Menni vagy maradni?

Több
11 éve 10 hónapja #27024 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: Az viszont önmagában szomoró szerintem, hogy ilyen árak mellett itthon van, aki ennyit keres. 140-ből elmegy 70 csak az albira... Ésa nagyon sokan vannak akik ettől kevesebbet... Jóval kevesebbet.
Na de ne sírjunk, mert Németországban még nyomorúságosabb a helyzet...

Na igen, ki kéne termelni, a "térdre szögelhető" diplomásoknak, hogy a kezdők legalább 3 kilót keressenek! :laugh: Viccelsz, ugye?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27029 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Sziasztok,

teljesen felesleges a vita. Valahol mindkét félnek igaza van, és mégse.

Magam részéről továbbra is azt mondom, hogy otthon valami nem működik rendesen. Hol a hiba, mit kell változtatni ? Egy-két ötletem van, de egyre kevésbé érdekel, mert másfél éve itt vagyok. Véleményem, hogy aki beszéli középfokon a nyelvet (nem az üzbéget persze) és tud dolgozni becsülettel és otthon nem tud megélni az jöjjön németbe, Ausztriába vagy mit tudom én hová. Itt van jövő, lehet tervezni.

Tudom, most fogja azt mondani Decotext, hogy aki tud becsülettel dolgozni, mobil stb. az otthon is megél ... :)))))
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, bariba

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27032 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: A cikkhez pedig annyit, hogy nem az a szomorú, hogy diplomával ennyit keres, mert a felsőoktatás és a diákok eljutottak oda egy pár éve, hogy mindenki diplomát akar és ezeknek a nagy része úgy gondolja, hogy mindegy, milyet. Ezért elmennek valami büfészakra, ahova könnyű bekerülni, könnyű megcsinálni. Büfészakon végezve meg csak büfés melót kap, aztán csodálkozik, meg ócsárolja a rendszert. Abba persze nem gondolt bele, hogy a szabadbölcsész/művelődésszervező és hasonló "jó" szakmákból egy ember is sok évente, nemhogy több ezer, amit az intézmények kinevelnek. Úgyhogy elitegyetem ide vagy oda, a vízalatti kosárfonás és hasonló büfészakok ennyit érnek.Az viszont önmagában szomoró szerintem, hogy ilyen árak mellett itthon van, aki ennyit keres. 140-ből elmegy 70 csak az albira... Ésa nagyon sokan vannak akik ettől kevesebbet... Jóval kevesebbet.Na de ne sírjunk, mert Németországban még nyomorúságosabb a helyzet...

Bocs' hogy kiegészítem egy kis számolással! A 70 ezer az, az 50%-a, a havi nettódnak. Nálam itt kint a BRD-ben, a szintén a fele megy el a nettó béremnek a kéróra! Hol akkor a gond? Ja, és ezért dolgozik a nejem is! Most akkor, ha hozzávesszük otthon, a második 140 ezer nettót, (+ CSP és az Orbán kormány tervezett 10%-os rezsitámogatása) akkor miért olyan katasztrófa ez? Itt is nehezen él meg egy átlagos család (két gyerek) egy átlagos bérből! Akkor most miről megy a vita? MARADJUNK MÁR A FŐLDÖN!!!

DCT
Mellékletek:

Több
11 éve 10 hónapja #27050 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: A cikkhez pedig annyit, hogy nem az a szomorú, hogy diplomával ennyit keres, mert a felsőoktatás és a diákok eljutottak oda egy pár éve, hogy mindenki diplomát akar és ezeknek a nagy része úgy gondolja, hogy mindegy, milyet. Ezért elmennek valami büfészakra, ahova könnyű bekerülni, könnyű megcsinálni. Büfészakon végezve meg csak büfés melót kap, aztán csodálkozik, meg ócsárolja a rendszert. Abba persze nem gondolt bele, hogy a szabadbölcsész/művelődésszervező és hasonló "jó" szakmákból egy ember is sok évente, nemhogy több ezer, amit az intézmények kinevelnek. Úgyhogy elitegyetem ide vagy oda, a vízalatti kosárfonás és hasonló büfészakok ennyit érnek.Az viszont önmagában szomoró szerintem, hogy ilyen árak mellett itthon van, aki ennyit keres. 140-ből elmegy 70 csak az albira... Ésa nagyon sokan vannak akik ettől kevesebbet... Jóval kevesebbet.Na de ne sírjunk, mert Németországban még nyomorúságosabb a helyzet...

Bocs' hogy kiegészítem egy kis számolással! A 70 ezer az, az 50%-a, a havi nettódnak. Nálam itt kint a BRD-ben, a szintén a fele megy el a nettó béremnek a kéróra! Hol akkor a gond? Ja, és ezért dolgozik a nejem is! Most akkor, ha hozzávesszük otthon, a második 140 ezer nettót, (+ CSP és az Orbán kormány tervezett 10%-os rezsitámogatása) akkor miért olyan katasztrófa ez? Itt is nehezen él meg egy átlagos család (két gyerek) egy átlagos bérből! Akkor most miről megy a vita? MARADJUNK MÁR A FŐLDÖN!!!

Na, akkor folytasd már a számolást. lehet, hogy neked neked is a fizud 50%-a megy el albira és az sokszorosa a 70ezer Ft-nak, csak éppen a maradék amire költeni kell az már ugyanannyi, hanem olcsóbb kint, mint itthon (kaja, stb. autót ne említsük, mert az pont kivétel). Tehát neked is elment a fizud fele albira, meg neki is, csak neki maradt 70ezer ft a többire, neked meg mennyi is??
azt nem kérdőjelezem meg, hogy 1 fizuból 4 embernek nehéz megélni, legyen az Németország vagy magyarország akár.
Ja, az meg, hogy olyan kedvezményeket számolsz bele, mint ez a 10%-os támogatás, hát no comment.... még az se biztos, hogy lesz.... 1 dolgot jól tudsz az tuti; hogyan manipuláld úgy az ilyen számolgatásaid, hogy látszólag neked legyen igazad :D

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zigeuner

Több
11 éve 10 hónapja #27052 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta:

DECOTEXT írta:

Na, akkor folytasd már a számolást. lehet, hogy neked neked is a fizud 50%-a megy el albira és az sokszorosa a 70ezer Ft-nak, csak éppen a maradék amire költeni kell az már ugyanannyi, hanem olcsóbb kint, mint itthon (kaja, stb. autót ne említsük, mert az pont kivétel). Tehát neked is elment a fizud fele albira, meg neki is, csak neki maradt 70ezer ft a többire, neked meg mennyi is??
azt nem kérdőjelezem meg, hogy 1 fizuból 4 embernek nehéz megélni, legyen az Németország vagy magyarország akár.
Ja, az meg, hogy olyan kedvezményeket számolsz bele, mint ez a 10%-os támogatás, hát no comment.... még az se biztos, hogy lesz.... 1 dolgot jól tudsz az tuti; hogyan manipuláld úgy az ilyen számolgatásaid, hogy látszólag neked legyen igazad :D

Csak annyit a kajához, hogy itt kinnt sokminden olcsóbb, vagy árulja már el nekem a Deco, hogy magyarba hol a f ...szomba kapok marhabélszínt tííííz, azaz 10 €-ért???? Mert itt kinnt, és Münchenről beszélek, ami Deco szerint a legdrágább helyek egyike, a töröknél ennyiért kapok !!!!!
Hallllllóóóóóó, miről is beszélünk ????

Több
11 éve 10 hónapja #27053 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Ne kezdjétek el már megint a centb@sz@st! :evil:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT