Menni vagy maradni?
- hapsi70
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Ma regisztráltam a fórumra, nagyon megörültem, hogy találtam ilyet. Ezt a témát olvastam végig idáig. Ami szembetűnt, az az, hogy bárki is tanácsért fordult a tapasztaltabb tagok felé, max oltást kapott, meg kioktatást, lehülyézést. Tisztelet a kivételnek.
DECOTEXT: pár szó neked, elismerve, és fejet hajtva az általad bejárt életútért. Én nagyon úgy látom, az írásaid alapján, hogy fogalmad nincs, mi van most Magyarországon. Élsz a megérdemelt egzisztenciádban, és a szerencsétleneket rugdosod, akik nem boldogulnak. Legyen szó bármiről, akár devizahitelről. Végül is, mindenkinek kell valami hobby.
A munkaruha, munkábajárás, stb témához leírnám, hogy van ilyen is. Én békés megyei vagyok, elmentem dolgozni egy bérbeadó céghez, aki Gy-M-S megyében egy gyárba küldött dolgozni, a következő feltételekkel: Szolnokról cégbusszal ingyen szállít GY-M-S-ba, ahol ingyen biztosít szállást, munkaruhát. Reggel a cégbusz visz a gyárba, du hoz haza, ingyen. Havi egy hazautat áll az említett formában, Szolnokig, meg vissza cégbusszal, Szolnoktól haza-vissza Szolnokra utat pedig fizetéskor a jegy alapján. Hivatalosan minimálbérre vagyok bejelentve, de a kezembe 200-230e Ft-ot kapok. Annyit, amennyit dolgozok, szabadság, táppénz nincs. És örülök, mint majom a tökének, mert van munkám, és igen jól keresek! Ezek simán alap dolgok ma, ez a természetes. Ha nem tetszik, éhen halsz. Az említett fizetés felének is nagyon sokan örülnének, hidd el, de nincs munka! Kelet Mo-n főleg. Az a család, amelyik megél hónapról hónapra úgy, hogy minden csekk be van fizetve (igaz, egy fillér tartalék nem marad), az már nem is panaszkodik, hálás, hogy megél valahogy. Erre olyan tippeket adtok, hogy üljön kocsiba, és menjen ki pár hónapra, aztán találjon munkát. Egy mozira nem marad pénz, nem autóra, meg benzinre.
A buszt pl arra írtam, hogy leszavaztátok a srácot, hogy ő saját autójával hordta az embereket a munkahelyre, és a megbészéltek ellenére nem rendesen fizették neki a benzint. Mert ott mindenki a saját pénzén jár. Szóval van olyan, hogy térítik a munkába járást (is).
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Ebben még én is egyetértek veletek, pedig 2 éve még én is egyetemre jártam...kfz írta:
Gergoo írta: A csattanó, hogy az ilyen relesgyilkos666 és hasonló "értelmi fogyatékos" társai pedig csak adják a lovat azok alá akik amúgy bele sem gondolnak, hogy éppen óriás pénzkidobáshoz asszisztálnak. Gratula!
És eljött ismét a nap hogy maximál...sőt full maximál egyetértek Gergővel és DCT vel...
Mi a fasz van veletek kedves Magyarok...benyelitek a liberál LMP által gerjesztett agybutító mocskot????? Hülyegyerekek 8-12 évig járnak az egyetemre ...aztán meg "okos értelmiségiek" lesznek, egy 20-as évek béli dzsentri fiúból lett katonatisztecske gőgjével megáldva???? a mi adónk terhére????
Álljon már meg a gyalogmenet. Ezt a sok kis hülyét meg jól fel kellene pofozni....Vállalom!!!! Azért mert fősulira, meg egyetemre járnak semmivel sem okosabbak mint az itt jelentkező sötét bunkók.
Mindent, ingyen, azonnal, felelősség nélkül...sőt ingyen. Na álljon már meg az "amerikai állom" egy magyar szóra! ha HASZNÁLOD A RENDSZER KISMAJOM...FIZESS!!! Vagy kp...vagy melóval! Aztán játszhatod a buta kis agyadat a 20 év alatt elvégzett fősuliddal....(persze, van okos diák is aki az adott időn belül végez..., még is ezek az előadáskerülő f@szok irányítanak...)
Szerintem ez a rendszer nem volt rossz, ami eddig volt. Ha elérted a szintet, akkor az állam fizette a tanulásod, ha nem, akkor meg fizetsz...
A legnagyobb probléma szerintem ott van, hogy rengeteg hely van olyan szakokon, amiből évente 10 ember is sok, nemhogy többszáz, amit kitermeltek az intézmények...
A felsőoktatásban lévők nagy részének egyébként tényleg csak buli, időhúzás az egyetem, megcsinálnak még mindenféle diplomákat, csak ne kelljen elmenni dolgozni, mert kényelmes, hogy apu, anyu, meg az állam fizet.
Nagyon rákaptak az emberek, hogy ingyen el lehet lébecolni az intézményekben, aztán meg fenn hordják az orrukat miután kijönnek, mert nekik már diplomájuk van... Aztán kiderül, hogy hát nem kellenek senkinek, mert; 1. nincs semmi tapasztalatuk, nemhogy a szakmában, de még úgy általában a munkában sem..... 2. olyan szakot végeztek, ami a kutyát nem érdekel....
Az ilyen felesleges intézményekben tényleg csak annyi állami helyet kéne fenntartani, amennyi kell, a többi hülye, aki meg akar ilyen felesleges diplomát, az meg fizessen.
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
hapsi70 írta: DECOTEXT: pár szó neked, elismerve, és fejet hajtva az általad bejárt életútért. Én nagyon úgy látom, az írásaid alapján, hogy fogalmad nincs, mi van most Magyarországon. Élsz a megérdemelt egzisztenciádban, és a szerencsétleneket rugdosod, akik nem boldogulnak. Legyen szó bármiről, akár devizahitelről. Végül is, mindenkinek kell valami hobby.
Kedves Hapsi70! Pontosan azért rugdosom azokat akik nem boldogulnak, mert amikor nekem szarul ment ÉN MAGAM VOLTAM A HIBÁS ebben! Igy pontosan tudom, hogy azok is maguk tehetnek arról akik ma padlón vannak! Egyébként tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem vagyok képben! Sokat vagyunk otthon, anyukám is otthon él (nyugdijas) és most mi is megkapjuk ettől a "szuper kormánytól" a 10%-os rezsi csökkentést amiről a német állampolgár csak álmodozhat!
A munkaruha, munkábajárás, stb témához leírnám, hogy van ilyen is. Én békés megyei vagyok, elmentem dolgozni egy bérbeadó céghez, aki Gy-M-S megyében egy gyárba küldött dolgozni, a következő feltételekkel: Szolnokról cégbusszal ingyen szállít GY-M-S-ba, ahol ingyen biztosít szállást, munkaruhát. Reggel a cégbusz visz a gyárba, du hoz haza, ingyen. Havi egy hazautat áll az említett formában, Szolnokig, meg vissza cégbusszal, Szolnoktól haza-vissza Szolnokra utat pedig fizetéskor a jegy alapján. Hivatalosan minimálbérre vagyok bejelentve, de a kezembe 200-230e Ft-ot kapok. Annyit, amennyit dolgozok, szabadság, táppénz nincs. És örülök, mint majom a tökének, mert van munkám, és igen jól keresek! Ezek simán alap dolgok ma, ez a természetes. Ha nem tetszik, éhen halsz.
Sokan szeretnének itt a BRD-ben igy "éhenhalni" ahogy neked járnak a juttatások! Sajnos itt bizony mindenért dolgozni kell és sem a munkaadók, sem az állam nem osztogat ilyeneket amit Te itt felsoroltál! Akkor most ki nincs képben???
Az említett fizetés felének is nagyon sokan örülnének, hidd el, de nincs munka! Kelet Mo-n főleg. Az a család, amelyik megél hónapról hónapra úgy, hogy minden csekk be van fizetve (igaz, egy fillér tartalék nem marad), az már nem is panaszkodik, hálás, hogy megél valahogy. Erre olyan tippeket adtok, hogy üljön kocsiba, és menjen ki pár hónapra, aztán találjon munkát. Egy mozira nem marad pénz, nem autóra, meg benzinre.
És szerinted ki a hibás abban, hogy az illetőnek nincs olyan szakmája amire az iparban igény van, hogy nem tud nyelveket, hogy banki hitelből vette (!!!) az ingatlanját, amit most nyög??? (Nekünk most is bérlakásunk van itt kint, pedig vehetnénk is...) Tudod nagyon könnyű másokra (államra, politikára, születésre) kenni a dolgokat, de valójában mindenkinek a saját kezében van az élete! (Unokahugom Hajdúböszörményben élt férjével, s 2 gyerekéevel. A házukon banki hitel. (Se munka se semmi) Kiadták, összepakoltak, s elmentek egy kis bérlakásba Pestegyébe. Mára kifizettek mindent, sőt vettek egy másik házat is. (Igaz ez kicsi, de tehermentes és saját nem a bankké). Mindenki tud tanulni, s ez nem kerül sok pénzbe! Meg kell mozdulni, s el kell indulni! Aki meg nem akar, az maradjon ott ahol van, de ne sírjon, s maradjon csendben! Én is végig csináltam, s lentről indultunk (1978-ban) mert lusta voltam ! Nem könnyű, de MEG LEHET CSINÁLNI!
Szerintem Te nem vagy képben, kedves Hapsi70!
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Egyébként tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem vagyok képben! Sokat vagyunk otthon, anyukám is otthon él (nyugdijas) és most mi is megkapjuk ettől a "szuper kormánytól" a 10%-os rezsi csökkentést amiről a német állampolgár csak álmodozhat!
Szerintem Te nem vagy képben, kedves Hapsi70!
Visszafelé kezdve: Szerintem TE nem vagy képben, agy mit tom Én már. Annyit vagy itthon, hogy az a véleményem, hogy Te tulajképp itthon vagy állandóan, csak bedolgozol valami Német cégnek a lóvédat meg ide utalják.....
