EU nyugdíj
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 332
10 éve 11 hónapja #34605
Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: EU nyugdíj
DECO: A magánnyugdíjpénztár korábban úgymond kötelező volt. Oda fizette mindenki a nyugdíjjárulékot...nem léről szólt a dolog, ez volt a rendszer, amíg ki nem találták, hogy "államosítanak" újra. Nekem meg sem kottyant, mert kb. fél év munkaviszony után levont nyugdíjjárulékom "úszott", de a férjem majdnem 8 évet fizetett be az állami kasszába...Persze választhatott volna, de nem érte volna meg maradnia...Igazából ez most még kevésbé érint minket, mert mire mi nyugdíjba megyünk, kb. ezerszer változik minden.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
10 éve 11 hónapja #34606
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: EU nyugdíj
Naaaaa Az "államosítás" még így, idézőjelben is enyhén szólva túlzás volt!
Államosítás
A nyugdíjjárulékom "úszott"-at pedig tényleg nem értem! Miért "úszott"???
Államosítás
A nyugdíjjárulékom "úszott"-at pedig tényleg nem értem! Miért "úszott"???
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
10 éve 11 hónapja #34607
Na a szó nem tőlem származik, de lényegében arról van szó, hogy a saját nyugdíjszámlámra fizetett pénz átvándorolt az államkasszába, ahonnan a mostani nyugdíjakat finanszírozzák (legyünk optimisták és gondoljuk ezt...). 2011-ben ez pár emberben ellenszenvet váltott ki, valahol érthető módon...Azért használtam az úszott szót, mert fél év után nem is gyűlt hozamom sem, egy az egyben átvándorolt minden a közösbe...
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
10 éve 11 hónapja #34608
Írta: DECOTEXT
Ui: nekünk nem volt deviza hitelünk. OTP hitelünk a lakársa is csak 3 évig volt, mert láttuk másoknál, hogy gáz van a kamatokkal. Magán nyugdijam sem volt soha. Hiába dögönyöztek. (Otthon sem, itt sem.) Itt van a gyopár "Rister Rente" No.-ban > sokan megették. Mi számoltunk, és kiderült, hogy ad ugyan az állam hozzá, csak nekem 104 évesnek kell majd lennem, hogy csak az ÉN megtakarításomat visszakapjam (kamat nélkül)! A fiam beleugrott mert a hülyeségnek nincs határa, most meg már nem tud kiszállni mert sok a lé benne s bukna sokat! Mi inkább magunk invesztáltunk, ha volt plusz és sem az államban, sem a baknban (így) nem bizunk meg soha!
Minket igazolt minden!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: EU nyugdíj
S most így jobban megérte? Hogyan számoltatok? Mondom ez is olyan mint a banki deviza hitel! Nagy számok, kedvező kamatok, alacsony árfolyam, nagy vakítás, senki nem ül le és nem néz utának annak, hogy "mi lesz ha" mert, MOST *RAVÁRA MEGÉRI. Aztán jön valami más és akkor jön: hát erre senki nem számított! Miért nem, azt nem tudom!Athena1985 írta: ....de a férjem majdnem 8 évet fizetett be az állami kasszába...Persze választhatott volna, de nem érte volna meg maradnia...
Ui: nekünk nem volt deviza hitelünk. OTP hitelünk a lakársa is csak 3 évig volt, mert láttuk másoknál, hogy gáz van a kamatokkal. Magán nyugdijam sem volt soha. Hiába dögönyöztek. (Otthon sem, itt sem.) Itt van a gyopár "Rister Rente" No.-ban > sokan megették. Mi számoltunk, és kiderült, hogy ad ugyan az állam hozzá, csak nekem 104 évesnek kell majd lennem, hogy csak az ÉN megtakarításomat visszakapjam (kamat nélkül)! A fiam beleugrott mert a hülyeségnek nincs határa, most meg már nem tud kiszállni mert sok a lé benne s bukna sokat! Mi inkább magunk invesztáltunk, ha volt plusz és sem az államban, sem a baknban (így) nem bizunk meg soha!
Minket igazolt minden!
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
10 éve 11 hónapja #34610
Írta: gejza
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
gejza válaszolt a következő témában: EU nyugdíj
Na de gyerekek !!
Aki itt meg van "vakuzva", az nem én vagyok.
Szóval: a választott magánpénztári tagság egy bizonyos évjárattól -elsö munkába állás idöpontja- kezdve kötelezö volt (ugye már nem is devizahitel sztori...). Mások önkéntesen mehettek át a kincstári nyugdíjbiztosítótól. Ráadásul úgy volt a rendszer megszervezve (ami itt normálisan régóta így van, ott akkor még ismeretlen volt), hogy saját, névre szóló számládon gyült az általad befizetett járulék és annak hozama. Minden évben kaptál róla összesítést: ennyit fizettél be, ennyi a hozam, stb. Ennek fejében volt reményed arra, hogy az általad befizetett lé nem vész el a közös kalapban, ami egy többé-kevésbé egyennyugdíjat biztosított, hanem pl. egy egész életében jobban keresö és többet befizetö ember lényegesen több nyugdíjra lett volna esélyes. (Az othoni nyugdíjszámítás lényegesen primitívebb, mint az itteni, sokkal kevésbé diferenciált.) Aztán állam bácsinak "kellett a lé" és elöször csak kölcsön vette azt egy évre, majd egy év alatt a "kölcsön" szót el is felejtette. Cserébe megígérte, hogy majd te is kapsz állami nyugdíjat..... (csak azt nem mondta, hogy mennyit). Ráadásul úgy volt megszervezve a szabad választás (mármint, hogy maradsz-e magánpénztárnál, vagy visszamész az államiba), hogy szinte "kényszerítve" voltál az átlépésre. (Aki maradni akart, annak kellett bonyolult, személyes ügyintézéshez kötve szük határidön belül nyilatkozatot tennie....) Egyúttal jól megnehezítették a magánpénztárak életét, mintegy megadva nekik a kegyelemdöfést. Én annak ellenére rühellem az ilyen lenyúlást, hogy személyesen nem voltam érintett. A feleségem viszont igen: úgy kapta vissza a pénzét, mint ha itt lejárat elött visszavásároltatnád az életbiztosításodat - durva mínusszal. Akkor mi ebben a "normális" ???
Aki itt meg van "vakuzva", az nem én vagyok.
Ez csúcs DECO ! Ha itt a német állam a te privát "Vorsorgeversicherung"-odból lenyúl akár csak 30%-ot, "mert kell a lé", akkor te azt mondod, hogy OK ???? Nem ilyennek ismertelek meg...."Ez ugyan olyan sóder, mint a devizás bankhitel!...... Az állam átvett egy részt, mert kellett a lé."
Szóval: a választott magánpénztári tagság egy bizonyos évjárattól -elsö munkába állás idöpontja- kezdve kötelezö volt (ugye már nem is devizahitel sztori...). Mások önkéntesen mehettek át a kincstári nyugdíjbiztosítótól. Ráadásul úgy volt a rendszer megszervezve (ami itt normálisan régóta így van, ott akkor még ismeretlen volt), hogy saját, névre szóló számládon gyült az általad befizetett járulék és annak hozama. Minden évben kaptál róla összesítést: ennyit fizettél be, ennyi a hozam, stb. Ennek fejében volt reményed arra, hogy az általad befizetett lé nem vész el a közös kalapban, ami egy többé-kevésbé egyennyugdíjat biztosított, hanem pl. egy egész életében jobban keresö és többet befizetö ember lényegesen több nyugdíjra lett volna esélyes. (Az othoni nyugdíjszámítás lényegesen primitívebb, mint az itteni, sokkal kevésbé diferenciált.) Aztán állam bácsinak "kellett a lé" és elöször csak kölcsön vette azt egy évre, majd egy év alatt a "kölcsön" szót el is felejtette. Cserébe megígérte, hogy majd te is kapsz állami nyugdíjat..... (csak azt nem mondta, hogy mennyit). Ráadásul úgy volt megszervezve a szabad választás (mármint, hogy maradsz-e magánpénztárnál, vagy visszamész az államiba), hogy szinte "kényszerítve" voltál az átlépésre. (Aki maradni akart, annak kellett bonyolult, személyes ügyintézéshez kötve szük határidön belül nyilatkozatot tennie....) Egyúttal jól megnehezítették a magánpénztárak életét, mintegy megadva nekik a kegyelemdöfést. Én annak ellenére rühellem az ilyen lenyúlást, hogy személyesen nem voltam érintett. A feleségem viszont igen: úgy kapta vissza a pénzét, mint ha itt lejárat elött visszavásároltatnád az életbiztosításodat - durva mínusszal. Akkor mi ebben a "normális" ???
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Athena1985, zsoltiabéka
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
10 éve 11 hónapja #34611
DECO: na amit most leírtál, pont az nem igaz ránk...
Egyébként nem volt választásunk...Mint gejza és én is írtuk: A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR KÖTELEZŐ VOLT. Gejza frankón meg is fogalmazta: Egy átláthatóbb, kalkulálhatóbb rendszert váltottak le egy bizonytalanra...gejza ráadásul teljesen jól leírta a részleteket: a választást igencsak terelték az állami kassza irányába...
Kicsit tudakozódhattál volna, akkor képben lennél a magánnyugdíjpénztár vs. állambá témában, ami elég nagy port kevert 2011-ben.
Tessék itt a wiki cikk, olvass:
hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r
Amúgy ha már a hiteleknél tartunk. Mi nem hogy devizát, semmilyet sem szeretnénk igénybe venni, később sem (bár soha ne mondd, hogy soha)...Mert spórolunk és kamatoztatjuk (befektetjük) ilyen-olyan formában a pénzünket...Tudod, mivel a most k*ra megéri nem a mi műfajunk, hosszútávra tervezünk...Szóval képzeld, nem vagy egyedül, jópáran létezünk még rajtad kívül...
Egyébként nem volt választásunk...Mint gejza és én is írtuk: A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR KÖTELEZŐ VOLT. Gejza frankón meg is fogalmazta: Egy átláthatóbb, kalkulálhatóbb rendszert váltottak le egy bizonytalanra...gejza ráadásul teljesen jól leírta a részleteket: a választást igencsak terelték az állami kassza irányába...
Kicsit tudakozódhattál volna, akkor képben lennél a magánnyugdíjpénztár vs. állambá témában, ami elég nagy port kevert 2011-ben.
Tessék itt a wiki cikk, olvass:
hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r
Amúgy ha már a hiteleknél tartunk. Mi nem hogy devizát, semmilyet sem szeretnénk igénybe venni, később sem (bár soha ne mondd, hogy soha)...Mert spórolunk és kamatoztatjuk (befektetjük) ilyen-olyan formában a pénzünket...Tudod, mivel a most k*ra megéri nem a mi műfajunk, hosszútávra tervezünk...Szóval képzeld, nem vagy egyedül, jópáran létezünk még rajtad kívül...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gejza, zsoltiabéka