Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Hofi!hofi írta: .... nekem a sógorék kint vannak náluk egy darabig meghúzhatnám magam. Mennék én de nem merek, nem tudok németül. Meg hát a család az itt hon maradna. Nehéz azt se tudom lenne e munka kint nekem.
Ilyen "ambiciókkal" és önbizalom nélkül valóban nem szabad elindulni! Az hagyján, hogy a nyelvet nem tudod (ezt Mo.-on on is egy év alatt meg lehet tanulni), de ha "család itthon maradna", a gond, akkor nem sokáig birnád külföldön! Aki kijön az kedzetben számítson több hónapos távollétre, ami sok és nehéz munkával fog eltelni. Az, hogy lenne e munka, mi sem tudjuk megmondani, mert nem irtál arról hogy milyen és mennyi hiányszakmád van. S itt papírokról beszélek, nem arról, hogy hol mennyit dolgoztál! (Ha gépészmérnök, vegyész, esetleg compter szaki -IT-, lakatos, hegesztő, vagy pl. kamionra jogsid van akkor uccu neki, tanuld a nyelvet.....Utána már csak kitartás és szorgalom kell!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- hofi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Karosszéria lakatos, Targonca vezető, b-c Hivatásos jogsi, Kazán gépész, Általános hegesztő, Karbantartó. Ezekről mind nem csak papírom van hanem művelem is.
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Maya írta: Kedves Hofi! Ugye ez csak vicc akart lenni?
Hofi mindig viccel. Szakmája szerint humorista (volt)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
hofi írta: Hát egy évem az nincs maksz 2-3 hónap.
Karosszéria lakatos, Targonca vezető, b-c Hivatásos jogsi, Kazán gépész, Általános hegesztő, Karbantartó. Ezekről mind nem csak papírom van hanem művelem is.
Kedves Hofi!
2-3 hónap még akkor sem elég németül megtanulni, ha minden nap órákat foglalkozol vele. Itt esetleg az segithet, ha 24 órán át kizárólag német környezeben élsz! Ez viszont már eleve azt feltételezi, hogy van munkád. Német tudás nélkül viszont.......
Szakmáid nem rosszak (kivéve a karbantartó, mert ez beoszás), de szinte mindegyikhez szükséges német tudás, hogy megértsd a feladatot és kommunkálni tudj! A C jogsi jó, de ez kevés, egészitsd ki CE-re!
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52