Menni vagy maradni?

Több
11 éve 10 hónapja #27095 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: Nekem csak 1 bajom van az egésszel, az, hogy Deco papa előadja magát szélesvásznon, hogy mennyire vágja a magyarországi helyzetet, úgy, hogy 40 éve nem él itt és évente 3x-5x jár haza, hogy elköltse a németeknél szerzett ott is átlagon felülinek számító keresetét...
Na ezzel szemben én nem mondom el a tutit, hogy mi van kint, pedig 3-5x én is járok arra évente és nekem is laknak kinn ismerőseim....

Náhány (magunkról) nagyon is privát infót kivágott Gergő a hozzászólásomból (végül is igaza volt ezzel, de így nem érted továbbra sem) Mindegy, hidd el, hogy azzal, hogy Te az ismerőseddel beszélgetsz, vagy néha itt kint körülnézel turistaként, az messze nem fog teljes és főleg helyes képet adni a dolgok menetéről! (Kerüld a médiát! A média szerint pl. a német nettó átlag kereset 2800 euró! Ez számtanilag ki is jön, mert pár ezer sok milliót keres havonta.....) Csak annyit, hogy 23 éve élünk itt kint, és Mo.-on is élünk! Soha nem a saját helyzetemről írtam, hanem egy átlagról! Anyukám nyugdijas (jól is él), de ismerőseim nagyrésze nem az, így első kézből ismerem a helyzetüket! Továbbra sem vagyok hajlandó szubjektiv és felületes érveidről vitatkozni! Mások megitélésénél ne magadból indulj ki!

értem, tehát: te évente párszor itt vagy és vannak itt ismerőseid, ezért neked objektív képed van
én évente párszor ott vagyok és vannak kint ismerőseim, tehát nekem nincs objektív képem (egyébként ez így is van, csak azt akarom mondani, hogy NEKED SEM!!!!!)

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27096 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: értem, tehát: te évente párszor itt vagy és vannak itt ismerőseid, ezért neked objektív képed van
én évente párszor ott vagyok és vannak kint ismerőseim, tehát nekem nincs objektív képem (egyébként ez így is van, csak azt akarom mondani, hogy NEKED SEM!!!!!)

Bocs, hogy beleszólok de Magyarországon nem lehet objektív képed. Onnan ne is említs ilyet ahol a folyamatos sírás mellett csak a nagyzolást, az értelmetlen költekezést, pazarlást, az erőn felüli, sokszor minden logikát nélkülöző "pénzügyi döntéseket" látsz. Említek gyorsan egy példát: a művész úr, a tízmillás kocsijával amit lepattintott róla a végrehajtó, 60 eFt tartozás miatt. Kabaré! Persze mindenki a művészúrat sajnálja! Innen akarsz Te objektív képet adni? Ne viccelődj már!

Több
11 éve 10 hónapja #27097 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

dreizwanzig írta: értem, tehát: te évente párszor itt vagy és vannak itt ismerőseid, ezért neked objektív képed van

Bocs, hogy beleszólok de Magyarországon nem lehet objektív képed. Onnan ne is említs ilyet ahol a folyamatos sírás mellett csak a nagyzolást, az értelmetlen költekezést, pazarlást, az erőn felüli, sokszor minden logikát nélkülöző "pénzügyi döntéseket" látsz. Említek gyorsan egy példát: a művész úr, a tízmillás kocsijával amit lepattintott róla a végrehajtó, 60 eFt tartozás miatt. Kabaré! Persze mindenki a művészúrat sajnálja! Innen akarsz Te objektív képet adni? Ne viccelődj már!

MONDOM NEM!!!!!!!!
De szerintem Deco sem. Pl mit tud ő fiatalok, helyzetéről.....

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Több
11 éve 10 hónapja #27098 Írta: Gergoo

dreizwanzig írta: De szerintem Deco sem. Pl mit tud ő fiatalok, helyzetéről.....

Mit kéne azon túl tudni róla, hogy "Ki ment vet úgy arat?" ;) Térdre szögelhető diplomások szerintem pl. verjék a seggüket a földhöz, hogy 140-et megkapják pályakezdőként!

Több
11 éve 10 hónapja #27099 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Evvel (a félig így volt hírrel) mit akarsz bizonyítani?
Miért ne lehetne egy kb. objektíve képe valakinek otthonról? Ezt nem is értem.
De komolyan, "menni vagy maradni", ezt mindenki maga dönti el (vagy persze Deco :D ), ezen nehéz csűrni, csavarni, mert nem vagyunk egyformák. Régen rossz ha valaki úgy áll hozzá, hogy "ja Deco azt mondta ne menjek, akkor nem megyek". 1000 féle élethelyzet van, de talán egy sem ugyan az.

Több
11 éve 10 hónapja #27100 Írta: Gergoo

Emilio33 írta: Miért ne lehetne egy kb. objektíve képe valakinek otthonról? Ezt nem is értem.

Huhh,hát valahol erről beszélek. Nem is érted... :unsure:
Ahol a folyamatos sírás mellett csak a nagyzolást, az értelmetlen költekezést, pazarlást, az erőn felüli, sokszor minden logikát nélkülöző "pénzügyi döntéseket" látsz.
Ez sem volt érthető? Esetleg szerinted nem így van? Pl. ide a bökőt, hogy a nagy mélyszegénységben a gyáli Tóth családban kocsi vagy tapogatós telefon azért nélkülözhetetlen! :P Fogadunk és kiderítjük? ;)