Menni vagy maradni?

Több
11 éve 11 hónapja #26872 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

trosztg12345 írta: (A magyar támogatásokról meg annyit - ha már megemlítetted-, hogy otthon 150 körül kerestem, volt ház, meg kocsi stb, úgy hogy a családi pótlékon és a családi adókedvezményen kívül tudod mit kaptunk támogatást? Kis zacskóban nagy lóf..szt ... ) ... !

Bocs' hogy megemlítettem! Mi 23 éve vagyunk itt kint, de nincs házunk és ami most van Mo-on, annak az árrt is itt kint kerestük meg! Pedig mi még csak nem is anyagi okokból jöttünk ki, mert jól éltünk! Akkor most miről beszélgetünk? Itt a lakosság jó 75%-a bérlakásban lakik. Mo.-on jó, ha 10%-a lakik ilyenben, a többi mind magántulajdonú..... Csóró egy lakosság mi? Miből ha nincsenek jó bérek és nincsenek támogatások?
:laugh:

Jó fej vagy, mindig úgy forgatod ki a dolgokat, hogy az neked jó legyen....
Nézzünk egy példát: Egy 50-60Nm-es lakás Bp-n, zuglóban 10-20milló ft között van azaz 35-70ezer EUR.
Kölnben egy azonos méretű lakás 100-200ezer EUR.
Ha a fizetéseket megnézzük, azért arányosan itthon olcsóbb egy lakás az átlagfizuhoz képest, mint Németországban. (Főleg, ha még belevesszük azt is, hogy szerinted kint nem is sokkal jobbak a fizetések... :D )
Meg azt is kifelejtetted, hogy itthon a bérlés és egy hosszútávú hitel havi törlesztője között nem sok különbség van (a "jó kis devizahitelek" ideje idején szinte semmi különbség nem volt - sok ismerősöm ezért vett lakást, mert mondjuk bérelni 80e Ft lett volna, megvenni meg 100e/hó). Míg kint azért jelentős különbség van egy hitel törlesztője meg egy havibérlet közt.......

ajánlom figyelmedbe:
world salary - hungary
world salary - Germany

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 11 hónapja #26873 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: Meg azt is kifelejtetted, hogy itthon a bérlés és egy hosszútávú hitel havi törlesztője között nem sok különbség van ...[/url]

Itt sem. A lányomék most vettek egy lakást az összel, (München) a havi törlesztésük 670 euron, a lakbérük elötte egy olcsóbb belvárosi kérónál (München) 1200 + rezsi! Mégsem tud a legtöbb német házat vagy lakást venni, mint Mo.-on!

S ha már az otthoni árakról beszélsz, akkor korrektül , ha lehet. A legtöbb ingatlant még a Kádár rendszerben adták el piti 2%-os banki kamatra és egy halom szocpóllal! Csak a mostani árak magasabbak, a lagtöbbet olcsón vették. Anyukám (78) egy 2 szobás összkonfortos lakást az elsö emeleten 750 ezer forintért vett. Amikor a banki átszervezés volt, KP kifizettük a felét a maradék tartozásának, (s nem sokat fizetett ki addig csak valami kamatokat) de a többit elengedték neki. Most kb. 9 milliót ér a kéró!
Ilyen üzletet itt sajnos nem lehet kötni a BRD-ben....

UI: nem kell Zuglóban lakni! Én szerzek neked kertes házat, 35 ezerért havonta, + rezsi! (Zalamegyében)
(Magyarország, nem csak Budapestböl áll!) Engem már nem tud szórakoztatni, hogy otthon az emebereknek soha semmi sem elég! Kösz' a beszélgetést, én a részemröl lezártam a témát!

DCT

Több
11 éve 11 hónapja #26904 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Hááát, ez se nem rajz, se nem kép. Hogy vicces e ??? Valahogy igen, de mégis szomorú.
(Hirtelen nem találtam nekivaló topikot. Amúgy csentem) :( :( :( :(
""EGY AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ CIKKE MAGYARORSZÁGRÓL

Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízil
abdában, kosárlabdában, kézilabdában és
röplabdában jeleskednek. Ahol minden
ki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…""

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #26948 Írta: zitafi
zitafi válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Most olvastam egy cikket, ide passzol:
http://hvg.hu/gazdasag/20121130_Harom_nyelven_beszelek_140_ezret_keresek
Belinkeltem, hátha más is elolvasná.

Több
11 éve 10 hónapja #26950 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

zitafi írta: Most olvastam egy cikket, ide passzol:

http://hvg.hu/gazdasag/20121130_Harom_nyelven_beszelek_140_ezret_keresek
Belinkeltem, hátha más is elolvasná.

Majd jön a polihisztorunk és megmagyarázza, hogy ez azért van mert a magyar munkavállaló nem életképes :laugh: :laugh: :laugh:
De sajnos ez igen jellemző a hazai helyzetre. :( :( (mármint a cikkben foglaltak :) :) )

Több
11 éve 10 hónapja #26951 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Jellemzőnek nekem inkább az interjú alany hozzáállása tűnik: végzősként már beakarja betonozni magát 3 nyelvvel valami laza de szerinte örökkönörökkéatombiztos aktatologató melóba! :P Gratulálok! No Comment! :woohoo:
Amúgy meg milyen matek ez? Otthon keres 140-et és anyuval lakik, külföldön meg kapna egy ezrest és fizethet albérletet, rezsit... stb. :woohoo: