Nem is akar a magyar dolgozni
- Eva10
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23804
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Prosperus, köszönöm. Bizony igaz! A masik ok, hogy kiköltözünk eppen az volt, hogy otthon latastol mikulasig dolgoztam - es ezt nem lehet akarmeddig birni. Itt is sokat dolgozom, de a hetvegek gyakran szabadok - most is megyek mindjart a varosba a lanyommal, gyönyörüen süt a nap....a Schwagerben dolgozik egy magyar hölgy, es mindig olyan jo ruhakat valogat nekem össze, aztan leülünk valahol sütikezni....na, adminisztralni is kell, de az csak par ora lesz ma. Es igen, negyedevente 2 het szabadsag - mert egyebkent ezt a munkat nem lehet csinalni. Otthon volt 10 nap-2 het evente, es ott is a telefon mellettem mindig. Es bizony fontos a pihenes is - en tudom, mert csinaltam, amikor az ember allandoan dolgozik - aztan jönnek a betegsegek, a csaladjat sem igen latja. Na ja, haz medencevel....igazabol nem hianyzik, ez mar az a luxus, amihez nalam sokkal több jövedelem kell. Ha akarok, elmegyek itt az uszodaba, szaunaba, vagy egy hetvegere valahova.
En itt jol erzem magam, es mindig rossz erzes, ha hazamegyek, es latom a rosszkedvet, a nyomorusagot. Es persze az indokolatlan luxust is.
Es mindig azt irom - bar szerintem nem igazan ertik, hogy nemcsak munkabol all az elet, elni is kell. Es a jövöre is gondolni - nemcsak anyagilag. En meg 80 evesen is szeretnem az eletet elvezni, es ehhez az alapot - egeszsegileg, szellemileg, pszichesen - meg kell teremteni. Es nem szegyellem, hogy takaritonöm van - otthon is volt. De amig az en oraberem nagyobb, mint az öve, lesz is. Ja, es ahhoz a munkahoz is kell szakertelem, ami nekem nincs, neki meg van - meg is becsülöm.
Es igen, engem is lehet irigyelni, de ha valaki ennyit tanult, mint en, es ilyen munkat vegez, akkor bizony ez az elet es jövedelem elvarhato. Csinalja utanam aki szeretne - most is örömmel atadom az okt. 3-a ejjelt
Nagyon kellemes hetveget kivanok Neked is
En itt jol erzem magam, es mindig rossz erzes, ha hazamegyek, es latom a rosszkedvet, a nyomorusagot. Es persze az indokolatlan luxust is.
Es mindig azt irom - bar szerintem nem igazan ertik, hogy nemcsak munkabol all az elet, elni is kell. Es a jövöre is gondolni - nemcsak anyagilag. En meg 80 evesen is szeretnem az eletet elvezni, es ehhez az alapot - egeszsegileg, szellemileg, pszichesen - meg kell teremteni. Es nem szegyellem, hogy takaritonöm van - otthon is volt. De amig az en oraberem nagyobb, mint az öve, lesz is. Ja, es ahhoz a munkahoz is kell szakertelem, ami nekem nincs, neki meg van - meg is becsülöm.
Es igen, engem is lehet irigyelni, de ha valaki ennyit tanult, mint en, es ilyen munkat vegez, akkor bizony ez az elet es jövedelem elvarhato. Csinalja utanam aki szeretne - most is örömmel atadom az okt. 3-a ejjelt
Nagyon kellemes hetveget kivanok Neked is
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23807
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Rian, valoszinüleg felreertettel.
Olyan hazad van, amilyet akarsz, de ne kezdd el bizonygatni, hogy milyen olcso...mert ugye tudod, hogy ez nem egeszen igaz. Ha 30 eve vagy hazas, akkor nem lehetsz sokkal fiatalabb nalam, es tiszteletem, hogy birod a napi 12-13 ora munkat plusz 5 ora utazast. Ez testverek között is 17-18 ora. Aztan alvas, mikor talalkozol a ferjeddel, a csaladoddal, mikor pihensz? Ne legyen igazam, de majd jönnek a betegsegek kesöbb - es akkor nem biztos, hogy elvezed majd a nagy haz takaritasat, a medence, a kert rendbentartasat, mert takaritonö ugye szegyen, meg nem tudod megfizetni.
