Menni vagy maradni?
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Ne teddA netto 220 eleg karcsu, de meg ha 2 kereso is van netto 220al, akkor is karcsu szerintem egy itteni 2 keresos alapfizeteshez kepest. Ne csak a pillanatnyi megelhetest szamold. NA ha lesz idom, majd szamolok:)
Annyi a változó, hogy az életben nem tudod kikalkulálni. Csak általánosságban, az meg ugye.......
Alaphelyzetben szerintem elég. Innentől jön a takaró effekt.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: A netto 220 eleg karcsu, de meg ha 2 kereso is van netto 220al, akkor is karcsu szerintem egy itteni 2 keresos alapfizeteshez kepest. Ne csak a pillanatnyi megelhetest szamold. NA ha lesz idom, majd szamolok
Ez megint a hires "kiakasztós" számolás! (Engem kiakasztott!) Hogyan lehet az itteni (BRD) kétkeresős családi változatot a magyar kétkeresős változattal összehasonlítani?? Ez ugyan az, mintha az kérdezném, hogy melyik finomabb a marhapörkölt vagy a romosdinnye? Alapból nem lehet összahsonlítani a különböző ár és gazdasági struktúra miatt! Míg a magyar családokat az állam agyon támogatja addig itt ez minimumon van! A magyar család töredékét fizeti a német család lakbérének, élelmiszerének, rezsiéjnek, közlekedésének, stb. Nem lehet abszolult értékben átszámolni és egy ilyen összhasonlítás csak konfliktusokat szít! Anyukám 78 éves és 153 ezer forint most. a nyugdija. Szuperül el van. Jár fodrászhoz, sajnos c i g izik, és saját költségen ki szokott ide utazni, sokszor vesz magának pipere cuccokat. ERGO: aknelk ma egy kétkeresős 220 ezres fizetés ami (440 ezer) nem elég az pazarol Mo.-on és nem tud a pénzzel bánni! Odáig megyek, hogy még 1x 220 ezer (nettó) (+csp) is elég egy 3 tagú családnak, ha nem voltak hülyék és nem vettek fel drága deviza hiteleket! Erről nem egy otthoni ismerősöm ad bizonyságot!
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Simán! Csak nem látom a másik értéket, a nettó 220-al szembeni németországi, szerintem úgy kb. 5000EUR nettó jövedelmet.DECOTEXT írta: Hogyan lehet az itteni (BRD) kétkeresős családi változatot a magyar kétkeresős változattal összehasonlítani??
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az aki csaladi szinten el tud erni 2x220eFt-ot Mo.-on, az itt BRD-ben is el tud erni min netto 3000-et csaladi szinten a kindergeldekkel. A 2 meg azert nem lesz pariban, mert Mo.-on egy 30as csaladnak, min havi 70-100e netto Ft-ot felre KELL(ene) tenniuk a sajat nyugdijjukra, meg 30even at. (Eves szinten inflacionovelve) Felre kene tenni a gyerekeknek az egyetemre a hosszutavu varatlan koltsegekre es bevetelkiesesekre, rekreaciora (fontos bar nem ugy hangzik) es onkepzesre, vegul lakasra. Majd a maradekbol napi szinten megelni. Csaladi szinten marad kb. 150-200e. Ebbol lemegy 100 a berles es rezsi (osszehasonlitas kedveert), marad 50-100eFt kajara es ruhara. Miklosnak igaza van, hogy vhol ez a limit.Gergoo írta:
Simán! Csak nem látom a másik értéket, a nettó 220-al szembeni németországi, szerintem úgy kb. 5000EUR nettó jövedelmet.DECOTEXT írta: Hogyan lehet az itteni (BRD) kétkeresős családi változatot a magyar kétkeresős változattal összehasonlítani??
De a netto 3000-bol, ami azert lehet 3500korul siman szerintem egy hangyapucanyival lazabban lehet a napi szinten uzemelni es vegul a magasabb nyugdij (Mo.-on elkoltve a nyugdijjas evekben) ill. a gyerekek ketnyelvusege egyertelmuve teszi szerintem..
Persze azt sokan elfelejtik, hogy ez nem lesz meg esetleg egybol itt kint es minijobokbol, nyelvtudas nelkul meg semmi nem lesz.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta:
Hiába na! Én mindig kiakadok ezen, pedig már 100x
megfogadtam, hogy hülyeségekre nem reagálok!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Bele kell kalkulalni a Mo.-on a nyugdijjhoz szukseges elotakarekossagot es 1-2 masik dolgot. Ne csak a parizer arat hasonlitgassuk:)Miklós írta:
Ne teddA netto 220 eleg karcsu, de meg ha 2 kereso is van netto 220al, akkor is karcsu szerintem egy itteni 2 keresos alapfizeteshez kepest. Ne csak a pillanatnyi megelhetest szamold. NA ha lesz idom, majd szamolok:)
Annyi a változó, hogy az életben nem tudod kikalkulálni. Csak általánosságban, az meg ugye.......
Alaphelyzetben szerintem elég. Innentől jön a takaró effekt.