjak es ok elobb hirdetnek, majd az altaluk betikkelt parameterek alapjan talan befogadjak a portal altal "bekuldott" oneletrajzokat. Tapasztalatbol mondom, hogy munkaadok, ha allando alkalmazottakat keresnek, meg a sajat adatbazisukat se nezik at, nemhogy akar 5 percet is foglalkozzon egy akar regisztralt online portalon valo keresgelessel. Igy is tobb mint eleg CV-t kapnak. Ha meg nem, oda ugyis felkeressel lehet bekerulni.
Aki az expressben hirdet , alkalmazotti munkat keresve, az meg azt sugalja, hogy epp nagy sz@rban van surgosen kell valami. KI FOGJAK hasznalni..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Korabban durva voltam, kimoderalodtam, megprobalom finomabban:)Rian írta: Igy van Kivi ! De tudod már rájöttem,hogy hiába is magyarázzuk olyanoknak akik ebből már rég kimaradtak! Más az elképzelésük a helyzetünkről! Okoskodások nem segítenek rajtunk,!Ha megnézed egy jó pár oldal a házamról szól ,pedig az ember inkább hasznos tanácsokat várna a kiindulás előtt !Hát ez a Való világ!Sajnos!Látod nekünk a napi 16 óra talpalás sem probléma!Bírjuk és csináljuk ,és örülünk hogy van munkánk! Miről beszélünk?Nem írtad,de remélem a fiúk jól vannak!
Azert nem kapsz neked tetszo tanacsokat, mert aki BRD-ben el, ha mast nem a racionalis "elettervezest" elsajatitja, megtanulja:) Jo a pelda amit itt mutatnak. Itt teljesen elkepzelhetetlen, hogy valaki egy ekkora haz, uszomedence etc.. mellett ennyire viz alatt legyen, hogy kozben 16 orat talpaljon, mikozben ferje tavol van. Az itteni racionalis rendszerben, ti par lepcsovel afelett eltek, mint amit megengedhettek magatoknak. A ti maganugyetek, hogy mit vallalsz es miert, ez valo igaz. De it azt a tanacsot kapnad elsore, hogy racionalizald elobb az eleted, addig csak legyinteni fognak a bajaidra. Ja es ez tenyleg a tarsalgo topic:) A csit-cset topic:)
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ez csak akkor igaz, ha a sajat tulajdonu ingatlanba min. beletolta az ertekenek 30-50%at. Inkabb az 50et. Ennek van kamatvesztesege etc..ezért próbálnak az emberek lakáshoz jutni, mert a havi részlet kerül annyiba, mint egy havi albérleti díj.
ITT EGY LINK az ingatlanarak alakulasarol:) FHB lakasarindex alapjan. A lakasarindex most kb. a 2004-es szinten van. Ki lehet szamolni mekkora a bukta realerteken 5% feletti inflacio es 7-9%os banki kamatok mellett. Es az eg vilagon semmi nincs ami min. 5eves tavlaton felfele lokne az arakat. Realerteken semikepp.
- Rian
- Látogató
- Eva10
- Látogató
Csak eppen a fenntartasa - ami egyesek szerint olcso. hat lehet, hogy olcso, es fenn lehet tartzani atlan nemet fizetesböl, de en ezt ketlem....
Mert ugye, erröl nem volt szo, de feltetelezzük, hogy nincs rajta hitel. Akkor csak a fenntartasi költsegek, rezsi van, ami, ha nincsenek ott, valoban nem sok. Ugyanakkor egy haznak egyeb költsegei is vannak, amik akkor is vannak, ha nem vannak ott - felujitasok, stb. Persze lehet, hogy az emlitett haz olyan csodalatos, hogy nem, igenyel felujitast egyaltalan, bar ez azert eleg hihetetlen.
De ugye, lehet itt is sok orat dolgozni naponta, igy mondjuk 2x-es atlagfizetest lehet szamolni, rendszeres hazautazasokat, haz fenntartasat, itteni lakhatast....
Aztan majd nem tudjak, miert lesznek rozogak idösebb korukra - bar ugye, lehetseges, hogy ök pl a csoda kategoriaba tartoznak. es nem lesz semmi bajuk,majd elvezik a csodas hazukat, stb 90eves korukban egeszsegesen.
Mindenesetre nekem egy atlagos Bp-i lakasom volt, amit fenntartottam az itteni mellett, de nem volt könnyü - nem atlagfizetesböl sem. Aztan kiszamoltam, hogyha eladom - igaz, nyomott aron, de nehany evi rezsit raszamolva mar eppen ott vagyok. Igy most nincs gondom, hogy lesz-e csötöres, vagy betörnek-e pl. Es ha penzem lesz kesöbb, vehetek lakast....
En ugy latom, hogy ha valtoztatni kell, akkor valtoztatni kell, es nem lehet mindent megtartani a regi eletünkböl - ez bizony nagyon nehez, dehat ilyen az elet....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Rian!Rian írta: mahlzeit,csak annyit a témához,hogy én már 13 éve dolgozóm ilyen munkakörben,ilyen időbeosztással, és 5-6 éve van meg a ház ahova bárhonnan bármikor lesz hová hazajönni,a szeretteink közelébe mert a miénk!
Ez természetesen szuverén jogod! Itt mi csak arra akrunk rámutatni, hogy a problémáid nem objektiv forrásból vannak, hanem Ti magatok generáljátok! Ezért itt nem nagyon tudunk nektek tanácsot adni! Aki kitalált vagy megszokásból kialakult okokból ragaszkodik egy erőn felül megvett és fenntartott ingatlanhoz, annak mi nem tudunk okos tanácsot adni akkor sem, ha "kedveező ajánlat volt" ez a vétel! Abban igazad van, hogy mi nem vagyunk "abban" a helyzetben, de bizony mi abból a helyzetből indultunk, s nagyon is tudjuk mit jelent a hitel, és az adósság! Mi akik már több éve kint élünk, (családom 23. éve) nem tudjuk magunknak megengedni a 200 négyzetméteres házat úszómedencével..... Ebből tehát az következik, hogy ti sokkal jobban életek mint mi! Akkor milyen tanácsra vársz? Inkább Te mesélj, hogy hogyan lehet a magyar jövedelmekből ilyet megszerezni??!!
DCT