Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #27740 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: Gergő! akkor szerinted ma Magyarország olyan mint a 220 V-os aljzat? Rácsatlakozol aztán minden működik? Tudom, hogy szerinted meg DCT szerint aki nem a "majdénmegmondomhogymiajó" táborba tartozik az mind levágni való sertés, de engedd már meg, hogy ne legyen az emberek nagy része minden percben jól borotvált és illatos.Szerintetek akinek nem sikerült itthon az eleve egy evolúciós zsákutca és semmi több mint egy önmagát áltató kisember. Lehetőleg persze behúzott farokkal gondolkozzon el azon, hogy akik sikeresek azok a csúcsokosok a többi meg csak a "hús borzasztó tömege".

Látom nem nagyon ért oda az amit irtam! Csak röviden! Az én FŐ problémám ma Mo.-on nem a politika, (nem is érdekel), s nem a gazdaság vagy az, hogy vannak sikertelenek és sikeresek, hanem az alapvető gondom az, hogy a legtöbben mindig másokban és másban keresik a hibát és az okokat s nem magukban! Ezért irtam már le többször a saját esetemet! Én is így voltam! Mindenki hibás volt. A kommcsik, Aldrin a Holdon, a Pápa, és V. I. Uljanov csak én nem! Nem volt elég pénzem, nyomorogtunk majdnem (2 gyerekkel!) és semmit nem akartam tenni azért, hogy jobb legyen! Ehez jön, a mai legorsszabb szokása a magyar népnek: az aki mindezek ellenére sikeres, az csak bűnöző lehet és annak jól be kell tenni, mert nem lehet az becsületes aki ma jól él!!!! Tehát nem másolja a sikert a magyar, hanem gáncsolja ahol lehet! S ha valami nem sikerül akkor "dögöljön meg a szomszéd lova is"....!
:puke:
Nézd, most is voltunk 2 hétig otthon. Bármikor megyünk, csak azt hallom, hogy "nektek könnyű mert kinnt vagytok". Nos ezzel már úgy teli a kalucsnink, hogy legtöbbször felállunk és az ilyenektől elbucsúzunk, MERT EZ MELLŐZ MINDEN REALITÁST! Itt sem könnyű vállalkozni és itt is 3-4 év mire egy új cégtulaj talán mondhatja, hogy beindúlt a dolog (ha beindúlt!)! Valahol olvastam, hogy a BRD-ben 2011-ben ~32 ezer vállalkozás fuccsolt be és 38 ezer körüli új alakult! Ha viszont ma (Mo.-on) egy vállalkozást kétes banki hitelekből, meggondolatlan devizás hátterű pénzekből inditja valaki, akkor eleve halálra van itélve! Ha meg azt hallom, hogy valaki "kényszervállalkozó" akkor az ilyennek legszivesebben azonnal kényszerzubbonyt rendelnék mert hogyan lehet minden piackutatás nélkül, CSAK hitelből vállalkozni a bizonytalanra? (Ennél még a minimálbér is jobb!)
:wasntme:

Szóval Te amikor kritizálod a beírásaimat, akkor gondlj arra, hogy én csak azt szajkózom mindig, hogy vegyék végre a saját kezükbe az irányitást és ne a politikára és az államra várjanak azok akiknek nem megy jól! Hidd el, akiknek jól megy, azok között is a legtöbb becsületes és kitartó, s főleg TERMELÉKENY munkával és ésszel érték el azt ami másoknak soha nem fog sikerülni! (De ezért mindenki maga felelős!) Én is buktam 5000 DM-et, részvényekkel, mert hülye voltam és másokra (banki alkalmazottra) hallgattam.....S ki volt a hibás? Az aki nem értett a dolgokhoz vagy az aki rábolintott a hülyeségre? Bizony én magam! Ma Mo.-on a tömeg rábolint a sok hülyeségre, amit a (ellenzék nélküli 2/3-os!) kormány fröcsköl..... hát egyék is meg, de senki ne várja el tőlem hogy szánalmat vagy megértést tanusítok ezzel szemben! Akit át lehet verni azt át kell verni! S most ezt teszi az Orbán kormány, a lakossággal! Meg is érdemlik, mert nem lehet úgy víbe ugrani, hogy :

1./ Nem győződöm meg arról, hogy milyen mély a víz?
2./ Nem tudok úszni!
3./ S nem számítok arra, hogy a közeg nedves!