Ja, kethavi közös költseg,ugye ugy szamoltad 2x17000? az 34000. Nem tudom, hogy aki szegeny, az költ-e ennyit uszodara? En biztosan nem költöttem otthon ennyit,mert takaritonöm igaz, volt, de idöm viszont nem volt uszodaba jarni.
Es igen, ki lehet adni a nagy hazat, ahogy irod, de ha ez meg nem merült fel igazan, akkor bizony nem szorultok ra - es bizony luxusban eltek. Akar tetszik, akar nem. Nagyobb luxusban, mint en, pedig nekem takaritonöm van. Es ne erts felre, igazabol nem irigylem a nagy hazadat, mert en nem tudnam fenntartani a vaöszinüleg nagyobb jövedelmemböl - bar ezt ugye nem tudhatom, mert ha ilyen luxushazat fennt tudtok tartani, akkor valoszinüleg a jövedelmetek sem keves, bar lehet, most mar kevesebb, mint volt.
Mindenesetre sok boldogsagot kivanok, es idöt, hogy tudd hasznalni a medencedet - mert ugye, az uszas igen jo sport, es az egszsegnek is hasznos.
Es nagyon szerencses vagy, ha 30 eve szerelemben eltek a ferjeddel - remelem, ez meg is marad, es tudjatok ezt az erzest apolni, fenntartani, jo egeszsegben sokaig.
Olyan hazad van, amilyet akarsz, de ne kezdd el bizonygatni, hogy milyen olcso...mert ugye tudod, hogy ez nem egeszen igaz. Ha 30 eve vagy hazas, akkor nem lehetsz sokkal fiatalabb nalam, es tiszteletem, hogy birod a napi 12-13 ora munkat plusz 5 ora utazast. Ez testverek között is 17-18 ora. Aztan alvas, mikor talalkozol a ferjeddel, a csaladoddal, mikor pihensz? Ne legyen igazam, de majd jönnek a betegsegek kesöbb - es akkor nem biztos, hogy elvezed majd a nagy haz takaritasat, a medence, a kert rendbentartasat, mert takaritonö ugye szegyen, meg nem tudod megfizetni.
Ja, kethavi közös költseg,ugye ugy szamoltad 2x17000? az 34000. Nem tudom, hogy aki szegeny, az költ-e ennyit uszodara? En biztosan nem költöttem otthon ennyit,mert takaritonöm igaz, volt, de idöm viszont nem volt uszodaba jarni.
Es igen, ki lehet adni a nagy hazat, ahogy irod, de ha ez meg nem merült fel igazan, akkor bizony nem szorultok ra - es bizony luxusban eltek. Akar tetszik, akar nem. Nagyobb luxusban, mint en, pedig nekem takaritonöm van. Es ne erts felre, igazabol nem irigylem a nagy hazadat, mert en nem tudnam fenntartani a vaöszinüleg nagyobb jövedelmemböl - bar ezt ugye nem tudhatom, mert ha ilyen luxushazat fennt tudtok tartani, akkor valoszinüleg a jövedelmetek sem keves, bar lehet, most mar kevesebb, mint volt.
Mindenesetre sok boldogsagot kivanok, es idöt, hogy tudd hasznalni a medencedet - mert ugye, az uszas igen jo sport, es az egszsegnek is hasznos.
Es nagyon szerencses vagy, ha 30 eve szerelemben eltek a ferjeddel - remelem, ez meg is marad, es tudjatok ezt az erzest apolni, fenntartani, jo egeszsegben sokaig.
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 45
12 éve 2 hónapja #23809
Írta: Kanga
Ez annyira igaz... Persze tisztelet a kivetelnek. Sokaig Londonban dolgoztam ahol teljesen normalisnak szamit hogy akar 2 oranal is tobbet utazik valaki a munkahelyere (egy iranyban), ja es nem lehet elkesni, nem erdekli a fonokot miert kesel, nem lehet es kesz. Aztan mikor Magyarorszagra latogatok, mindenki irigyel hogy en (szerintuk) tele vagyok penzzel meg nekem 'milyen konnyu'. Mikor megkerdezem, nem tudnanak-e (Magyarorszagon belul) ide vagy oda koltozni, ahol lenne jobban fizeto munka, persze nem mert az tul messze van. Tudom hogy semmi kozom hozza, de akkor legalabb ne mondogatnak hogy masnak konnyu...
