Menni vagy maradni?

Több
11 éve 9 hónapja #28013 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Emilio33 írta: A FB-on én már olvastam olyat, hogy valaki 2 hónap alatt betolta a nyelvet... Szóval semmi nem lehet ;) etlen! :laugh:

Ez igaz lehet. Én is olvastam a FB-n olyat, hogy valaki 1 perc alatt betolta a nyelvet...lett is belőle kiváló politikus.... :chuckle: :clap:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: hajcsi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #28026 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Jaa, a füstölt, pácolt marhanyelvet

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28028 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Emilio33 írta: A FB-on én már olvastam olyat, hogy valaki 2 hónap alatt betolta a nyelvet...

Amúgy, meg fogsz lepödni, tényleg van ilyen! Pláne ha van
nyelvérzéke az illetőnek és már beszél jól néhány nyelvet!

Azért az ilyen tehetségek, nem feltétlenül fognak itt munkát keresni..... :chuckle:

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28052 Írta: hofi
hofi válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Meggyek legfeljebb mosogatóként kezdek.
Aztán ha már jól meggy a nyelv akkor a szakmáim közül csak lesz valami jobb.
Meg legalább addigra lesz ismeretségem.
Ha a kinti nyelvkörnyezetbe vagy akkor biztos gyorsabban tanulsz .

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28058 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

hofi írta: Meggyek legfeljebb mosogatóként kezdek.Aztán ha már jól meggy a nyelv akkor a szakmáim közül csak lesz valami jobb.Meg legalább addigra lesz ismeretségem.Ha a kinti nyelvkörnyezetbe vagy akkor biztos gyorsabban tanulsz .

Kedves Hofi! Gondold ezt azért végig, mert baj lehet belőle! 28 EU országból érkezik sok ezer (tizezrek ?) munkavállaló, akiknek képzettségük mellett nyevtudásuk is van. Német területen (Ausztria, Schweiz is) az országoknak, mint pl a BRD-nek is van (közel 1,5 millió) saját képzetlen munkaereje (akik tudnak németül !) akik segédmunkát végeznének ha kapnának! Ilyen téren tehát túlkinálat van s nem a magyarokra várnak! Ha rám hallgatsz, akkor előbb megtanulsz németül, s csak utána indulsz el, már a szakképzettségednek megfelelő irányba! Ez a járható út hidd el! Ha mosogatsz, akkor magad vagy, valahol hátul egy konyhában, s nem sokat fogsz kommunikálni németül! Este meg hulla fáradtan megint csak egyedül leszel a szállásodon..... mert nem lesz elég pénzed klubbokba, kocsmába vagy soprtolni járni, ahol németekkel lehetsz együtt és tanulhatsz![/i]

Németül 1 év alatt meg lehet úgy tanulni, hogy jól tudjál beszélni és mindent érts.
A nyelvtannal ne pazarold el az időt. A legfontosabb a verbális tudás!

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28059 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Szerintem a nyelvtanulás (szinte) csak és kizárólag a szorgalmon múlik. Persze németben nyilván több "inger" éri az embert, de ha úgy jössz ki, hogy semmi alapod nincs, akkor hogy veszel fel plusz tudást (?), mert a Lidliben, Aldiban nem igazán lehet. Pénzed max. arra lesz elég, ott meg nem kell beszélgetni, és gondolom egy kis gyakorlat miatt nem mész el mondjuk egy gyümölcsárushoz. Ha meg mosogatsz ott sem ragad rád, szinte semmi, max. az, hogy "Arbeit, Arbeit!!". Ha kint sem vagy szorgalmas, cseszheted az egészet! De szerintem alap nélkül ne gyere ki, szívás lesz!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT