Menni vagy maradni?

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27087 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

trosztg12345 írta: Sziasztok,

teljesen felesleges a vita. Valahol mindkét félnek igaza van, és mégse.

Magam részéről továbbra is azt mondom, hogy otthon valami nem működik rendesen. Hol a hiba, mit kell változtatni ? Egy-két ötletem van, de egyre kevésbé érdekel, mert másfél éve itt vagyok. Véleményem, hogy aki beszéli középfokon a nyelvet (nem az üzbéget persze) és tud dolgozni becsülettel és otthon nem tud megélni az jöjjön németbe, Ausztriába vagy mit tudom én hová. Itt van jövő, lehet tervezni.

Tudom, most fogja azt mondani Decotext, hogy aki tud becsülettel dolgozni, mobil stb. az otthon is megél ... :)))))

Én is ezt osztom és még annyit köhögnék bele, hogy Magyarországon
http://www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/cikk/509499

Hát nem tudom,de gondolom a BRD-ben is biztos van ilyen, de azé annyira nem...

PS.: Somogyi kisközségből írogatok, ahol elég sokan, nem is gondolná az ember, de önkormányzati segélyt kénytelenek igényelni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27088 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gyál azért nem egy somogyi kisközség, találna munkát Tóthapuka ha nagyon akarna!
Amúgy nem is értem mire fel volt ez az optimizmusuk. :unsure: 4 gyerek, raktáros meló és gondolom anyuka háztartásbeli. :woohoo:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27090 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

bariba írta: PS.: Somogyi kisközségből írogatok, ahol elég sokan, nem is gondolná az ember, de önkormányzati segélyt kénytelenek igényelni.

Sőt, az infomációim szerint Borsodban komplett települések kénytelenek falopásból tengetni az életüket, mert ez a könnyebb! A nehezebb az lenne, ha tanulnának pl nyelveket, szakmákat és mondjuk a Dunántúlon próbálkoznának munkakereséessel!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27091 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: Nekem csak 1 bajom van az egésszel, az, hogy Deco papa előadja magát szélesvásznon, hogy mennyire vágja a magyarországi helyzetet, úgy, hogy 40 éve nem él itt és évente 3x-5x jár haza, hogy elköltse a németeknél szerzett ott is átlagon felülinek számító keresetét...
Na ezzel szemben én nem mondom el a tutit, hogy mi van kint, pedig 3-5x én is járok arra évente és nekem is laknak kinn ismerőseim....

Náhány (magunkról) nagyon is privát infót kivágott Gergő a hozzászólásomból (végül is igaza volt ezzel, de így nem érted továbbra sem) Mindegy, hidd el, hogy azzal, hogy Te az ismerőseddel beszélgetsz, vagy néha itt kint körülnézel turistaként, az messze nem fog teljes és főleg helyes képet adni a dolgok menetéről! (Kerüld a médiát! A média szerint pl. a német nettó átlag kereset 2800 euró! Ez számtanilag ki is jön, mert pár ezer sok milliót keres havonta.....) Csak annyit, hogy 23 éve élünk itt kint, és Mo.-on is élünk! Soha nem a saját helyzetemről írtam, hanem egy átlagról! Anyukám nyugdijas (jól is él), de ismerőseim nagyrésze nem az, így első kézből ismerem a helyzetüket! Továbbra sem vagyok hajlandó szubjektiv és felületes érveidről vitatkozni! Mások megitélésénél ne magadból indulj ki!

DCT

Több
11 éve 10 hónapja #27092 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

dreizwanzig írta: Na ezzel szemben én nem mondom el a tutit, hogy mi van kint, pedig 3-5x én is járok arra évente és nekem is laknak kinn ismerőseim....

Miért nem? Nyugodtan. :unsure:
Hangoztasd csak, hogy "azok akik már benne vannak a tutiban" évek alatt sem sikerült normális nyelvtudást összeszedniük, kint is hitelekbe verték magukat amint tehették, a gyerekpénzt is simán felélik ahelyett, hogy mondjuk összegyűjtenék a gyereknek azt egy számlán, vallásukat megtagadják, tv-jüket letagadják csak, hogy kijöjjenek nullára, és a kedvencem, hogy a szuper olcsó de naoooon jó minőségű, vegyipari termékekkel tömve magukat minden létező alkalmat megragadnak ennek a hihetetlen életszinvonalnak a népszerűsítésére!
Vagy szerinted nem ez van kint? :laugh:

Azért nem, mert nem vagyok olyan, aki tényként, SŐT örök érvényű igazságként közöl olyan dolgokat, amire igaz, hogy van rálátása, de nem túl sok......
Egyébként nem tudom mikor hangoztattam azt, hogy az a tuti ott és hogy kolbászból van a kerítés....
De pl Deco nekünk jó példa, nem akarnánk többet, mint amit kb ő elért. Ezt magyarországon lehetetlennek érzem. Nem azt gondolom, hogy kimegyek és 2 hónap múlva már cayennel fogok beállni a Rajna-parti luxusházam teremgarázsába....

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Több
11 éve 10 hónapja #27094 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

bariba írta: PS.: Somogyi kisközségből írogatok, ahol elég sokan, nem is gondolná az ember, de önkormányzati segélyt kénytelenek igényelni.

Sőt, az infomációim szerint Borsodban komplett települések kénytelenek falopásból tengetni az életüket, mert ez a könnyebb! A nehezebb az lenne, ha tanulnának pl nyelveket, szakmákat és mondjuk a Dunántúlon próbálkoznának munkakereséessel!

jó, azért ne a dzsipókkal példálózzál :D

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]