Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 11 hónapja #26590 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Trockenzsolti írta: ( de csak szerintem)

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 11 hónapja #26771 Írta: DECOTEXT

dreizwanzig írta: ... a parton ülve sosem fog megtanulni......

Ez teljesen igaz, nos ezért megy az ember előbb "derékig érő vízbe", s ott megtanul úszni! Ha valaki el akar indulni, előbb tanuljon meg egy kisebb tőkét összeszedni, akkor van csak normális esélye új életet kezdeni! Ha valaki pénz nélkül vág neki, az lutri, s a bukta legtöbbször előre látható!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DrWatson

Több
11 éve 11 hónapja #26779 Írta: DrWatson
DrWatson válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT: Ez teljesen igaz, nos ezért megy az ember előbb "derékig érő vízbe", s ott megtanul úszni! Ha valaki el akar indulni, előbb tanuljon meg egy kisebb tőkét összeszedni, akkor van csak normális esélye új életet kezdeni! Ha valaki pénz nélkül vág neki, az lutri, s a bukta legtöbbször előre látható!!

A mai Magyar helyzetet tekintve, otthon becsületes munkával kisebb tőkét nem, csak nagyobb adósságot lehet összeszedni. ( Aki meg nem becsületes "munkával" akar tőkét összeszedni, az inkább maradjon otthon!!! )
Ezért vágnak neki sokan az ismeretlennek, akár pénz nélkül is, mert itt kinn a a kis pénz is több mint az otthoni.
A derékig érő víz nekem jelen pillanatban Németországot jelenti, majd ha itt már lubickoltam eleget, akkor úszok tovább a mély víz felé.

Több
11 éve 11 hónapja #26782 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DrWatson írta: DECOTEXT: Ez teljesen igaz, nos ezért megy az ember előbb "derékig érő vízbe", s ott megtanul úszni! Ha valaki el akar indulni, előbb tanuljon meg egy kisebb tőkét összeszedni, akkor van csak normális esélye új életet kezdeni! Ha valaki pénz nélkül vág neki, az lutri, s a bukta legtöbbször előre látható!!

A mai Magyar helyzetet tekintve, otthon becsületes munkával kisebb tőkét nem, csak nagyobb adósságot lehet összeszedni. ( Aki meg nem becsületes "munkával" akar tőkét összeszedni, az inkább maradjon otthon!!! )
Ezért vágnak neki sokan az ismeretlennek, akár pénz nélkül is, mert itt kinn a a kis pénz is több mint az otthoni.
A derékig érő víz nekem jelen pillanatban Németországot jelenti, majd ha itt már lubickoltam eleget, akkor úszok tovább a mély víz felé.

ja, de deco szerint mi csak sírunk (ez amit Te leírtás ez már sírás)
itthon mindenki gazdag, csak szórja a pénzt, mert cigizik, iszik, nincs lecserélve az ablaka újra, ezért a fűtésszámla is 3x annyi, mint lehetne. Na meg persze touareggel járunk a Tescoba. Lényeg a lényeg, tele vagyunk lével mint a szemét, csak rosszul osztjuk be...

Na megyek is, begyújtok egy köteg tízezressel, mert nagyon rosszul zárnak a nyílászáróink.

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 11 hónapja #26784 Írta: DECOTEXT

dreizwanzig írta: ja, de deco szerint mi csak sírunk (ez amit Te leírtás ez már sírás)
itthon mindenki gazdag, csak szórja a pénzt, mert cigizik, iszik, nincs lecserélve az ablaka újra, ezért a fűtésszámla is 3x annyi, mint lehetne. Na meg persze touareggel járunk a Tescoba. Lényeg a lényeg, tele vagyunk lével mint a szemét, csak rosszul osztjuk be..

Miért nem olvasol pontosan! Ezt igy nem irtam soha! Azt irtam, hogy "valószinü" hogy mindenki nagyon gazdag, mert irgalmatlan a pazarlás! Csak egyet emlitek: nézd meg a szelektiv szemét rendszerét és nézd meg, hogy mennyi energiaigényes müanyagot flakont, üveget, papirt dobnak el az emberek! Nézd meg milyen kocsik állnak a nagyobb multik parkolóiban: Tesco, Interspar, stb. Van drága mobiltelefon a kölyöknek, van colára és pizzara pénz és kocsival viszik a gyereket az iskolába 1 km-re is! Nézd meg, hogy Mo. milyen gáláns, hogy milliárdokkal tudja a lakosságot támogatni ! Mi ez ha nem gazdagság?

S tény, hogy Mo. "elökelö" helyet foglal el a cigizésben! Ha erre van lé legyen másra is!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #26870 Írta: DECOTEXT

trosztg12345 írta: (A magyar támogatásokról meg annyit - ha már megemlítetted-, hogy otthon 150 körül kerestem, volt ház, meg kocsi stb, úgy hogy a családi pótlékon és a családi adókedvezményen kívül tudod mit kaptunk támogatást? Kis zacskóban nagy lóf..szt ... ) ... !

Bocs' hogy megemlítettem! Mi 23 éve vagyunk itt kint, de nincs házunk és ami most van Mo-on, annak az árrt is itt kint kerestük meg! Pedig mi még csak nem is anyagi okokból jöttünk ki, mert jól éltünk! Akkor most miről beszélgetünk? Itt a lakosság jó 75%-a bérlakásban lakik. Mo.-on jó, ha 10%-a lakik ilyenben, a többi mind magántulajdonú..... Csóró egy lakosság mi? Miből ha nincsenek jó bérek és nincsenek támogatások?
:laugh:

DCT