Sárga csekk befizetés átutalással

Több
11 éve 3 hete #34150 Írta: gejza
gejza válaszolt a következő témában: Sárga csekk befizetés átutalással

Viszont az árfolyamingadozás miatt miatt nem lehet 100%ig pontos összeget kalkulálni, max. brókerkedni:)

Igen, és mindenkit óvva intek attól, hogy (mivel van rá lehetöség) az itteni számláról utalandó összeget HUF-ban adja meg, mert annak költségei igen húzósak. Egyszer követtem el azt gyanútlanul, hogy egy otthoni számlára történö egyszeri utalásnál (vmi. vásárlás volt, amikor szívességi alapon "engedték" az utalást - nem online shop) az összeget HUF-ban adtam be az internet banking-nál, aztán a számlakivonaton döbbenten láttam, hogy a kb. 39.-€-nyi utalás tokkal-vonóval 69.-€-ba került nekem. Hiába is balhéztam, cserébe megtudtam, hogy ha az összeget EUR-ban adtam volna meg kb. alapon, akkor csak vmi nem egész 2.-€ lett volna az utalás költsége, így meg lett 30.- . (Idegen pénznemben való utalásnál úgy szólt a paragrafus, hogy a díj az összeg x ezreléke, de min. 30.-€ :hyper: ). Na akkor váltottam, ott helyben felmondva a számlát, egy tisztán internetes bankra. Itt a tranzakcióknak (külföldre is) semmilyen költsége nincs, nincs számlavezetési díj, gyakorlatilag csak a mobil-TAN-os fizetésnél van utalásonként egy SMS-díj (29 cent), de persze hagyományos TAN-nal is tudok utalni, az ingyenes. Számlakivonat online akárhányszor lehívható, papíralapú kivonatot csak évente négyszer kapok a negyedéves zárások miatt (annak van vmi 1.- € postaköltsége). Gyakorlatilag, ha nem kérsz hitelkártyát (a sima EC/Maestro ingyenes!), akkor az az évi pár Euró költség a kamatokból meg is van, tehát a számla gyakorlatilag tök ingyenes. Ja, a kp. felvétel ATM-böl: a CashGroup automatáinál (Deutsche Bank, Commerzbank, Postbank, HypoVereinsbank, UniCredit - hogy csak a nagyobbakat említsem + a Shell kutak EC termináljain) szintén ingyenes. Na persze van hátránya is: bankfiók nincs, úgyhogy ha valami nagyon kacifántos ügyet kell intézned, akkor csak telefonon megy. Nekem a négy év alatt egyszer volt rá szükségem, azt is meg lehetett oldani így.
Na, ez itt a reklám (helye) volt... :clap:

Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #34164 Írta: vava
vava válaszolt a következő témában: Sárga csekk befizetés átutalással

Athena1985 írta: Mi szeretjük itthon püfölni a gépet és utalgatni kényelmesen:)

Mi is online átutalás-pártiak vagyunk. :)

A csoportos beszedési megbízást viszont kerüljük ha lehet, annak ellenére, hogy Magyarországon még nem volt szerencsére rossz tapasztalatunk.
Németországban viszont néhol nincs választási lehetőség pl. az óvodát sem utalhatjuk, hanem ők vonják a számláról.
Így volt ez a Spielgruppe-nél is.
Na itt aztán meg is fizettük a tanulópénzt...pedig csak kicsit több mint fél éve vagyunk itt.
Ugyanis amikor lemondtuk a Spielgruppe-t (pontosabban már az elején szóltunk, hogy szeptembertől oviba megy a gyerkőc, és adtak is róla papírt, hogy csak július végéig jár oda), azt elfelejtették közölni, hogy a tagságról külön!!! le kell mondani, úgyhogy csak azt vettük észre, hogy október elején 32 euró eltűnt a számlánkról éves tagsági díj név alatt (persze márciusban is levonták a teljes évit, szóval lényegében 5 hónapért kifizettünk 2 éves tagságot). Pedig tudták, hogy azóta már el is költöztünk abból a városból... Most persze már futhatunk a pénzünk után.
(Félreértés ne essék, ez nem a havi díj, hanem volt külön azon felül egy éves tagsági díj is.)
Magyarországon legalább látjuk pár nappal korábban, hogy mik vannak beterhelve, azaz miket fognak levonni, és le is tudjuk online tiltani, de itt semmi nem látszik, csak az, ha már elment a pénz. Más német banknál is így van?

Több
11 éve 3 hete #34172 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Sárga csekk befizetés átutalással

A Magyar és a német online bankrendszer össze sem hasonlítható! A Magyar százszor jobban követhető és komolyabb informatikai háttérrel rendelkezik! Hogy valami jót is említsünk...

Az tény, hogy pl. a HVB Bank ingyenes bankszámlát kínál, sőt bizonyos Umsatz felett ingyenes Mastercard-ot is, de a rendszere gáz és a Mastercard elég nehézkesen igényelhető (mérges is vagyok emiatt rájuk)

Több
11 éve 3 hete #34186 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Sárga csekk befizetés átutalással

Ugyanis amikor lemondtuk a Spielgruppe-t (pontosabban már az elején szóltunk, hogy szeptembertől oviba megy a gyerkőc, és adtak is róla papírt, hogy csak július végéig jár oda), azt elfelejtették közölni, hogy a tagságról külön!!! le kell mondani, úgyhogy csak azt vettük észre, hogy október elején 32 euró eltűnt a számlánkról éves tagsági díj név alatt (persze márciusban is levonták a teljes évit, szóval lényegében 5 hónapért kifizettünk 2 éves tagságot). Pedig tudták, hogy azóta már el is költöztünk abból a városból... Most persze már futhatunk a pénzünk után.

Ez itt igy megy az osszes hosszutavu szolgaltatassal. Vigyazni kell az ilyenekkel.

Több
11 éve 3 hete #34187 Írta: mahlzeit

gejza írta:

Mégsem olvastam itt, egy érthető és elfogadható indokot erre csak azt hogy megszokták s nehezen veszik fel az új dolgokat! Mariskanéni, a fauban, szivesen várja egy felessel a póstást a kapuban, amikor hozza (kp) a nyugdijat!

Az pl. elég indok, hogy sok faluban már nincs posta, ATM háromszor nincs, a Juliska néni féle vegyesboltban meg úgy néznének az (akármilyen) bankkártyádra, mintha UFO lennél ? Úgy sacc per kábé a háztartások 15-20%-ában nincs PC és/vagy internet, különösen a Mariska meg Juliska néniknél nincs és már valószínüleg nem is lesz.... Ha M.o.-ra mész ne csak nézz, hanem lássál is. Különösen figyelmedbe ajánlom a Dunától keletre fekvö országrészt!

Ez lofutty a sarga csekkezesben. Mindenki a faluval meg MAriska nenivel jon. 80eves nagymamamnak is van takarekszovetkezeti szamlaja. A problemat a fekete kifizetesek es a fekete gazdasag okozza. Nem a levegobe beszelek, statisztikat lattam rola adott temaban. A kov ok ami adott a kakinak meg egy nagy pofont a banki sarcok a kurmanyunk reszerol. Egyre tobben kerik kp.-ban a fizut, mert tul draga a bankolas..

Egy masik erv, ami miatt pl. en nem engedem a szuleimnek az online bankolast, az az informatikai tudas. Elkezelgetik a gepet, de ha jon egy keylogger akkor azzal nem tudnak mit kezdeni. Ezert nekik is, beszedesi megbizas van beallitva LIMITTEL! De ok nem feketen kapjak a nyugdijjukat.

Több
11 éve 3 hete #34188 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta:

samchee írta: Sokat gondolkoztam azon, hogy ha (remélem még idén) költözünk, hogyan is legyen megoldva a haza felé fizetni való. Merthogy a magyar bankszámlák feleslegessé válnak, az ott levő megbízásokat vissza kell vonnom. És kintről utalni, net-bankon. Vagy inkább a magyar számlára utalni és onnan vonjanak? De ha ismételten csak véletlen ugye , többet vonnak, akkor onnan intézni elég költséges...

