Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27150 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: Évente van 100 órád? Hű de király vagy. Nekem 1 hónapban szokott lenni akár 20-30 is! Én is lecsúsztathatom.Annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy odakint 30 nap az alap szabi. Itt 20!! És most módosították a munka törvénykönyvét miszerint 20 nap lesz az alap szabi és az életkorral nem kötelező növelni. Csak adható a munkáltató által.

Sok mindenben tévedsz! Először is a német örvények csak 24 napot irnak elő. Ez a törvényes, 30 napra cégek kerekitik fel (nem is mindegyik)
Der Urlaubsanspruch ist im Bundesurlaubsgesetz (BUrlG) geregelt. 
Der gesetzliche Urlaubsanspruch beträgt nach § 3 BUrlG mindestens 
24 Werktage, hierzu zählen alle Kalendertage, die nicht Sonntage oder 
gesetzliche Feiertage sind.
A másik, hogy cégünknél soha nem rendelik el a túlórát. Ezt önként csináljuk a szükség van rá! Mint már több helyen is megemlítettem, a munkaadó nem ellenség. Nekünk érdekünk hogy jól menjen minden! A jóval több túlórát nem engedhetik meg, mert itt nem dolgozhatunk többet mint napi 10 óránál. (Törvény) A másik, mivel olyan szükös a személyezt, hogy pontosan annyi ember van, amenyire szükség van, igy a cég nem tudna hónapokra nélkülözni valakit! A túlórákat pl. nem lehet halmozni, s az újév március 1.-ig ki kell venni, különben egyszerűen törlik!****

****Ilyen volt már olyannál, aki felmondott (kilépett)! Csak az
írásban elrendelt túlórát fizetik ki, de ilyen nincs soha!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27154 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Igen Deco, otthon a lojális munkaadó... azt hol találom? Persze (ahogy Ti szoktátok) tisztelet a kivételnek, biztos vannak. Hány példát mondjak, hogy szopatták meg az ismerőseimet mondjuk az elmúlt 2 évben, és nem, egyik sem szokott sírni, nem is azért írom, csak valamit Te nagyon benézel, mikor az otthoni állapotokról álmodozol.

Több
11 éve 10 hónapja #27155 Írta: forrest74
forrest74 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Tudod Magyarországról én is hoztam ki sok mindent, csalódást és keserűséget többek között. Miért csalódtam? Mert otthon szarba se nézték a munkámat, még ha 110%-ot is nyújtottam. Érdekes, kijöttem és itt elismerik a szakmai tudásomat, tudják értékelni az erőfeszítéseimet. Én nem a számmal keresem a pénzt, hanem a hivatásommal a két kezemmel. Nem vagyok mindent tudó ez tény, de minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nagyon jó vagyok abban amit csinálok. A válság kezdete óta volt, hogy 900€-t kerestem egy hónapban, pedig ott a két lányom meg az asszony de nem adtam fel és nem is fogom. A "kollégáról" meg csak annyit, hogy valószínűleg arra számított itt majd megfogja az isten lábát és betegre keresheti magát rövid idő alatt, pedig a szerződésében feketén-fehéren le volt írva többek között az órabér is. Viszont ami nagyon jól esett és még a magyar főnökömtől sem hallottam, tavaly karácsony előtt odajött a német főnököm, megköszönte az egész éves munkámat boldog karácsonyt kívánt nekem és az egész családomnak, majd átnyújtott egy kis csomagot. Nekem a szimpla köszönöm is elég volt!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba, zsuzsanna75

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27156 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Emilio33 írta: Igen Deco, otthon a lojális munkaadó... azt hol találom? Persze (ahogy Ti szoktátok) tisztelet a kivételnek, biztos vannak. Hány példát mondjak, hogy szopatták meg az ismerőseimet mondjuk az elmúlt 2 évben, és nem, egyik sem szokott sírni, nem is azért írom, csak valamit Te nagyon benézel, mikor az otthoni állapotokról álmodozol.

Mivel rendszeresen otthon vagyunk így nagyon kevés ebben az álom! Nap mint nap látok két nagy csoportot! Az egyik jól meg él, hajt, serény, s nem sír, hanem ha valami rosszúl megy akkor változtat, szervez, költözik vagy akár átképzi magát. A másik az a röghözkötött, falun élő, síró-rívó, soha meg nem értett, rosszúl vagy sehogy sem fizetett állandóan mindent kritizáló csoport, akik mindent az államtól várnak el! A két csoportnak valóban óriási az anyagi lehetősége is mert mig az elsők minden lehetőséget megragadnak addig a második csoportban élők csak tartják a markukat az állam és az EU felé!! Nos, én az utóbbi csoporttal soha nem foglalkoztam, mert ezek saját maguk generálják a saját nyomorukat!

És ha netán visszalapozol az elsó beírásaimra, akkor tudhatnád, hogy én is a második csoporthoz tartoztam, addig amig a 70 évek végén a nejem "rám nem emelte a karót" s nem kényszerített arra hogy változtassak ! Mi is a nyomorból indultunk és hidd el, s MEG LEHET csinálni! Azt viszont soha nem állítottam, hogy könnyű!!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, bariba

• abc
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 10 hónapja #27157 Írta: abc
abc válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Na ez nem így van!A szakmunkásokat csak segédmunkás bérrel veszik fel. Akkor?

Több
11 éve 10 hónapja #27158 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

abc írta: Na ez nem így van!A szakmunkásokat csak segédmunkás bérrel veszik fel. Akkor?

De fél év után emelik is a bérüket, nem?