PS: Innen bizony kivállóan látom, hogy merre van a part és merre kéne
úszniuk, mert akinek a nyakáig ér a viz, az bizony nehezen tájékozódik......

:wait:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #27743 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: Gergő! akkor szerinted ma Magyarország olyan mint a 220 V-os aljzat? Rácsatlakozol aztán minden működik? :clap:

Úgy bizony! :laugh: De emelem a tétet! Nem csak Magyarország hanem minden ország így működik. Pl. ha Németországba tervezek menni dolgozni akkor megtanulok németül! :P "Csatlakozok!" ;) Vagy ha Magyarországon úgy látom, hogy a végzettségemmel (vagy anélkül) nem jutok semmire akkor képzem magam. Mondjuk németül tanulok, hogy esélyeimet növeljem a sikeres németországi munkavállalás érdekében! :laugh:
Van még a legnépszerűbb verzió, hogy mindig találunk valami kifogást, miért nem és mindig találunk valakit ill. valamit, hogy ki és mi miatt nem.
Neked talán van egyéb ötleted? Mi lenne az? Forradalom? :chuckle: Vagy csak egy olyan pártot felhajtani amelyik végre egy 2/3-os választási győzelem másnapján nem carakodna és felemelné a minimálbért európai szinvonalúra, mondjuk 400 ezer nettóra? :laugh:
Vagy mi? Mi? Mi? Mi a tuti? :chuckle:

Több
11 éve 9 hónapja #27744 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

kfz írta: Gergő! akkor szerinted ma Magyarország olyan mint a 220 V-os aljzat? Rácsatlakozol aztán minden működik? :clap:

Úgy bizony! :laugh: De emelem a tétet! Nem csak Magyarország hanem minden ország így működik. Pl. ha Németországba tervezek menni dolgozni akkor megtanulok németül! :P "Csatlakozok!" ;) Vagy ha Magyarországon úgy látom, hogy a végzettségemmel (vagy anélkül) nem jutok semmire akkor képzem magam. Mondjuk németül tanulok, hogy esélyeimet növeljem a sikeres németországi munkavállalás érdekében! :laugh:
Van még a legnépszerűbb verzió, hogy mindig találunk valami kifogást, miért nem és mindig találunk valakit ill. valamit, hogy ki és mi miatt nem.
Neked talán van egyéb ötleted? Mi lenne az? Forradalom? :chuckle: Vagy csak egy olyan pártot felhajtani amelyik végre egy 2/3-os választási győzelem másnapján nem carakodna és felemelné a minimálbért európai szinvonalúra, mondjuk 400 ezer nettóra? :laugh:
Vagy mi? Mi? Mi? Mi a tuti? :chuckle:

Az hogy tanujj fijjam me mög bux....az alap, ezt már tisztáztuk. Maximálisan igazad van.
A többiben nem fogjuk megérteni egymást mert nem értelmeztek, csak ugrotok mint egy cirkuszi oroszlán.

Tőlem ne kérdezz ötletet a megoldásra, mert :
1, nem tudok
2, nem akarok
3, kicsi vagyok hozzá (érted?) ;)

Ez a politikai prosti réteg ami itt regnál alkalmatlan az ország felvirágoztatására.
Az összes intézkedésük kb annyi mint a tüdőrákosnak cukros vizet adni. Használni nem fog, de legalább kicsit édes a szájíz. (ezt is érted?) B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
11 éve 9 hónapja #27745 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: A többiben nem fogjuk megérteni egymást mert nem értelmeztek, csak ugrotok mint egy cirkuszi oroszlán.

