Nem is akar a magyar dolgozni
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Prosperust nem sértegettem, nem értem a felháborodását. /color]
Nem??
Akkor olvassa el megegyszer bejegyzeset, ahol minden eddigi hozzaszolot a
legmesszebb menökig sertegetett es lefitymalt!!
Itt vagyok, olvasok, a véleményemet, mondanivalómat megtartottam, minek is írjam meg, hogy nem az 50 km-es ingázást nem vállalják itthon, hanem a kétszer két órás utat, hiszen az ovi, iskola nem tart nyitva napi 12 órán át, és pl. Budapesten csúcsidőben átutazni két óra, a 8 órás munkaidő pedig 10-11 órát tart. Minek leírni azt, hogy pl. az árakat összehasonlítva Németországban a megélhetés kevesebbe kerül, mint itthon, az itthoni fizetések pedig töredéke a németországi fizetésnek. Ez saját stuttgarti tapasztalat.
Nem látom értelmét azon vitatkozni, hogy akar-e a magyar dolgozni vagy nem, mert tudom, hogy akar, és megkérdezném, hogy akik nem vállalták a 10-15 km-es utazást Németországban, milyen szálláson voltak, nem lehet-e, hogy pl. egy szobáért, ahol hat ember részére van lerakva matrac, és elkérnek napi 10 EUR-t a szállásért, tulajdonképpen az nem felelt meg, mert abban a lakásban van három szoba, minden szobában több ember, egy wc, egy fürdőszoba, amin osztoznak tizenöten. Ha ezt összeadom, a szállásadó napi 150 EUR-s bevételt kap egy lakás után, ezt felszorzom a havi harminc nappal, abból már egy jobb lakást is tudnának bérelni.
A német munkások is ugyanilyen körülmények között vannak? A német munkások sem mennek haza a családjukhoz fél évig, egy évig? A hazautazás költség, persze, de feltölt, és ha pénteken befejezi a munkáját a dolgozó, miért ne mehetne haza a vasárnapig? Hiszen hétfőn munkába tud állni, és a repülőjegy előrefoglalva a wizzAir járatokon lehet 6000 ft, ill. Stuttgart-Budapest viszonylatban egy út 30 EUR volt két hónapja. A menetrendszerinti autóbusz sem kerül többe 20e ft-nál, és ha saját gépkocsival megy valaki, összefognak, négyen jönnek haza, az a költség sem nagyon magas. - És ugye szabadnap van, szabadságot sem kell kérni.
Egyik fórumozó irta, hogy sz@rt lapátolna kézzel, hogy el tudja tartani a családját. Ez szép, de biztos vagyok benne, hogy abból az összegből nem fogja eltartani a családját, mert az ilyen munkáért sajnos nem fognak annyit fizetni. Ahogy itthon, Németországban is van aki közvetít, van, aki dolgozik, van, akiből megélnek. Megkérdezném Prosperust, hogy milyen szállást biztosítanak a dolgozóiknak. Nem a németeknek, hanem a vendégmunkásoknak.
Decotext ajánlotta, hogy költözzünk bérlakásba, biztos ismeri a hazai körülményeket. Olyan, mint bérlakás nincs, van albérlet, ezért próbálnak az emberek lakáshoz jutni, mert a havi részlet kerül annyiba, mint egy havi albérleti díj. Megjegyzem, a mostani lakásunk 35 nm és én írtam, hogy Angyalföldön lakunk.
Azzal a hozzászólóval értek egyet, aki a munkáját hirdetésben ajánlót a "Moszkva téri" ajánlókhoz hasonlította, adtam fel hirdetést, semmi válasz rá.
Éva irta, hogy egy októberi műszakot szívesen átadna a 12 óra miatt. Napi 8 óra volt a munkaidőm, reggel 7-re mentem, este 9-kor még a munkahelyemen voltam, mindezt hónapokig. Nagyon sokan dolgozunk nem 12 órát egy nap, hanem ennél többet. - Havi 100e ft nettót kaptam.
Van ismerősöm, benzinkúton dolgozik, napi 14 órát tölt a munkahelyén, hiszen van váltás. Két nap munka, egy nap szabad (szabadnap, amikor a délelőttből éjszakába, ill. éjszakából délelőttbe megy, ez ugye nincs 24 óra szabad idő). Ezért számszerűen kap 140 e ft fizetést.
