Menni vagy maradni?
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igen, ez jó fizetésnek mondható ebben a szakmai körben. Ha viszont azt nézem hogy inkontinenz betegek után vagy operációból visszamaradt szennyest szedeget egész nap, akkor én ennyiert ezt nem vállaltam volna!Emilio33 írta: Ismerősöm itt Frankfurtban nyelvtudás nélkül, kapott munkát (kaját visz ki, gyógyszert, szennyes ágyneműket szed össze) kórházban, 1750 bruttóért (1100-1200 nettó). Ez volt az első hely, ahova munkát ment keresni. Persze nem hiszem, hogy ez az általános, meg a nyelvet meg kell tanulni , de azért nem lehetetlen.
DCT
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
DECOTEXT írta:
Igen, ez jó fizetésnek mondható ebben a szakmai körben. Ha viszont azt nézem hogy inkontinenz betegek után vagy operációból visszamaradt szennyest szedeget egész nap, akkor én ennyiert ezt nem vállaltam volna!Emilio33 írta: Ismerősöm itt Frankfurtban nyelvtudás nélkül, kapott munkát (kaját visz ki, gyógyszert, szennyes ágyneműket szed össze) kórházban, 1750 bruttóért (1100-1200 nettó). Ez volt az első hely, ahova munkát ment keresni. Persze nem hiszem, hogy ez az általános, meg a nyelvet meg kell tanulni , de azért nem lehetetlen.
Hahahahaha......................
Na ne mar! Komolyan gondolod DCT, amit irtal? Vagy mar elfelejtetted azt az idot, amikor te jottel ki?
Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Miért felejtettem volna el. Lehet, hogy most nem értem a kétségeidet! Amikor mi a nejemmel és 2 gyerekkel kijöttünk akkor neki mint gépeszmérnöknek ~2300 DM, nekem meg, mint hegesztönek (kb. 30 túlórával) ~1550 DM volt a fizetésünk (BRUTTO). 1998-ben ugyanis még "Deutsche Mark" volt a fizetöeszköz. Az emlitett "szakmában" (mert ez segédmunka!) ez jó fiztsének számit! Az egészsegügyben amúgy sincsenek jó bérek. Ismerösöm felesége végzett "Arzthelferin" 980 a nettója, egy kis, orvosi praxisban, a keleti oldalon, a település neve Ribnitz Damgarten.nagyberci írta: Na ne mar! Komolyan gondolod DCT, amit irtal? Vagy mar elfelejtetted azt az idot, amikor te jottel ki?
Vagy félreértettem és sokallod?
DCT
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 16
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- Geotech
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 12
Sajna én sem a szakmámba dolgozok, csak rokonszakmába, mivel a nyelvet ahhoz perfekt kellene beszélnem, de majd ha megtanultam nem fogok tétovázni.
Sokba került a kezdés de megérte! ( de ezt majd a jövő megmondja)
Ja amúgy asztalos vagyok, de sajna csak rokonszakmába dolgozok. Idehaza meg bezártam a műhelyajtót, teljes felszereléssel!
Sajna kell a perfekt nyelvtudás, mivel tervezek is, és az ügyfelekkel kommunikálni kell, nem dadogni!