Menni vagy maradni?
- Eva10
- Látogató
Nagyon köszönöm....
Azert ha kell, vagyok en kemeny is, biztosan latod azt is.
De munka szempontjabol, igen - en azt gondolom, hogy mindenkinek van kepessege valamire - azt kell csinalni. Nem mindenki olyan kepessegü, hogy tanuljon, de vannak mas kepessegei.
Ezert tartom en nem mindig jonak, ha valaki mondjuk diplomaval elmegy takaritonönek vagy szobalanynak. Mert jha eleteben nem csinalta, nem biztos, hogy jol, csinalja, ezek is szakmak!
En pl biztosan nem tudnek ugy takaritani, mint a takaritonöm. Es ahogy az orchideakat apolja - csodalatosak, otthon is, es a praxisban is. El is mondjuk mindenkinek, aki megcsodalja, hoyg a Frau Schneider gondozza öket.
Es pl az idösgondozas: vannak fogasok az apolasban is, szakmai, apolasi, egyeb. ES megtanult dolgok is. Mert nemcsak rövid ideig, hanem tovabb is kell csinalni, es nem jo, ha az ember fizikailag, vagy lelkileg nem birja. Azt hogy az erzelmeket felre kell tenni - nem tudom, nagyberci ezt hogyan ertette, de igen, vannak haldoklo betegek, es sulyos betegek, es ezt birni kell. Erre is vannak megtanulando dolgok. Az egyik peldaul, hogy nem szabad többet vallalni - lelkileg sem, mint amit az ember bir.
Sok sikert kivanok Neked!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- timi2012
- Látogató
Ezert zavar ha azt mondjak,kepezze mindenki at magat jobban fizetö munkara. Nem vagyunk egyformak es ez igy jo,hogy mindenkinek meg van a maga helye.
- timi2012
- Látogató
Azert sok dolog van ami nem az egyenen mulik.DECOTEXT írta:
Ez tény, de tanulni azt mindenki tud(na). Nálunk a nagyszülök egyik sem beszélt egy nyelvet sem. Mi már felnötten a nejemmel együtt veselkedtünk neki, s a gyerekeket is keményen nyomtuk ebbe az irányba! Mi csak 2 nyeleven tudunk (magyar és német > az angolt az nagyon kicsit értjük, de ez semmire sem elég, legfeljebb mint turista, nem halunk éhen) de a fiam 3, a lányom meg 4 nyelven tud folyékonyan, s ezzel irglamtalan nagy elönyük volt és van még ma is! Én azt mondom, hogy ma otthon a siránozás helyett, a legtöbben tudnának tanulni és tudnák magukat képezni!timi2012 írta: Ez csak egy pelda volt arra,hogy amiert mas vert izzad es nagyon sokat dolgozik, nekem ajandekba kaptam!
Egy példa: én a legtöbb jobb programmot ( MS Ofice, 3D szerkesztö program gépészet, AutoCAD, Corel Draw, Photoshop, Catia, PRO-E, stb.) autoddakta módon magam, könyvek segitségével, otthon tanultam meg. Ne tudd meg hány hétvégét töltöttem a computer elött, miközben szar munkákat csináltam épitkezéseken! Demót szereztem, feltörtem (vagy fetörettem) és mentek a dolgok! Ma ebböl profitálok, s ezekkel dolgozom! Ugyan igy pl a részvényekröl is magunk szereztük az információ! Ezt csak azért mondom, hogy mindenkinek magánk KELLENE a kezébe vennie a "sorsát"***......s nem arra várni, hogy a társadalom vagy a politika majd megoldja!
SORS nincs, csak irányitott életvitel van, rossz vagy jó eredménnyel! S igen, nagyon nehéz kitörni abbol a környezetböl ahova születünk, de KI LEHET törni! Én soha nem mondtam azt, hogy ez könnyü, de még mindig jobb megpróbálni, mint a sültgalambra várni!
Hova születünk,egszsegesnek születünk-e,milyen testi-lelki adottsagokkal vagyunk megaldva stb.
Hidd el hogy egy rossz körülmenyek köze született roma embernek,lehet több munkaja van egy munka kitanulasaban,mint egy ertelmisegi csaladba születettnek a diplomajaban!
Nem azt mondom,hogy ne probaljon meg mindeki a lehetö legtöbbet kihozni a helyzeteböl,de az emberi sorsok nem egyformak.
- timi2012
- Látogató
Ezt te irtad ,ez a velemenyed ok.de valahol nem erzel egy kis ellentmondast a szavaidban?
Akkor most minden embernek ugyanazok a lehetösegei velemenyed szerint vagy sem?
Vagy meg is csak ugy talalod magad is , nem mindenki elött all minden nyitva?
Meg azt is megkerdöjelezed hogy egyaltalan adofizetök lesznek?!
- Eva10
- Látogató
Bar ezt nem tudom, nem dCT-nek kellene-e irnom, de remelem, mindketten olvassatok.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
1./ Szóval ebben semmi ellentmondás nincs! Először is a Hartz 4-en levőket senki nem kényszeríti ebbe a helyzetbe, mivel azonban túl sok pénzt kapnak, így nem is akarnak mást. Ismerősöm neje (maszek) orvosi rendelőben "Arzthelferin" és 950 eurót visz haza nettó -munkával-. Egy Hartz négyesnek fizetik a lakbérét, a rezsijét és fejenként kapnak egy zsák pénzt kajára, megélhetésre. Ismerek családot (szerencsére csak létásból) akiknek több mint 1900 euró jut (négyüknek) az ősszes támogatással. Akkor miért menjen el dolgozni?timi2012 írta: DTC,most olvastam töled ahol azt irtad,hogy rossz a rendszer hogy tamogatjak a hartz 4-böl elöket,hiszen ök GARANTALTAN nem adofizetöket nevelnek az ANYAGI lehetösegük miatt.Ezt te irtad ,ez a velemenyed ok de valahol nem erzel egy kis ellentmondast a szavaidban?Akkor most minden embernek ugyanazok a lehetösegei velemenyed szerint vagy sem?
Vagy meg is csak ugy talalod magad is , nem mindenki elött all minden nyitva? Meg azt is megkerdöjelezed hogy egyaltalan adofizetök lesznek?!
2./ A Hárzt 4-ből ki lehet kerülni csak akarni kell! Nem könnyű, ezt soha nem is állítottam, de falra tudok mászni amikor az ilyen személyeknek "wieder Eingliederung" tanfolyamot szerveznek hogy ismét megtanulják a korai kelést és a rendszeres munkábajárást!
3./ Nézd csak meg ezeket a családokat! Kétségtelen nem mind, (ban kivétel) de az anyák túlsúlyosak, egyre több a kisgyerek, s ha néha egy egy filmet/felvételt látsz a TV-ben ezekről a családokról, hát a lakásuk is egy katasztrófa. C i g i, sör és szemét. Sokszor kutya és macska kis helyre a gyerekekkel összezsúfolva... stb. s még ők panaszokodnak, hogy ha valamire nem elég a Hartz 4!b
Azért mert valaki szegény, még nem kell koszban élnie S miért kell állami kölcségen ismét megtanitani felnőtt embereknek, hogy hogyan kell korán felkelni s munkába menni? Már bocs' de én az első alkalommal ha az ilyen későn ér be, megvonnék mindent az utolsó fillérig! !
UI: engem is bocsájtottak már el. Egy hétig voltam munka nélkül, s 10. naptól ismét dolgoztam! Még csak munkanélkülisegélyen sem voltam! Igaz, én már 4 nap múlva 70 (hetven!) pályázatot küldtem szét 100 kilóméteres körzetben! Vannak akik kivárnak és vitetik magukat " majd lesz valahogy" dumával! Mi a nejemmel, megteremtjüka lehetőségeinket! Igy tudod a "szerencsédet" is irányítani! AKI NEM LOTTÓZIK, AZ NEM IS FOG NYERNI!
DCT