EU nyugdíj
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A magánnyugdíjak "államosításával" két legyet ütöttek szerintem egycsapásra. Egyrészt kellett a zsé (ez volt a fontosabb), másrészt vissza terelték egy kontrollálhatóbb pontba a nyugdíjak teljes egészét szinte. Amúgy is ezt igényli a lakosság szerintem. (Persze puffogni, "államosítást" pöndöríteni az ügyből még évtizedekig lehet, jó kis hangulatfokozó, mindenki imád csámcsogni rajta!) Amit említettem, hogy a nyugdíjalapnak vagy a felét lenyúlták, mert kellett a zsé, ott max. 3 napig nyámnyogtak ezen!
A 3%-nak pedig minimum a 90%-a inkább érzelmi döntést hozott (tőlem egy forintot nem látnak ezek, stb) az tuti vagy csak siman letojják (mert megtehetik) az egész nyugdíj "bohóckodást"!
Amúgy olvastam régebben egy egész értelmesnek tűnő írást az állami nyugdíjrendszer biztosnak elkönyvelhető haláláról és sok konkrétumra nem emlékszem de, hogy hamarosan (10-20 év) megtörténik arra igen. Az alkotmány módosításával is csak pár év egérutat nyertek, nem többet. Szóval, nincs is miről vitatkozni szerintem de ha mégis hát, DCT estében beszélgetünk egy olyan összegről amiből jó ha 1-2X teli tankolja majd az autót?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
És még egyszer: nem hitkérdés volt, hanem sokaknak kötelezö. Be kellett lépniük, fizettek emellett az államiba is kötelezöen 1,5%-ot, majd állam bácsi azt mondta kösz a lóvét, ha pedig maradsz a magánnyugdíjpénztárban, akkor az államiba kötelezöen fizetned kell a járulékot, de (!!!) onnan nyugdíjat nem kapsz. Na erröl pofáztam. Itt senki nem (vagy nagyon kevesen) mentek úgy oda, hogy jól leszedjük az államot. Söt, jól is volt ez kitalálva, majd az állam kénye-kedve szerint megváltoztatott mindent. Na most innentöl már csak egy lépés, hogy "kell a lé", oszt pl. elvesszük minden polgár bankbetétjének a felét, vagy a nyugdíjat azoktól, akiknek "úgyis van böven, hiszen dagadtra keresték magukat Németországban", stb. Vagy a magyarországi lakásukat, hiszen nem is laknak itt, minek az nekik. És te ennek a gondolkodásmódnak az áldozataira mondtad azt, hogy úgy kell nekik, ügyeskedni akartak. Hát... gratulálok. Majd én is "szólok", amikor a te lakásodat viszik...."Utólag hiába magyarázod! Gyanús volt, és valóban az is lett. Szépen megszívták azok akik hittek a dologban! "
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
OMG mondom én, hogy kaptál a vakuból! Tényleg fontos a semmit felfújni, pukkadásig persze, hogy nagyot "szóljon"?gejza írta: Na most innentöl már csak egy lépés, hogy "kell a lé", oszt pl. elvesszük minden polgár bankbetétjének a felét, vagy a nyugdíjat azoktól, akiknek "úgyis van böven, hiszen dagadtra keresték magukat Németországban", stb. Vagy a magyarországi lakásukat, hiszen nem is laknak itt, minek az nekik.
Amúgy meg ilyen világban élünk. Van 100 ezred vagy többed a bankban és egy nap arra ébredsz, hogy -10% mert kellett a zsé! Mi ez akkor ha nem csak nyafogás ezzel a nyugdíj üggyel? Verje mindegyik a seggét a földhöz, hogy ennyit kellett csupán csinálnia, visszahúznia az államiba, állami garanciával, már ha valakinek az garancia! Bárhol a világon lehet ám nyugdíjtakarékoskodni csak akarni kell!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Jó lehet neked...."Amúgy meg ilyen világban élünk."
- Akkor te sem érted..."Bárhol a világon lehet ám nyugdíjtakarékoskodni csak akarni kell! "
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Ez lennék én ? Csak azért, mert halálosan felhergel, ha DECO bármely témára egy fél elkapott szó alapján odanyesi a standard " megérdemlei az összes hülye, mert ezek még a devizahitelt is benyelték" mondókáját. Mert az abszolút igazság és tévedhetetlenség birtokosa csak ö lehet?"Tényleg fontos a semmit felfújni, pukkadásig persze, hogy nagyot "szóljon"?"
Kösz.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Amikor szimplán csak téved az ember azért tényekkel alátámasztott érveléssel pedig meggyőzhető (vagy nem)