Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Igen a napi 200 km. ca. 33,--Euro Spritgeld. x 20 nap = 660,00 Euro
Ha nemetben kiberelsz egy lakast + 2 havi kautio = 1.320,--Euro + az elsö
havi lakber = 1.980,00 Euro
A masik mi a garantia arra, hogy nem mondanak fel neked x honap, nap, vagy
het utan.
Akkor? Akkor vergödhetsz egy uj berlöert, ha talalsz, es ki tudja, hogy a Kautiobol
mennyit es mikor kapsz vissza.
Nem tudom, hogy magyarban hogy van, de nemetben a munkavallalonak a
Lohnsteuerausgleichnal a következö evben ezen kilometerek beszamitanak
es jo esetekben megterülesre kerülnek.
De ha nincsen csaladod vagy ha nem kell felni, hogy nem vagy minden nap
otthon akkor van lehetöseged egy Monteurzimmert kedvezö aron hetente
berelni (ahol altalaban nincsen Kautio Vorderung) .
De ha ezek olcso napi beret nezem 10-18 Euro között akkor ez is egy honapra
kivetitve = zw. 300,-- > 540,--Euro.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rian
- Látogató
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ehhez kapcsolodoan csak annyit, hogy nalunk vannak
magyarok akik mar 15-20 eve nalunk dolgoznak es tamogattuk öket
a letelepedesben, lakas szerzesben, meg hitelekkel is.................
Absatz 1.
A napi 8 ora munkaidö nemetorszagban sem 8, hanem sok esetben
es sok helyen 10-12-14 ora!
Nem hinnem hogy a megelhetes nemetorszagban kevesebbe kerül, mint
magyarban: Munkaber netto = 1.500,--Euro > Lakber 700,--Euro/
Nebenkosten 180,-- Euro (direkt nem irtam sokat) > Auto hitel 350,-- Euro >
Auto biztositas= 60,--/h. > Auto ado = 20,--Euro/h. > Telefon/Internet = 100,--
Euro/h. , ez eddig 1.410,00 Euro kiadas. Marad a csaladnak 90,--Euro a kajara.
Es akkor meg hol van a fagyi, ovoda, iskola, mozi, ruhazkodas?
A masik, hogy baz......gasd a ferjed urad es ne minket ragalmazzal azzal,
hogy nalunk az emberek matratzon alszanak.
Nagysagos Angyalföldi (tripoliszi) asszony!
Nalunk a dolgozok a sajat hazainkban , 2 agyas, konyhas, fürdöszobas
mosogep, komfortos szobakban laknak, TV-vel es ingyenes Internetanschlussal!!
A masik hogy igenis vannak magyarban is Monteurwohnheimok ahol 3-an
4-en alszanak egy szobaban es van egy nagy közös konyha valamint
zuhanyzoreszleg.
Es ez ki a f..................omnak kellemetlen?
Nem voltak ezek a nyamnyila nyafogos "ferfiak" katonak ahol 50-52 ember
aludt egy szobaban es sorba kellet allni a szarasnal es a zuhanyozasnal?
Hat el ne felejtse mar nagysagos asszonyom, hogy nem nyaralni jönnek
ezek a "ferfiak" hanem hadgyakorlatra. Igenis "had" gyakorlatra ,mert itt
gyakorolhatjak szakmajukat, ha eppen nem azon sirankoznak, hogy a
Jozsi horkol vagy eppen tapogatja a takaro alatt.
Igen es a nemet Monteur is ilyen Wohnheimokban lakik!!
Es hadd ne mondjam, hogy nem megy haza a nemet sem hat hetig,
ha eppen Norwegiaban, vagy Swedben dolgozik. Hülye pelda volt arra a
nemetre aki itt el es itt dolgozik. Tud követni?
Tehat megegyszer lassan..........a nemet dolgozo is csak hat (6) hetente
jar (külföldröl) haza......................................
Meggondoltam!
Meg sem valaszolok a tovabbi Absatzokra, mert valoszinü, hogy kiterek
az "uri" mivoltombol.
Ekkora badarsagokat amiket maga itt összehord meg egy forumon sem
olvastam.
De, hogy is mondja a magyar haverom:
"Nem tehetek rola Thomas, nem en csinaltam"
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ez egy társalgó topik, ugyan itt is előfordulnak hasznos tanácsok de inkább a megfelelő topikban keresd azokat! Az elképzelések pedig a helyzetekről pont fordított irányban hibásak és Magyarországon maradtak ki(le) az emberek sok mindenből de nagyon! Nem kéne itt magyarázni mert ez az egyik legnagyobb probléma, ez az óriási magyarázókészség. Nagyon elkéne felejteni mindörökre!Rian írta: Igy van Kivi ! De tudod már rájöttem,hogy hiába is magyarázzuk olyanoknak akik ebből már rég kimaradtak! Más az elképzelésük a helyzetünkről! Okoskodások nem segítenek rajtunk,!Ha megnézed egy jó pár oldal a házamról szól ,pedig az ember inkább hasznos tanácsokat várna a kiindulás előtt !Hát ez a Való világ!Sajnos!Látod nekünk a napi 16 óra talpalás sem probléma!Bírjuk és csináljuk ,és örülünk hogy van munkánk! Miről beszélünk?Nem írtad,de remélem a fiúk jól vannak!
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Prosperust nem sértegettem, nem értem a felháborodását.
- Eva10
- Látogató
De többszörösen is felreertettel. Azt a bizonyos okt. 3-at csak kepletesen adnam at: sajnos nem adhatom at. De nem a 12 ora miatt, hanem ha olvastad volna, valamikor megirtam, hogy az egy fahrdienst. Ejjel, kimenni akarhova, neha a vilagvegere, gyakran sulyos betegekhez. A halottvizsgalatot is mi csinaljuk ilyenkor. Ugyhogy nem a 12ora a nehez ebben csupan, 12 orat gyakran dolgozom itt is - otthon meg rendszeres volt. De az en munkamban nemcsak a munka nehezsege szamit, hanem a felelösseg is, es bizony gyakram nem egyszerü tudast igenyel, de ezt nem reszleteznem.
A masik: hogy a nemet munkas hol lakik, es milyen gyakran megy haza a csaladjahoz, nem lehet azzal összehasonlitani, ha a magyar munkas Magyaroprszagra megy haza a csaladjahoz. Mert senki sem kötelezi a magyar munkast, hogy egy tömegszallason lakjon, es a csaladjat sem, hogy ne lakjon Nemetorszagban. Es bizony ahogy irod, hogy milyen olcson lehet hazautazni. Beleszamoltad azt is, hogyha eppen nem ott lakik az ember, ahol a repter van, vagy a bisz indul, akkor odaig is el kell közlekedni? De ha ezeket a költsegeket összeadod, akkor bizony szep összegek jönnek ki havonta. Arrol mar nem is beszelve, hogy aki penteken hazamegy Magyrorszagra, es hetfön ismet dolgozni tud Nemetorszagban, az valoszinüleg sokkal nehezebben tud megfelelöen teljesiteni, tartosan ez biztosan nagyon nehez.
De ezt ti biztosan jobban tudjatok, es amiket irok, bantasnak veszitek, nekem ez igazabol nem oszt, nem szoroz. Azert irtam le ezeket, hatha vegiggondolva hasznositjatok, de a ti dolgotok, csinaljatok, ahogy gondoljatok.
Nem kell tudnotok, de vegigcsinaltam en is sok mindent, vilageletemben szegeny voltam, tehat nem a gazdag oldalrol beszelek, csak az utolso evekben ment jobban a sorom -. de kemenyen megdolgoztam azert is, es meg is dolgozom.
Es akik irnak nektek itt, azok közül nem egy szinten ismeri a masik oldalt is, nem csak a levegöbe beszel.
Ja, meg egy, a kereset. En regebben kerestem reszmunkaidös kisegitöt - takaritas, es egyeb nyelvtudas nelküli munkak vegzesere( megjegyzem, ez is csak azert nyelvtudas nelküli, mert en magyar vagyok, es igy nekem kellett volna elmondani a tennivalokat, pedig altalaban a kisegitö munkakat nem nekem kell elmondani). Gondoltam, legyen magyar, es ha a ferje mar itt van, akkor a reszmunkaidö megfelelhet, eü vegzettseggel ksöbb dolgozhatott volna növerkent is, akkor mar tarifa szerinti berezessel(ha mar mindent tud, amit kell,meg a nyelvet is). Kezdetben adtam volna - nyelvtudas es minden egyeb itteninek a tudasa nelkül 6.50 bruttot - ennyit kapott a nemet kisegitö is, de ö tudja a nyelvet. Hat ez keves volt, es ezenkivül meg az is volt a gond, hogy nem segitek lakast keresni. Az elejen meg megfelelt volna a reszidö,amit igertem, a vegere mar teljes munkaidö kellett volna, es meg mindenfelenek el lettem mondva. Hat azota nem keresek magyar munkaeröt.
Ennyit arrol, hogy otthon keveset keres valaki, de itt a jobb nem felel meg. Ja, es mindket jelentkezönek a ferje mar itt dolgozik,es allitolag mobilisak, tehat tudnak költözni. Ennyi az en szemelyes tapasztalatom arrol, hogy ami a nemetnek megfelel, a magyarnak nem.
Es igen, en ezt nem ertem. Mert en ejszakai ügyeletet vallaltam az egyetem alatt, hogy meg tudjak elni, es azota is ha szükseges volt, mindent elvallaltam.
Illetve,lehet, hogy ertem, de ha leirom, akkor megint megsertödtök....pedig nem rolatok irtam. Egyebkent is mindent az vegyen magara, aki ugy erzi, neki szol. En senkit sem bantottam nev szerint, csak leirtam a velemenyemet. Ha valaki ugy erzi, neki szolt.....annak biztosan oka van, de nem bennem.
szoval mindenkinek jo munkakeresest kivanok, jo eletet peldaul a napi 12 ora munka plusz 5 ora utazas mellett, ezek utan kellemes medence hasznalatot, nagy haz elvezeset es minden szepeket.
Egyebkent en azt sem ertem, ha valaki kinnt van, akkor miert nem keres ott munkat. Sokan kersnek azonnalra munkast, legalabbis en direkt megneztem az itteni hirdetesi ujsagot, bizony vannak benn ilyen hirdetesek.Egyebkent nem tudom, milyen az a 7 euros szallas, nem is tartozik ram, de pl par honapi munka utan talan össze lehet rakni annyit - mar ha nem költik el a hazautakra - hogy egy kis lakast lehessen berelni, akar többedmagukkal. De lehet, jobb hazamenni, es tovabb nyafogni.