A gond addig fennáll, amig Mo.-on nincs euro! Az árfolyam és a váltásból következően veszteség van. Nem értem, hogy miért vonnának többet (?), ha általányod van (s lehet minden szolgáltatónál a "mindig ugyanannyi"), akkor csak 1x kell figyelni amikor évvégén elszámolunk! Ez három esetben van: víz, villany, gáz. Gondolom azért ez követhető. (A banknál azt is megszabhatod, hogy X szolgáltató mennyit vonhat/hó maximum.)
Lehet kintről utalni, de a magyar bankok (annak ellenére, hogy törvényellenes) ezért vonnak. (Max. 2000 Ft / utalás.) Az EU előírások alapján ezt nem tehetnék, ha EU utalást csinálsz. >> SEPA (IBAM s egyéb megadása) Ehez jön, hogy utalásnál ők váltják át, s ez mindig alacsonyabb árfolyam mintha Te váltasz (válóhelyen pl. Tescoban). Mi 1x minimum megyünk évente haza. (Legtöbbször 3x) Ekkor beteszünk annyit, ami elég a következő szabadságunkig.

Veszteseg vagy epp nyereseg arfolyam fuggoen!
A sepas utalasokra meg nem 2000Ft-ot terhelnek hanem mindig szazelekot Mo.-rol utalasnal. De ez is el lett mar mondva kb. 20x, a SEPA nem ingyenes utalast jelent, hanem azonos koltseget belfoldi es EUn beluli kulfoldi utalasoknal. Nem melleslega teljes SEPA iranyelveket nem EUR-t hasznalo orszagokban 2016-ig kell bevezetni. Tehat ha van koltsege a SEPAnak az ugy lehet, hogy ugyanaz a koltseg a belfoldi EUR utalas es a kulfoldi EUR, termeszetesen SEPA utalasnak.
SEPA-rol ITT lehet olvasni tobbet.

A SEPA átutalás fő jellemzői:

A határon átmenő átutalások hasonlóan gyorsan és egyszerűen teljesülnek, mint a belföldi átutalások;
A megbízás összegét legkésőbb az elfogadás napját követő banki munkanapon a kedvezményezett bankjának számláján jóváírják. A kedvezményezett hitelintézete a hozzá beérkezett összeget a kedvezményezett bankszámláján a neki történő teljesítés értéknapjával azonnal jóváírja;
az alkalmazott üzenetszabványok lehetővé teszik a megbízások végponttól végpontig automatikus feldolgozását;
a megbízásoknak nincs felső értékhatára;
egyedi, illetve kötegelt (csoportos) megbízás formájában is kezdeményezhető,
a megbízáson szereplő összegből a bankok nem vonnak le, az átutaló és a kedvezményezett saját bankjának költségeit fizeti;
Az átutaló minden megbízáshoz rendelhet egy ún. partnerek közötti azonosítót (end-to-end identifier), ami a teljes elszámolási láncban hivatkozható tételazonosítóként szolgál;
a megbízáson feltüntetett 140 karakteres közleményt (ami az átutaló és a kedvezményezett megállapodása szerint szabad vagy kötött szerkezetű is lehet) a kedvezményezettnek változtatás nélkül, hiánytalanul továbbítják;
a visszautasítás, visszavonás és visszautalás üzenetek szabványosak, feldolgozásuk automatizálható;
a még el nem számolt megbízásokat az átutaló bankja visszavonhatja. A már elszámolt átutalások visszavonására vonatkozó bankközi megbízást a kedvezményezett bankja a honos jog alapján a kötelezett előzetes beleegyezésével, vagy anélkül teljesíti;
A partnert azonosító nemzetközi bankszámlaszám (IBAN), és banki irányítókód (BIC) szabványos, a partnerek számlaadatai ellenőrizhető módon tárolhatók;
A BIC kód közlése a belföldi átutalások esetében 2014. február 1-ig, határon átmenő átutalások esetében 2016. február 1-ig követelhető meg.