Ugyanez vonatkozik a szabadsagra stb.; szerintem altalanos nemzetkozi gyakorlat hogy az elso 6 honapban nem kap az uj munkavallalo szabadsagot (neha meg fizetett betegszabadsagot sem). Hol erdekli az a munkaltatot hogy a munkavallalo kulfoldi es 'haza' akar menni? Orulhetne az illeto hogy kulfoldi letere alkalmaztak, hogyan varhat jobb felteteleket mint a helyi munkavallalo, aki nem megy az elso 6 honapban szabadsagra?
Kanga válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
prosperus írta: Ha kijön a melos az az elsö kerdese, "es fönök milyen messze van a szallas (amit mi fizetünk) a melohelytöl"? Ha ez 15/ 20 km lenne, ami ritka, mert altalaban kevesebb, mar nyafog, hogy akkor "egy oraval elöbb kö nekünk felkelni."
Ez annyira igaz... Persze tisztelet a kivetelnek. Sokaig Londonban dolgoztam ahol teljesen normalisnak szamit hogy akar 2 oranal is tobbet utazik valaki a munkahelyere (egy iranyban), ja es nem lehet elkesni, nem erdekli a fonokot miert kesel, nem lehet es kesz. Aztan mikor Magyarorszagra latogatok, mindenki irigyel hogy en (szerintuk) tele vagyok penzzel meg nekem 'milyen konnyu'. Mikor megkerdezem, nem tudnanak-e (Magyarorszagon belul) ide vagy oda koltozni, ahol lenne jobban fizeto munka, persze nem mert az tul messze van. Tudom hogy semmi kozom hozza, de akkor legalabb ne mondogatnak hogy masnak konnyu...
Ugyanez vonatkozik a szabadsagra stb.; szerintem altalanos nemzetkozi gyakorlat hogy az elso 6 honapban nem kap az uj munkavallalo szabadsagot (neha meg fizetett betegszabadsagot sem). Hol erdekli az a munkaltatot hogy a munkavallalo kulfoldi es 'haza' akar menni? Orulhetne az illeto hogy kulfoldi letere alkalmaztak, hogyan varhat jobb felteteleket mint a helyi munkavallalo, aki nem megy az elso 6 honapban szabadsagra?
- avaya
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
12 éve 2 hónapja #23812
Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Sajnos valóban én is úgy érzem sokaknál ez problémát jelent, hogy utazni kell. Én jelenleg még Magyarországon a lakhelyemtől 30 km-re dolgozom és napi minimum 4 óra az utam oda vissza. De ez van. Itt sem panaszkodom. Ha ez az ára, hogy jobb munkám legyen nem fogok ezen fennakadni. Amit akarsz - nagyon - azért úgyis küzdesz. Aki meg csak kifogásokat talál annak annyira nem is fontos a cél.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga, bariba
- Rian
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23815
Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
Éva,nem érettem félre,ezt a témát szeretném lezárni mert már mindent elmondtam,és úgy is azt gondoltok amit szeretnétek!Tényleg sokat dolgozóm de legalább van mit! Havi 15-18 műszak,se hétvége se ünnepnap !Nálunk a szenteste 23.án volt mert 24 éjszakás voltam,hogy a kisgyerekesek otthon tudjanak ünnepelni.Benzinkúton dolgozóm,ahol a takarítást is mi csináljuk,azért nekem nem próbléma!Sőt azt is tervezem,hogy kint takarítást szeretnék vállalni,ha kell vállalkozóival is persze ha találok legalább 2-3 at.De lehet hogy rosszul gondolom.Majd az ídő mindent eldönt!Abban meg teljesen igazad van hogy az egészség mindennél többet ér! Viszont azt sajnálom,hogy rengeteg tanulás és munka után nem vagytok itthon megbecsülve!Sőt gondolj bele,hogy a mai fiataloknak a sok tanulás mellett mennyi pénzükbe van mire megszerzik a diplomájukat!Sajnos!Szükség van a pihenésre,de akinek munkája van az annak őrül és nem a szabadsággal foglalkozik,mert nem teheti meg!
- Rian
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23816
Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni
KIVI,Remélem a fiúkkal minden ok?Látom,hogy nem vagy itt csak azért most írok hogy hátha megjelenik,mert tegnap hiába próbáltam Azért egy kicsit megnyugodtatok?