Menni vagy maradni?

Több
11 éve 10 hónapja #27119 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: értem, tehát: te évente párszor itt vagy és vannak itt ismerőseid, ezért neked objektív képed van
én évente párszor ott vagyok és vannak kint ismerőseim, tehát nekem nincs objektív képem (egyébként ez így is van, csak azt akarom mondani, hogy NEKED SEM!!!!!)

Te hány lakást és kocsit tartasz itt a BRD-ben fenn? Hol fizetsz ingatlanadót itt kint? Hol tartasz fenn internetet, kábel TV-t s egyéb megélhetési költséged hol van itt kint? Nekünk ez meg van otthon is és itt is. Mi otthon is élnünk. Az az 5-szöri otthonlét közel 2 teljes hónap és nem pár nap! Ehez jön, hogy a fiam is és a lányom is gyakran otthon van és szintén sok hetet töltenek Mo.-on s van rezsi, s minden fogysztás mert a mi kérónkat használják! Nem kell a sóder! Hidd el senki nem fog sajnálni!

S MÉGEGYSZER: nem magunkról beszéltem, hanem az otthoni átlagról!

Nem kell a sajnálat, főleg nem a tied :D :D
Mondjuk továbbra is fenntartom a véleményed, hogy könnyen beszélsz úgy, hogy keresed ott a nagy lóvét (TE MONDTAD) majd itthon elköltöd.............
(azt meg csak tényleg csak zárójelben jegyezném meg, hogy itthon még az idősebbeknek sincs annyi szabadsága, hogy éves szinten több hónapot legyen szabadságon :D )

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27124 Írta: bariba
bariba válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: ne tervezgess, hanem csináld :D
Én már majdnem fél éve dolgozom rajta, nem túl nagy sikerrel :S
Bár nem tudom, h neked mik az elképzeléseid.

Rosszul értelmezed a terv szót!
Terv, nálam azt jelenti, hogy alaposan, és nem vakban ugrani bele az ismeretlenbe, amikor két oldalkocsira is gondolnom kell!
Valamit rosszul csinálsz, hogy fél éve nincs sikered! (bár itt én sem tudom, mire gondolsz! B) ) Pedig az akadályok, kudarcok erősítik az embert!

Több
11 éve 10 hónapja #27126 Írta: dreizwanzig

bariba írta: Valamit rosszul csinálsz, hogy fél éve nincs sikered! (bár itt én sem tudom, mire gondolsz! B) ) Pedig az akadályok, kudarcok erősítik az embert!

Lehet, hogy igazad van. De valószínűleg az egyik legnagyobb baj, hogy nem tudok németül... De már dolgozok rajta, csak hát azért ahhoz idő kell....
Mondjuk pont tegnap olvastam egy srác blogját, ahol leírja a dolgokat az elhatározástól, az interjún és a kiköltözésen át a jelenig a dolgokat. Ő jól beszélt németül és nagyon jó szakmája volt (IT). És neki is 1 évig tartott a dolog....

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27134 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: ...azt meg csak tényleg csak zárójelben jegyezném meg, hogy itthon még az idősebbeknek sincs annyi szabadsága, hogy éves szinten több hónapot legyen szabadságon

A dolog egyszerű: először is hivatalosan van 30 nap fizetett szabim! Ez 5 napos munkahéttel számolva ugyebár 30:5=6 az az HAT hét, tehát ez már eleve másfél hónap. Gyakorlatilag több mint 2 hónapot vagyunk otthon, mert szokott úgy 100-120 túlórám is lenni (évente) és mivel a napi kötelező óraszámom 7 óra 13 perc igy ha csak 7 órával számolom csak akkor is további 14 nap száz óra esetén, amit lecsúsztathatok.Ez majdnem további 3 hét!
S mindezt törvényes bejelentett, trükkök nélküli munkaviszonnyal! Igaz nálunk 1 percet sem fizetnek ki túlórának, mert csak "időszámlánk" van!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27135 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

dreizwanzig írta: pár hozzászólással ezelőtt még Te mondtad, hogy milyen jó nekünk, mert majd itt jön a csökkentés.....

Továbbra is állítom, hogy Mo.-on közel sem annyira rossz a helyzet, mint azt
itt sokan állítjátok, s minderre nap mint nap találhattok bizonyítékot! Mi magyarok
azonban mindig is síró nép voltunk és életművészek! "Megbünhödte már e nép
a múltat és jövendőt...." Az kimaradt sajnos, hogy ez a múlt és ez a jövendő
teljes mértékben tőlünk magunktól függött és függ!

DCT

Több
11 éve 10 hónapja - 11 éve 10 hónapja #27142 Írta: dreizwanzig

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: ...azt meg csak tényleg csak zárójelben jegyezném meg, hogy itthon még az idősebbeknek sincs annyi szabadsága, hogy éves szinten több hónapot legyen szabadságon

A dolog egyszerű: először is hivatalosan van 30 nap fizetett szabim! Ez 5 napos munkahéttel számolva ugyebár 30:5=6 az az HAT hét, tehát ez már eleve másfél hónap. Gyakorlatilag több mint 2 hónapot vagyunk otthon, mert szokott úgy 100-120 túlórám is lenni (évente) és mivel a napi kötelező óraszámom 7 óra 13 perc igy ha csak 7 órával számolom csak akkor is további 14 nap száz óra esetén, amit lecsúsztathatok.Ez majdnem további 3 hét!
S mindezt törvényes bejelentett, trükkök nélküli munkaviszonnyal! Igaz nálunk 1 percet sem fizetnek ki túlórának, mert csak "időszámlánk" van!

Évente van 100 órád? Hű de király vagy. Nekem 1 hónapban szokott lenni akár 20-30 is! Én is lecsúsztathatom.
Annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy odakint 30 nap az alap szabi. Itt 20!! És most módosították a munka törvénykönyvét miszerint 20 nap lesz az alap szabi és az életkorral nem kötelező növelni. Csak adható a munkáltató által.