Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát természetesen! Csak az én (magyar) környezetemből meg tudnék neked egy egész névsort adni olyanokról, akik "kényszervállalkoztak" (már a megnevezéstől is kiráz a hideg) aztán befuccsoltak (ez előre látható volt, mert nulla piackutatás és halom hitelből inditottak) és most segélyt kapnak. Persze feketén továbbra is ragázdálkodnak.** (Tavaj amikor a lépcsőt csináltattam háromtól is kaptam olyan ajnlatot, hogy "ha nem kell számla ennyi meg annyi"......) Természetese drágábban csináltattam és számlával már csak a garancia miatt is. Nos, ezt az amit még mindig nem fognak fel Mo.-on. Ha mindenki fizetne adót, akkor lehetne adót és járulékot csőkkenteni.kfz írta: Szerinted van Magyarországon egy állami hivatal ahová a befuccsolt vállalkozók mint egy sorgenonkel-hez odamennek és majd jól ki lesznek segítve?!
** Sok olyan van aki "csődöt jelent", felszámoltatja magát, ezen akaszt egy nagyot, majd más néven újrakezdi az egészet! Közben a bértámogatásokat és egyéb kedvezményeket benyeli. Mivel azonban a cég megszünt, igy nem lehet semmit követelni! (Így pl a hitelezők és társak is szívnak.) Persze itt a BRD-ben is van ilyen csak arányaiban sokkal kevesebb mint Mo.-on és hát, a német gazdaság erős, így teherbíróbb!
Persze most tudom, hogy csak ugratsz és most komolytalankodsz!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ja persze az a tutti amit ti csinaltatok:) Szeretem mikor vki a sajat peldajat kialtalanositja. MOst mar raismerhetnel arra a profilra amit fentebb irtam. Rolad mintaztam:)DECOTEXT írta:
Már írtam! Mivel én sem értek a vállalkozáshoz így nem is teszem. Sem itt a BRD-ben sem Mo.-on! Mások teszik, pedig szintén nem értenek hozzá. Ez jó nagy hülyeség! Aztán befuccsolnak és mennek az állambácsihoz sírni! A siker és a gazdagság relativ! A nejemmel mondhatjuk magunkról, hogy sikeresek vagyunk, mert a munkánk jó és el is ismerik. Anyagilag nem vagyunk szegények, igaz a mi értékrendszerünk alapján, gazdagok sem vagyunk. S igen, irgalmatlan nagy az önbizalmunk, s ez kell is, hogy mindig úgy cselekdjünk, ahogy azt mi szeretnénk és soha nem legyünk szolgák pl. minimálbérért! Az eddigi 35 évi házasságunk alatt ez be is igazolódott! Pontosan ezért merem itt is a saját véleménymet megírni! Akkor is ha sokan nem értenek velem egyet, mint pl. Te sem! Mi a nejemmel végig harcoltuk ezt az utat, s nekünk volt igazunk, tehát ez TUTI! Nem volt könnyű, de szorgalommal és kitartással, ment! Ezt más is megteheti, ha hajlandó ezért áldozatokat hozni! Azzal, hogy valakik az otthoni ramaty helyeztükről számolnak be, s a saját hülyeségükről irnak oldalakat, senkinek nem segitünk! Mo.-on is lehet boldogulni (9,5 millióna élnek ott), de aki elindúl a készüljön fel az újabb nehézségekre, mert a BRD az nem olcsó ország!kfz írta: De ha ennyire tudod a tutit miért nem vállalkozol Magyarországon?
Ekkora önbizalommal biztosan sikeres és gazdag ember lennél....
Ez a szuper WEB lap pontosan arról szól, hogy tanácsokat adjunk a most indulóknak! S ha valakik nem azt olvassák amit hallani szeretnének, akkor bizony itt rossz helyen keresgélnek! Jó páran vagyunk itt "régi csókák", akik már gyökeret vertek itt a BRD-ben, s nem fogunk mindent rózsaszinüre festeni csak azért, hogy jó kedvre deritsünk olyanokat, akik klátástalannak látják a magyarországi helyzetüket! Persze lehet a kávé, a cukor vagy ciprusi kagylóból készült inggomb árát összevetni, (magyar és német árak) s ebből hülyeségekre következtetni, s lehet módszeresen felkészülni egy külföldi munkavállalásra! Azt mindenki maga dönti el, hogy mit vesz figyelembe!!
(Kérdezz csak nyugodtan, ha még mindig nem világos valami!)
Az eletben sok tutti dolog van es sok sikeres ember, de a tied csak annyi, hogy jokor voltal jo helyen. Es nem Nemetorszag, hanem az amikor talalkoztal a felesegeddel es "kihuzott" a lapalybol. Amiket ide irsz nagy tutti velemenykent, azok alapjan, mar elvesztel volna a sullyesztoben. De ezt a kettos merced miatt soha nem fogod belatni.
A vallalkozosdirol meg annyit, ha nem ertesz hozza, nem csinalnad, nem tudod mirol szol. Akkor ne probald bebizonyitani az ellenkezojet. FAraszto ez a "nem csinalt piackutatast" Tenyleg nem vagy tisztaban mi folyik otthon..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Mint már erről is soxor írtam, hogy mi a nejemmel azért nem vállalkoztunk mert nem értünk hozzá! Te meg azt sajkozód, hogy otthon aki vállalkozik azok mind értenek hozzá, csak a körülmények olyanok (amit én nem ismerek), hogy nem lehet jól csinálni! Nos, akkor az ilyen, egy hülye! Mint már írtam: ha valaki nem tud úszni, ne ugorjon mély vízbe! Ilyen egyszerű! Aztán Te irogathatsz, rossz politikáról, orbáni diktatúráról. vagy kényszervállalkozókról akiknek nem elég a minimálbér.... stb. Aki felelőtlenül vállalkozik, az megrdemli hogy belebukjon! S igen, én jókor voltam jó helyen és szerencsém volt a nejemmel hogy "meg tudott győzni". Ettől függetlenül, ha valaki ma csak sír Mo.-on és polkitikailag csak mocskolódik (legyen az jobb, bal vagy "mégjobb") az semmit nem használ sem a társadalomnak, sem saját magának! S én soha nem hoztam fel a saját, mostani helyzetünket mintának, mert mi a német viszonykhoz képest sem keresünk rosszul, s ez sajnos nem jellemző! Egy viszont tény! Ha valaki nem tesz semmit önmagáért, s csak kétes üzletekkel, feketemunkával, hitelből inditott reménytelen vállalkozással, vagy sírással próbálja az életét jobbá tenni az megérdemli, hogy belebukjon!mahlzeit írta: Az eletben sok tutti dolog van es sok sikeres ember, de a tied csak annyi, hogy jokor voltal jo helyen. Es nem Nemetorszag, hanem az amikor talalkoztal a felesegeddel es "kihuzott" a lapalybol. Amiket ide irsz nagy tutti velemenykent, azok alapjan, mar elvesztel volna a sullyesztoben. De ezt a kettos merced miatt soha nem fogod belatni.
Hát pontosan erről van szó! Nekem mázlim volt. Ezt irtam már vagy 100x. Miért nem figylesz? Pontosan erről irogatok, hogy el kell indulni és saját kezünkbe kell venni az életünket! Az tök mindegy, hogy nekem csak úgy sikerült hogy a nejem belém rugott! Az eredmény a fontos. Tök mindegy, hogy ki tanitott meg úszni, az a fontos, hogy ne merülj el, ha úszni kell!!!!
* * *
A vallalkozosdirol meg annyit, ha nem ertesz hozza, nem csinalnad, nem tudod mirol szol. Akkor ne probald bebizonyitani az ellenkezojet. Fáraszto ez a "nem csinalt piackutatast" Tenyleg nem vagy tisztaban mi folyik otthon..
Két kérdésem is van:
1./ Te ma Mo.-on vállalkozó vagy?
2./ Ha nem, akkor miért nem?
(Ha igen, akkor hogyan sikerül? Csalással?)
DCT
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/az-imf-segitseget-igert-a-devizahiteleseknek-1132161
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Maya írta: Az IMF segítséget ígért a magyar devizahiteleseknek:
http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/az-imf- segitseget-igert-a-devizahiteleseknek-1132161
Én ezt símán egy nagy disznóoságnak tartom a következők miatt. Nem csak a devizahitelesek fürödtek be. Nem egy forintos hitlere vásárolt ingatlant árvereztek már el vagy bukott bele pl. munkanélküliség miatt a tulajdonosa. Magam ismerek 2 családot, akik belefogtak egy (nem is nagy) ház építésébe, amikor az egyik családfőt baleset ért (tolószék) a másik meg munkanélküli lett. Mindkét család gyakorlatilag segélyeken él s a félkéssz ingatlant el kellett kótyavetyélniük. Az ilyenek, láthatóan önhibán kivül megroggyant családok nem kapnak segitséget. Miért kapnak azok akik TUDATOSAN BELEMENTEK egy olyan hitelszerződésbe, aminél még egy alsótagozatos is megértette volna, hogy az árfolyamingadozás következtében drasztikusan megnövekedhet a részletfizetés és a kamat???
Az IMF szelektiv segitsége diszkrimináció!
DCT
- hofi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Nálunk nagy leépítés van az a gond , hogy nem tudod ki meggy ki marad, nekem a sógorék kint vannak
náluk egy darabig meg húzz hatnám magam .Mennék én de nem merek nem tudok németül.
Meg hát a család az itt hon maradna.
Nehéz azt se tudom lenne e munka kint nekem.