Menni vagy maradni?

Több
11 éve 10 hónapja #27276 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Ismerősöm itt Frankfurtban nyelvtudás nélkül, kapott munkát (kaját visz ki, gyógyszert, szennyes ágyneműket szed össze) kórházban, 1750 bruttóért (1100-1200 nettó). Ez volt az első hely, ahova munkát ment keresni. Persze nem hiszem, hogy ez az általános, meg a nyelvet meg kell tanulni , de azért nem lehetetlen.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27281 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Emilio33 írta: Ismerősöm itt Frankfurtban nyelvtudás nélkül, kapott munkát (kaját visz ki, gyógyszert, szennyes ágyneműket szed össze) kórházban, 1750 bruttóért (1100-1200 nettó). Ez volt az első hely, ahova munkát ment keresni. Persze nem hiszem, hogy ez az általános, meg a nyelvet meg kell tanulni , de azért nem lehetetlen.

Igen, ez jó fizetésnek mondható ebben a szakmai körben. Ha viszont azt nézem hogy inkontinenz betegek után vagy operációból visszamaradt szennyest szedeget egész nap, akkor én ennyiert ezt nem vállaltam volna!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
11 éve 10 hónapja #27282 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

Emilio33 írta: Ismerősöm itt Frankfurtban nyelvtudás nélkül, kapott munkát (kaját visz ki, gyógyszert, szennyes ágyneműket szed össze) kórházban, 1750 bruttóért (1100-1200 nettó). Ez volt az első hely, ahova munkát ment keresni. Persze nem hiszem, hogy ez az általános, meg a nyelvet meg kell tanulni , de azért nem lehetetlen.

Igen, ez jó fizetésnek mondható ebben a szakmai körben. Ha viszont azt nézem hogy inkontinenz betegek után vagy operációból visszamaradt szennyest szedeget egész nap, akkor én ennyiert ezt nem vállaltam volna!

Hahahahaha......................
Na ne mar! Komolyan gondolod DCT, amit irtal? Vagy mar elfelejtetted azt az idot, amikor te jottel ki?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27283 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

nagyberci írta: Na ne mar! Komolyan gondolod DCT, amit irtal? Vagy mar elfelejtetted azt az idot, amikor te jottel ki?

Miért felejtettem volna el. Lehet, hogy most nem értem a kétségeidet! Amikor mi a nejemmel és 2 gyerekkel kijöttünk akkor neki mint gépeszmérnöknek ~2300 DM, nekem meg, mint hegesztönek (kb. 30 túlórával) ~1550 DM volt a fizetésünk (BRUTTO). 1998-ben ugyanis még "Deutsche Mark" volt a fizetöeszköz. Az emlitett "szakmában" (mert ez segédmunka!) ez jó fiztsének számit! Az egészsegügyben amúgy sincsenek jó bérek. Ismerösöm felesége végzett "Arzthelferin" 980 a nettója, egy kis, orvosi praxisban, a keleti oldalon, a település neve Ribnitz Damgarten.
Vagy félreértettem és sokallod? ;)

DCT

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27339 Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27386 Írta: Geotech
Geotech válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Üdv.
Sajna én sem a szakmámba dolgozok, csak rokonszakmába, mivel a nyelvet ahhoz perfekt kellene beszélnem, de majd ha megtanultam nem fogok tétovázni.
Sokba került a kezdés de megérte! ( de ezt majd a jövő megmondja)
Ja amúgy asztalos vagyok, de sajna csak rokonszakmába dolgozok. Idehaza meg bezártam a műhelyajtót, teljes felszereléssel!
Sajna kell a perfekt nyelvtudás, mivel tervezek is, és az ügyfelekkel kommunikálni kell, nem dadogni!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, DECOTEXT