De ha itthon vagy és látsz: ugye az egész energiaszektort privatizálták bagóért (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) az infrastruktúrát odaadták a kereskedő cégeknek ingyen, sőt hatósági jogkörökkel
Na most ezek a szemétládák ugye idejöttek egy brifkóval, meg egy számítógéppel és titkárnővel aztán 20-50% hasznot úgy vettek le évente mint a pinty. A hálózat meg nem igazán van fejlesztve. Mondhatjuk úgy is, hogy amit a szoci időszakban felépítettünk azt most ezek az "üzletemberek" ingyen használják (sőt a tulajdonukban van?????) A rendszer folyamatosan romlik és majd mint a BKV (bár azt nem privatizálták papíron), miután csontra rágják vissza lesz dobva...aztán szenvedj vele.
Jaaaa...az évekig tartó adómentességéről ezeknek a cégeknek el is felejtkeztünk
Hogy az állam mint erőszakszervezet korlátozza a nyereséget az teljesen normális, hisz ha már a stratégiainak számító energiaszektort idegen országok képviselőinek átadtuk, legalább azt hagy mondjuk már meg, hogy az amúgy kritikán aluli szolgáltatásért mennyi extra hasznot vihetnek el.
Könnyesre fogom magam sírni, hogy csak néhány tíz milliárdot fognak idén keresni szegény energiaszektor bitorlók.
Te is?
Mert nagyon úgy tűnik...
Amikor olvaslak pont az az érzésem mintha az index, origo, 168 óra triumvirátust olvasgatnám
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Teljesen mindegy, hogy milyen gazdasági hátterrel müködtetik ezeket a szolgáltatókat! Itt a BRD-ben pontosan forditva van és nem államositanak hanem privatizálnak. A kuncsaft fizet. Igy volt a Telekommal és a Bundesbahn is csak emeli a tarifáit. Az én áramom az utóbbi 15 évben közel 100%-al lett drágább, de a bérem még csak megközelitöleg sem növekedett ehez képest! Magyar módon itt a BRD-ben az állam nem támogat senkit, akár privát cég akár állami! S pont az általad emlitett BKV ami egy botrány, mert mig BP-en fillérekért közlekedik mindenki, mert az állam itt is dotál, addig vidéken horribilis árakat kell fizetni pl. a buszjáratokon! Profit ide profit oda, minden vállalkozó a saját zsebére dolgozik. Itt is a BRD-ben. A magyar EON-t viszon ha államositják akkor az szocializmus, mint ahogy az iskolákkal tették! Ez a nivóra fog menni! Ha az állam felel egy szolgáltatásért akkor nincs gazdája semminek és a veszteségeket egyszerüen kompenzálják az államkasszából, tehát az adófizetö fizeti meg! Ilyenünk már volt a Kádár rendszerben! Nem müködött!!!!kfz írta: Visszafelé kezdve: Szerintem TE nem vagy képben, agy mit tom Én már. Annyit vagy itthon, hogy az a véleményem, hogy Te tulajképp itthon vagy állandóan, csak bedolgozol valami Német cégnek a lóvédat meg ide utalják.....De ha itthon vagy és látsz: ugye az egész energiaszektort privatizálták bagóért (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) az infrastruktúrát odaadták a kereskedő cégeknek ingyen, sőt hatósági jogkörökkel Na most ezek a szemétládák ugye idejöttek egy brifkóval, meg egy számítógéppel és titkárnővel aztán 20-50% hasznot úgy vettek le évente mint a pinty. A hálózat meg nem igazán van fejlesztve. Mondhatjuk úgy is, hogy amit a szoci időszakban felépítettünk azt most ezek az "üzletemberek" ingyen használják (sőt a tulajdonukban van?) A rendszer folyamatosan romlik és majd mint a BKV (bár azt nem privatizálták papíron), miután csontra rágják vissza lesz dobva...aztán szenvedj vele.Jaaaa...az évekig tartó adómentességéről ezeknek a cégeknek el is felejtkeztünk
Hogy az állam mint erőszakszervezet korlátozza a nyereséget az teljesen normális, hisz ha már a stratégiainak számító energiaszektort idegen országok képviselőinek átadtuk, legalább azt hagy mondjuk már meg, hogy az amúgy kritikán aluli szolgáltatásért mennyi extra hasznot vihetnek el.
Könnyesre fogom magam sírni, hogy csak néhány tíz milliárdot fognak idén keresni szegény energiaszektor bitorlók.
Szerintem ezek a bevatkozások súlyos gazdaság következményekkel fognak járni mert ez a müködö piac módszeres tönkretétele! Olyan ez mint amikor az általános minimálbért bevezették! Ezzel megtorpedózva a bér és termelési politikát! Ma szinte mindenhol minimálbért fizetnek. Miért volt ez jobb??Szerintem ez egy nagy, elódázott szivatás és elökészületek az újabb választásokra!
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
ÁÁÁÁÁhhh, hagyjuk.....DECOTEXT írta: ............................................................................Szerintem ez egy nagy, elódázott szivatás és elökészületek az újabb választásokra![/i]
Mondtam már, hogy ne olvasd a liberális sajtót
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "