Menni vagy maradni?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Emilio33 írta: A FB-on én már olvastam olyat, hogy valaki 2 hónap alatt betolta a nyelvet... Szóval semmi nem lehet etlen!
Ez igaz lehet. Én is olvastam a FB-n olyat, hogy valaki 1 perc alatt betolta a nyelvet...lett is belőle kiváló politikus....
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Amúgy, meg fogsz lepödni, tényleg van ilyen! Pláne ha vanEmilio33 írta: A FB-on én már olvastam olyat, hogy valaki 2 hónap alatt betolta a nyelvet...
nyelvérzéke az illetőnek és már beszél jól néhány nyelvet!
Azért az ilyen tehetségek, nem feltétlenül fognak itt munkát keresni.....
DCT
- hofi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Aztán ha már jól meggy a nyelv akkor a szakmáim közül csak lesz valami jobb.
Meg legalább addigra lesz ismeretségem.
Ha a kinti nyelvkörnyezetbe vagy akkor biztos gyorsabban tanulsz .
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Hofi! Gondold ezt azért végig, mert baj lehet belőle! 28 EU országból érkezik sok ezer (tizezrek ?) munkavállaló, akiknek képzettségük mellett nyevtudásuk is van. Német területen (Ausztria, Schweiz is) az országoknak, mint pl a BRD-nek is van (közel 1,5 millió) saját képzetlen munkaereje (akik tudnak németül !) akik segédmunkát végeznének ha kapnának! Ilyen téren tehát túlkinálat van s nem a magyarokra várnak! Ha rám hallgatsz, akkor előbb megtanulsz németül, s csak utána indulsz el, már a szakképzettségednek megfelelő irányba! Ez a járható út hidd el! Ha mosogatsz, akkor magad vagy, valahol hátul egy konyhában, s nem sokat fogsz kommunikálni németül! Este meg hulla fáradtan megint csak egyedül leszel a szállásodon..... mert nem lesz elég pénzed klubbokba, kocsmába vagy soprtolni járni, ahol németekkel lehetsz együtt és tanulhatsz![/i]hofi írta: Meggyek legfeljebb mosogatóként kezdek.Aztán ha már jól meggy a nyelv akkor a szakmáim közül csak lesz valami jobb.Meg legalább addigra lesz ismeretségem.Ha a kinti nyelvkörnyezetbe vagy akkor biztos gyorsabban tanulsz .
Németül 1 év alatt meg lehet úgy tanulni, hogy jól tudjál beszélni és mindent érts.
A nyelvtannal ne pazarold el az időt. A legfontosabb a verbális tudás!
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52