Nem is akar a magyar dolgozni

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23768 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Rian, irigyellek, ilyenem nekem sosem volt - es valoszinüleg nem is lesz. sem megvenni, sem fenntartani nem fogom tudni.
De: ha olyan jo helyen van, akkor nem ertem, miert nem adod ki, es berelsz egy kisebbet? Ilyen komforttal jo aron ki lehet adni, nem?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23770 Írta: Eva10

Prosperus, bizony en is hallottam mar, amikor a nemeteket szidjak jo hangosan...elötte meg jo aron adnak el nekik szemetet. Es tudod, ha nem is erti, a hangsuly is magaert beszel. Es: vajon miert kellene itt a munkaadonak megtanulni magyarul, hogy a munkasaval beszeljen? Ugye, otthon magyarul beszelünk, de itt meg nemetül kell(lene).
Es tudod, itt nagyon ritkan elcelödnek, ha nem tudok jol nemetül - van olyan id, de ritka. Inkabb segitenek, es meg akarnak erteni. Föleg, ha vasarolni akarok. Es bizony nemigen tapasztaltam olyat - meg amikor alig beszeltem nemetül, akkor sem - hogy nem tisztessegesen akartak volna valamit eladni nekem. Otthon sajnos nem egyszer van ilyen. Legutobb a BKV-nel segitett a lanyom egy nemet hölgynek - de a BKV-s kötötte az ebet a karohoz, hogy a hölgy azt kerte, amit ö - joval dragabban - el akart neki adni. Aztan a lanyom megmondta, hogy neki ne mondja, mert Nemetorszagban el, es kicsit jobban tud nemetül, mint ö. De hanyszor nincs ilyen segitseg....es igy nm is csodalom, hogy az idegenforgalom olyan, amilyen....

Több
12 éve 2 hónapja #23771 Írta: csirege
csirege válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Üdv Mindenkinek! Olvastam a cikket és részben egyetértek is vele.Szerintem nem csak a magyarokra jellemző.Igaz nagyon sokan úgy gondolják,hogy kolbászból van a kerítés,és mivel kell a munka erő mindnél többet akarnak .Az ilyen ember szégyeníti meg a magyart.SAJNOS.Én összetenném kezem lábam,ha találnék magamnak helyet ahol akár csak a minímál bért kapnám meg.Lehet hogy most sok embernek léptem bele a lelkivilágába de ez az igazság.Csak annyit,hogy igaz én itthon vagyok,de 3 műszakba járok gyárba és 90-95000 keresek. Én is keresek munkát kint pedig nem vagyok fiatal,de én is kiköltöznék de itthonról nehéz.Aki kint van az elégedjen meg azzal amit kap mert Ő választotta.

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23772 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Éva,Igen a terv az lesz .ha megvalósul az álmom,hogy újból a férjem mellett lehetek,a fiam a menyasszonyával kb 3 év múlva tervezik hogy Svájcba költöznek ,addig meg bármi is lehet .Akkor mindenképp kiadjuk. Nekünk sem lenne ha nem jött volna egy nagyon kedvező lehetőség .:-)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23773 Írta: Eva10

csirege, ne haragudj meg a kerdesert, de honnan akarsz kiköltözni, ha nem otthonrol? Szeerinted masok honnan költöznek, hogy nekik könnyebb?

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23774 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Nem is akar a magyar dolgozni

Azert is kerdeztem , mihez viszonyitva ? A kerestekhez kepest nagyon sok orszagban irrealisak az arak szerintem .
Amit en buta dolognak tartok , nem jo helyeken nagy hazakat felepiteni . Epitkezni mar jo par eve igen költseges es hiaba került mondjuk 30 millioba a haz mire kesz lett , a kutya nem fogja akarcsak annyiert megvenni amennyibe belekerült.