Sárga csekk befizetés átutalással
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Athena1985 írta: Ejha, nagyon izgalmas ez a sárga csekk, BZÜ téma. Mi szeretjük itthon püfölni a gépet és utalgatni kényelmesen:)
Sőt mi vásárolunk itthon. Moziba megyünk itthon. Külföldi utakat rendelünk itthon. Roppant kényelmes és ami a legjobb, gyakorlatilag 24 órán át bármikor. Egy kivétel van. A heti élelmiszereket s egyéb szükséges dolgot azt heti 1x a realban vesszük, de már ott is "rezeg a léc" amikor a 20. vagyok a kasszánál a sorban! Mo.-on sláger a csekk, hát csnálják! Mégsem olvastam itt, egy érthető és elfogadható indokot erre csak azt hogy megszokták s nehezen veszik fel az új dolgokat! Mariskanéni, a fauban, szivesen várja egy felessel a póstást a kapuban, amikor hozza (kp) a nyugdijat! Én ettől garantáltan idegbeteg lennék!
DCT
- samchee
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 39
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
No de a viccet félretéve: Azért rögtön ne dobjátok el a magyar bankszámlát. Jó az talomba, kis árfolyamtudatos utalásokkal még "nyerhettek" is vele.
Egyébként lehet Dauerauftrag-ot adni külföldre, legalábbis SEPA-val megy. Valamelyik banknál akár online is, vagy személyes megjelenéssel. Viszont az árfolyamingadozás miatt miatt nem lehet 100%ig pontos összeget kalkulálni, max. brókerkedni:)
Mi úgy csináljuk, hogy várunk egy zuhanásra (mint írtam, akut befizetnivalónk sosincs otthon) és utalunk akkor valamennyit a számlánkra. Amikor pedig haza megyünk, abból vesszük meg a túró rudit és fizetjük a fodrászt.
- gejza
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Mégsem olvastam itt, egy érthető és elfogadható indokot erre csak azt hogy megszokták s nehezen veszik fel az új dolgokat! Mariskanéni, a fauban, szivesen várja egy felessel a póstást a kapuban, amikor hozza (kp) a nyugdijat!
Az pl. elég indok, hogy sok faluban már nincs posta, ATM háromszor nincs, a Juliska néni féle vegyesboltban meg úgy néznének az (akármilyen) bankkártyádra, mintha UFO lennél ? Úgy sacc per kábé a háztartások 15-20%-ában nincs PC és/vagy internet, különösen a Mariska meg Juliska néniknél nincs és már valószínüleg nem is lesz.... Ha M.o.-ra mész ne csak nézz, hanem lássál is. Különösen figyelmedbe ajánlom a Dunától keletre fekvö országrészt!
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A gond addig fennáll, amig Mo.-on nincs euro! Az árfolyam és a váltásból következően veszteség van. Nem értem, hogy miért vonnának többet (?), ha általányod van (s lehet minden szolgáltatónál a "mindig ugyanannyi"), akkor csak 1x kell figyelni amikor évvégén elszámolunk! Ez három esetben van: víz, villany, gáz. Gondolom azért ez követhető. (A banknál azt is megszabhatod, hogy X szolgáltató mennyit vonhat/hó maximum.)samchee írta: Sokat gondolkoztam azon, hogy ha (remélem még idén) költözünk, hogyan is legyen megoldva a haza felé fizetni való. Merthogy a magyar bankszámlák feleslegessé válnak, az ott levő megbízásokat vissza kell vonnom. És kintről utalni, net-bankon. Vagy inkább a magyar számlára utalni és onnan vonjanak? De ha ismételten csak véletlen ugye , többet vonnak, akkor onnan intézni elég költséges...
Lehet kintről utalni, de a magyar bankok (annak ellenére, hogy törvényellenes) ezért vonnak. (Max. 2000 Ft / utalás.) Az EU előírások alapján ezt nem tehetnék, ha EU utalást csinálsz. >> SEPA (IBAM s egyéb megadása) Ehez jön, hogy utalásnál ők váltják át, s ez mindig alacsonyabb árfolyam mintha Te váltasz (válóhelyen pl. Tescoban). Mi 1x minimum megyünk évente haza. (Legtöbbször 3x) Ekkor beteszünk annyit, ami elég a következő szabadságunkig.
DCT