Még szép, hogy ugrok a hülyeségre! :P Az egyetlen ami tehetek, hogy korrigálok pedig én is kicsi vagyok! :chuckle:

Több
11 éve 9 hónapja #27746 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta: PS: Innen bizony kivállóan látom, hogy merre van a part és merre kéne
úszniuk, mert akinek a nyakáig ér a viz, az bizony nehezen tájékozódik......

:wait:

Kedves Attila BRD-ben! ;) (mert ez is egyértelmű)

Lehet, hogy a parton állsz, csak háttal. Nem tudsz úszni és háttal állva próbálod a versenyúszókat edzeni. Ennyi!

Nem foglalkozol a politikával, még is szidod a fityeszt, meg a jobbkanyart......
Igen a magyar ember...hogy mi a franc miatt nem tom....állandóan panaszkodik. Ez van...megszoksz, megszöksz.
Nyilván van becsületes vállalkozó....de mondjuk Gergő! tegyél már ki egy felmérést arról, mit gondol a nagyérdemű arról, hogy a vállalkozók kis hazánkban korrektül gyarapodnak vagy sem. Átverik e egymást és a nagyérdeműt vagy sem. Fizetnek e adót vagy sem. Szolgáltatásuk EU színvonal vagy sem. Korrektek a dolgozóikkal vagy sem. Lehet e jó ötletből profitálni anélkül, hogy 1, bevennél egy politikust 2, lefizetnél valakit 3, találnál egy régi havert akivel együtt loptatok 4, etnikai alapon segítenének 5, visszatérítenél a bevételedből a prominensnek ausztriai magánszámlájára :clap: ....vagy sem?
A többi vállalkozó csak megél, de nem halad! (ha megél!) Főleg ha becsületes!

Ezt a kényszervállalkozót nem akarod érteni ugye?
Pedig BRD-ben GBR-ezésnek nevezik. Így se?

Ez a vállalkozósuli amit itt ledobsz a tömegnek. :laugh: ....valaha életed során Magyarországon próbáltál már vállalkozni, vagy csak láttál már olyat aki hallott valamit a dologról?
Olvasgassad a fenti pontjaimat aztán próbáljad értelmezgetni!

Bár a Te divatod, hogy zárod a témát, de részemről :puke: Csak lököd a süket dumát mindenféle közgazdasági, szociológiai felfogóképesség nélkül. De Én vagyok a marha, hogy bele megyek veled a pocsolyába mindig. :party:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #27747 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

kfz írta: Ezt a kényszervállalkozót nem akarod érteni ugye?
Pedig BRD-ben GBR-ezésnek nevezik. Így se?

Igy se! Lapozz vissza kedves KFZ és nézd meg hány százszor irtam, hogy ilyenbe soha senki ne vágjon bele, pedig még csak nem is csináltam soha. Nekem elég volt az az információ, hogy 99%-ban megszivatják az ilyeneket, s tudod mit? Meg is érdemlik! Sőt! Szerintem nem eléggé szivatják ezeket, mert mindig akad egy két barom, aki beveszi a maszlagot, hogy ez működik!

UI: persze biztos van olyan ritka helyzet, hogy működik, és biztos van olyan, aki szerencsés és akikel összaállt, abban megbizhat, de ez olyan mint a fehér holló, s pontosan ezért kellene ezt kerülnie mindenkinek!

Megjegyzés: aki viszont piackutatás nélkül vállalkozik és mindezt sok hitelből, csak azért kezdi el, mert nem elég neki a minimálbér, az megérdemli, hogy belebukjon! (És bizony az egy hülye!) Én sem vállalkoztam soha, mert nem értek hozzá. Egy nagy különbség azért van:
én bevallom és nem is fogok bele..... S ha hiszed, ha nem, a pénz Mo.on is az utcán hever, csak észre kellene venni és bizony LE KELL HAJOLNI érte! Na, de ez viszont a q..va nagy magyar büszekségünkben nem megy! Csak nem fog egy magyar görnyedni a pénzért....... Hogy képzeled?!
....

:laugh:

DCT