Igen, igazatok van, nem sírni kell. Nem annak szántam.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Pflegerin
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 35
Kérdésem az, hogy szerintetek hány értelmes ápoló, avagy idősgondozó venné ezt komolyan , vagy esetleg úgy érezné hogy hülyének veszik? Én úgy találom hogy az úr humora egész jó, de nem jelentkeznék nála akkor sem munkára ,ha ő fizetne érte. (van munkám):
Íme a szösszenet:
Kedves Érdeklődő!
Örülök, hogy hirdetésem felkeltette figyelmét, de, HA NEM TUD NÉMETÜL, vagy a segítségemet INGYEN szeretné igénybe venni, idejét megspórolva NE IS OLVASSA TOVÁBB ezt az információs levelemet!
Nos, ha ezek nem állnak útjában, jó olvasást! Nos:
- A MUNKAHELYE Bajorországban, magánházban lenne.
Nem betegápolásról (hiszen ahhoz egészségügyi szakvizsgára lenne szüksége), hanem idős ember (nő, v. férfi, nagy ritkán házaspár, v. testvérpár) gondozásáról van szó. Ezen embereknek (bár még nem fekvő betegek), segítségre van szükségük a mindennapi életben (bevásárlás, főzés, takarítás, mosás, vasalás, mosogatás, esetenként kerti munka, stb.). Éppen ezért EGÉSZSÉGÜGYI SZAKVIZSGÁRA SINCS szüksége.
- NYELVVIZSGA sem előírt, viszont KONYHANYELVI SZINTEN MUSZÁJ, HOGY TUDJON NÉMETÜL, különben hogyan értené meg, mit szeretne az ápoltja, illetve hogyan közölné az Ön problémáját?
Ha netán e pillanatban nem érezné úgy, hogy meg tudná állni a helyét, őszintén javaslom, inkább tanuljon néhány hónapig, majd jelentkezzék ismét. A kiközvetítés folyamatos, tehát semmit sem veszít, ha pár hónappal később, de már nyelvileg kellően felvértezve utazik ki. Ne feledje: kint senki sem fog tudni Önnek segíteni, magára lesz utalva, ezért a SAJÁT ÉRDEKÉBEN tudjon annyit, hogy a mindennapi életben helyt tudjon állni (gyógyszer adagolás, szükség esetén orvos, rendőrség, tűzoltóság hívása, saját szabadságának elintézése), stb.
- Korrekt módon el kell mondanom, hogy nem arról van szó, hogy egy kórház, idősek otthona, stb. keresne idős-ápolókat, ERRŐL SZÓ NINCS!!!
Az ápolásra szorulók keresik fel az erre szakosodott irodákat, hogy maguknak gondozót találjanak. A német fél bemutatja az Ön(ök). fényképes Önéletrajzát, és a német, a neki legszimpatikusabbat, vagy elvárásának legjobban megfelelőt választja ki. (Úgy, mint egy házasság-közvetítő irodában). Ily módon a német választó igénye dönti el, ki, mikor "kel el".
Van, aki néhány hét alatt, van, aki hónapok múltán, van, aki soha, ezt tudomásul kell venni, s ezt a TÉNYT azért hangsúlyozom ki, hogy elejét vegyem minden fajta fölösleges reklamációnak.
Az Ön jelentkezése csupán egy LEHETŐSÉG a munkára, s KIZÁRÓLAG a leendő gondozottján múlik, szüksége van-e Önre, vagy sem.
- Egy dolog azonban biztos: Werner (a német munkaközvetítő), csak akkor kap közvetítési díjat a Munkaügyi Hivataltól, ha alá lett írva a Munkaszerződés Ön, és a Gondozott között. Wernernek tehát LÉTÉRDEKE, minél több jelentkezőt elhelyezni, hiszen, Ő ebből él. De nem győzöm hangsúlyozni: Ő csak ajánl, a német pedig választ.
- Wernernek szüksége lesz egy NÉMET NYELVŰ ÖNÉLETRAJZRA, melyen arcképe is szerepel. Ennek hiányában bármilyen fénykép megfelel, melyen az arca jól látható, és normálisan fel van öltözve (tehát nem fürdőruhás).
Az Önéletrajzának tartalmaznia kell a nevét, lakcímét, az iskoláit, tanfolyamait, előző, és jelenlegi munkahelyét, telefonszámát, E-mail elérhetőségét, valamint: mikor tudna munkába állni, és mennyi időre. Egészségügyi szakvizsgával rendelkezők a dokumentum fénymásolatát is csatolják FORDÍTÁS NÉLKÜL. (nővér, orvos, felcser, stb.)
- MUNKA VÁLLALÁSI IDŐ: 6 hónaptól 3 évig választható. 1-2 hetes, vagy 1-2 hónapos váltás a gondozottak érdekében nem nagyon lehetséges, de kivétel erősíti a szabályt. Wernerrel kell megbeszélni, (már sikerült egyeseknek), de akkor stabil váltótárssal kell rendelkeznie!
- Házaspárok, ha együtt mennének, és a férjre is szükség lehetne /kertész, sofőr, építő munkás, stb./ , ezt is a Wernerrel beszéljék meg telefonon, vagy @-ezzenek neki.
- SZÁLLÁS: a gondozottnál külön szobában, INGYENESEN. Ha feltétlenül szüksége lenne internet csatlakozásra, azt is jelezze előre!
- ÉTKEZÉS: szintén INGYENES. Ha a gondozottnak -betegségéből kifolyólag- speciális ételt kell főznie, Ön ettől függetlenül azt főz magának, amit óhajt.
- BÉREZÉS: iskolai, és szakmai végzettséget, valamint a munkaviszonya eddigi idejét figyelembe véve a Bajor Munkaügyi Hivatal TÁBLÁZATA ALAPJÁN, ÉS A MUNKASZERZŐDÉSBE FOGLALVA kb. 1200-1800 Euro BRUTTÓ. A kb. 30%-OS MUNKABÉR ADÓT LESZÁMÍTVA ez NETTÓ 800-1300 Euró, ami 270 ft-os középárfolyamot számítva havi 250-300 ezer forint.
- ÉVI FIZETETT SZABADSÁG: hasonlóan a magyar szabályokhoz, a Munkaszerződésben rögzítve.
Azt is korrekt módon el kell mondanom, hogy az általam meghirdetett cég pici, egy személyes, ezért hetente csupán 2-3 személy elhelyezésére van kapacitása. Ha Önnek azonnal, vagy feketén kellene állás, ebben -sajnos- nem tudok segíteni. Számolnia kell azzal, hogy az ügyintézés (mivel minden hivatalosan megy), nem megy egyik napról a másikra.
Werner barátom egy szót sem beszél magyarul, tehát, tudjon annyit, hogy egyszerű módon ki tudja magát fejezni. Nekem azzal, hogy összehozom az Érdeklődőket a német Munkaerő-közvetítővel, a dolgom elvégeztetett, a továbbiakban (UGYE, TUDNAK NÉMETÜL?) mindent Wernerrel intézzenek, aki egy megbízható, korrekt ember (nem véletlenül a barátom).
Néhányan már rákérdeztek, HÁNY % AZ ESÉLYÜK a kijutásra? A korrekt válasz előtt egy kérdés:
Ön elgondolkodott azon, hány milliomod az esélye annak, hogy a lottón akárcsak négyese legyen? Mégis megveszi! És, ha nem nyert, nem reklamálhat. Ön csak az ESÉLYT vásárolja meg, a BIZTOS NYERÉST NEM!
Őszintén meg kell mondanom, hogy ebben a szakmában sincs 100%-osan biztos siker. Viszont ha ez bárkit is megnyugtat, a németül valóban beszélők, és a megfelelő Önéletrajzukat elküldötteknek több. mint 90%-a kapott munkát. És ez a tény-szám messze-messze túl szárnyalja a szerencsejátékokat.
Én Winczheim Tibor író vagyok (lásd: csatolmányok), NEM VAGYOK MUNKAKÖZVETÍTŐ, csupán a hirdetéseket adom fel magyarul nem tudó Werner barátom kérésére, akinek viszont van munkaközvetítő irodája Bajorországban. (Amúgy évtizedes barátság fűz hozzá, sokat segített nekem, amikor kint éltem).
Ezt azért hangsúlyozom ki, mert én nem vagyok hivatva eldönteni, ki menjen ki, és ki maradjon. A 100%-ból hiányzó 8-9% azon emberek, akik segítséggel ugyan összeállítottak egy perfekt Önéletrajzot, majd szerződésre kiutazva egy kukkot sem tudtak szólni.
FONTOS: A ki- és visszautazásukat senki sem fizeti, hiszen nem egy cég küldi ki Önöket, hanem úgymond "saját szakállukra" próbálnak szerencsét. Értelem szerűen, ha valakiről kint derül ki, hogy nem felel meg az elvárásoknak, mert még konyhanyelvi szinten sem képes kommunikálni, az -sajnos-, megint csak saját pénzéből kénytelen visszajönni! Tehát ismét: ha most még bizonytalan, tanuljon, tanuljon, majd jelentkezzék ismét!
Ezt a tevékenységemet hosszú évek óta időt, és energiát nem kímélve, KARITATIV MUNKÁBAN végeztem.
