Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A megoldás kézenfekvő! Legtöbbször irgalmatlan nagy összegekről álmodoznak az emberek s nem 1300 euróról!! Szerintem 1300 eurót nem keresnek Mo.-on olyan sokan mint szakmunkások, mert ez a mai árfolyamon 371,150 Ft. Megeszem a sapkámat ha valaki ennyit keres túlóra nélkül, (de még túlórával sem) Ha viszont ennyit keres Mo.-on, akkor valóban ne jöjjön ki mert itt az árak magasabbak, pláne a lakbér!! Viszont akkor nem értem a folyamatos siránkozást, ami folyamatosan jön otthonról!dreizwanzig írta: Csak annyit tennék hozzá, hogy ilyenkor ezt mondod, ha meg valaki azt mondja, hogy ő 1300Euróért nem megy ki, akkor meg azt mondod, hogy álmodozik.
Persze azt is mindig mondod, hogy kint minden drágább, most ha valaki nem sokkal többet kap kint, mint itthon, de mégis drágább minden, akkor miért tartod hülyének, hogy azt mondja, h annyiért nem vállalja??? hiszen az ember tartsa már magát valamire...
Szerintem aki nem jön ki, 1300 euróért abból teljesen
kihalt a valóságérzet és otthon Mo.-on szuperül él!!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Maya írta: 25 ezer magyar ment Németországba...
http://........./25-ezer-magyar-ment-nemetorszagba
Szerintem sokkal több "ment" és haza is indúlt hamarosan! Azzal, hogy kimegy még nem jelenti azt, hogy ki is vándorolt, kint is maradt, vagy le is telepedett, arról nem is szólva, hogy ezt honnan a francból akarják tudni? Én senkinek nem szóltam egy szót sem. Kijelentettem a két gyereket az iskolából azzal, hogy külföldön járnak... s elindultunk! (Még most is van állandó lakásunk, személyiszámunk, s adószámunk, fizetek szemétdijat, TV-t, internetet, s ingatlan adót, stb. Mo.-on.) Akkor most én itt vagyok, vagy otthon?
Nagy humbug az egész! Csak annak a statisztikának higyj, amit magad hamisítottál!
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nos, ennél messzemenöleg külön kell elbirálni a helyzetet. A "normális", dolgozó és adófizetö, bejelentett lakosnak szinte alig van valami támogatása. Egy asylant aki most jött "frissen" vagy pl. régebben az "Aussiedler" réteg (német szármozasú "hazatérök") orrba szájba kapnak s kaptak!Emilio33 írta: De itt nincs sok támogatás, nem Te mondtad?
Hogy megértsd miröl irok: mi a nejemmel 23 éve fizetünk minden járulékot, tehát keményen adófizetök vagyunk minden támogatás és kedvezmény nélkül! Egy Hartz 4-es személynek fizetik a lakbérét a rezsijét és még kap zsebpénzt is. Tehát pontosan az aszociális elemek kapnak! MÉG: ráadasul ha mi kerülnénk Hartz 4-re, akkor nekünk elöbb minden eddigi megtakaritásunkat FEL KELL ÉLNÜNK, s csak utána kapnánk azt, amit az kap, aki soha vagy alig dolgozott!
Szóval a normálisan dolgozók, s adófizetö szinte semmit nem kapnak.... mig pl. Mo.-on, az összes nyugdijas kap, most majd a rezsit is 10%-al csökkentik, tehát nincs szelekció, általános a támogatás!
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: .... mig pl. Mo.-on, az összes nyugdijas kap, most majd a rezsit is 10%-al csökkentik, tehát nincs szelekció, általános a támogatás!
De könyörgöm......álljon már meg a sötétség!!!!! Az elmúlt évben 7!! azaz hét alkalommal emelték pl a gáz árát. Extraprofit van bőven adóelkerüléssel az energiaszektorban. Európa egyik legdrágább gázát fizetjük a legszarabb fizetésből, ráadásul nem tudjuk ellenőrizni mivel fűtünk!!!!!!! mivel a gazszolgáltató, bár magán(más-állami?) cég, hatósági jogkörrel megtagad minden bizonyítási eljárást.....
Mi a faxomról beszélsz már megint?????? A nyugdíjast meg mivel is támogatják?????? Soroljad már kérlek! Hasonlítva a német preisermäßigung-okkal ha lehet.......
Ez is rasszizmus amit itt előadsz, csak épp a fehér europid időseket sajnálod le, akik ledolgozták az életüket becsülettel.
Amit itt előadsz a hazai állapotokról az szimplán oikofóbia (hiv.:Roger Scruton)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
kfz írta: De könyörgöm......álljon már meg a sötétség!!!!! Az elmúlt évben 7!! azaz hét alkalommal emelték pl a gáz árát. Extraprofit van bőven adóelkerüléssel az energiaszektorban. Európa egyik legdrágább gázát fizetjük a legszarabb fizetésből, ráadásul nem tudjuk ellenőrizni mivel fűtünk!!!!!!! mivel a gazszolgáltató, bár magán(más-állami?) cég, hatósági jogkörrel megtagad minden bizonyítási eljárást.....
1./ Gázzal nem szükségse fűteni. 2./ A gáz az egy árú, semmi köze az állami támogatásokhoz! 3./ A fizetések csak akkor tudnak emelkedni ha nő drasztikusan (!) a termelékenység >> ez itt sem megy magától!
Mi a faxomról beszélsz már megint?????? A nyugdíjast meg mivel is támogatják?????? Soroljad már kérlek! Hasonlítva a német preisermäßigung-okkal ha lehet.......
Csak egy párat emlitenék: pl ingyen utazik az egész ország területén! Vagy, sem fizet sem betegbiztositást sem adót -ez is támogatás mert pontosan ők veszik e legjobban igénybe az egészségügyet. (Itt a BRD-ben mindkettőt!) Vagy rendszeresen emeltek -erőn felül- nyugdijakat. (Tudom ,hogy igy volt mert anyukám is nyugdijas ő is kapott) Aztán van általnosan gázártámogatás.
Itt egy >> LINK ahol megnézheted a több száz (ezer?) különböző dotációt kilistázva! Tehát amikor az ilyet kritizálod, gondolj arra, hogy a hülyék a másik sorban állnak, s nehéz ezek ellen a tények ellen, elfogadható érveket felhoznod!
DCT