Most viszont Guinness rekordra török, ami azt jelenti: el kell adnom a már kijött 3 könyveimet ahhoz, hogy a többi nyomtatását tovább finanszírozni tudjam.
Ezért kérem Önt, ha van fölöslegben 5.000 ft.-ja, ne sajnálja tőlem, hiszen százezreket fog keresni, ha kijut.
A jogi alapot tisztázandó: maga a kiközvetítés ingyenes, a két könyvem csomagolással és postai költséggel kerül ötezer forintba. Viszont csak azon keveseknek tudom megadni Werner barátom elérhetőségeit, akik nekem is segítenek. Semmilyen törvény nem írja elő, hogy bárkinek is ingyen vagyok köteles bármit is tenni. Ugye, Ön sem ingyenes munka végzés érdekében, hanem min. havi negyed millió forint kereset reményében kéri a segítségemet.
Ha igazat ad nekem, ne késlekedjék, a heti kevés, de annál biztosabb lehetőséget ne passzolja el!
Befizetéseket a Winczheim Tibor 2151. Fót Alagi utca 29. alá kérném E-mail elérhetősége megadásával. Jelezze azt is kérem, hogy az I.-es II.-es, vagy a III.-as könyvből kér-e? (amíg lehet válogatni). Ha ez az összeg Önnek túl sok lenne, bizonyára talál az interneten kedvezőbb ajánlatot.
Köszönöm, hogy elolvasta levelemet, kijutásához sok sikert kívánok: Winczheim Tibor író, műfordító
- KIVI
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Igen, találtak munkát Ausztriában, holnap délelőttre ígérték a szerződéstervezetet, átnézzük, ha megfelelő visszaküldjük és indulnak, nem is pakoltak ki.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
EURES adatbázisba töltötted fel az önéletrajzodat? Ha igen és onnan nem kaptál megkeresést akkor rád garantáltan nincsen szüksége a német munkaerőpiacnak!KIVI írta: Azzal a hozzászólóval értek egyet, aki a munkáját hirdetésben ajánlót a "Moszkva téri" ajánlókhoz hasonlította, adtam fel hirdetést, semmi válasz rá.
- prosperus
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Hogy mer akkora baromsagokat irni.
Seggbe kellene rugni egy perc alatt 60 x talan ugy is bekerülmne
a Guinness rekordok könyvebe.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- timi2012
- Látogató
Azt en is ugy latom , hogyha valakinek nincs munkaja ,akkor akarhol rendelkezik is ingatlannal , oda kell költöznie ahol munka van .Kanga írta:
timi2012 írta: Azert azt sem kell azert elfelejteni , hogy mekkora a költsege , mondjuk 200 km-nek oda vissza . Magyarorszagon belül akkor mar jobban megeri ott kivenni egy lakast ahol munka van , mint annyi penzert utazgatni.
Ez is igaz, de itt jon be az hogy a legtobb ember Magyarorszagon sajat ingatlanban el, ami onmagaban szuper, csak az a gond hogy nem akarnak elkoltozni a sajatbol es inkabb berelni valahol. Pl. en is ulhetnek most Pesten a sajat lakasomban, persze hogy jobb erzes lenne mint mashol berelt lakasban, csak mellesleg nem lenne munkam, vagy ha lenne is, a fizetes a toredeke lenne annak amennyit Nyugat-Europaban keresek.
Viszont ha van munkaja , de mondjuk keveset keres es sajat ingatlanban lakik, akkor csak akkor erdemes berelnie masik varosban lakast , ha legalabb annyival többet keres, mint amennyivel több költsege lesz . Külömben ugyanott van ahol a part szakad szerintem .
Többször olvastam itt , hogy a magyarok orszagon belül nem szivesen költöznek . Legyünk azert öszintek , sok munkanal nincs jelentös külömbseg a kereseteknel ,hogy azert megerne A-bol B-be költözni , ha A-ba sajat ingatlanban lakik, B-be meg berelnie kell .
Akiknek megeri , azok azert megmozdulnak , sokan mennek olyan varosba ahol elöbb munkat talalni . Amig Budapesten laktam , sok olyan emberrel talkoztam aki a munka miatt költöztek oda .
A fiatalabb generaciot , meg kifejezetten mobilisnak talalom . Az osztalytarsaim igen nagy szazaleka el sok helyen ,szetszorva a vilagban .
Tehat lehet hogy Mari neni ,Jozsi bacsi nem akar a sajat ingatlanbol költözni , de altalaban pont ök azok akiknek tenyleg nincs sok eselyük ,egy jobban fizetö munkara .