Menni vagy maradni?
- Eva10
- Látogató
Egyebkent nekem eppen az tetszik itt, hogy pl a takaritonö is meg tud elni - nem keres sokat, de eleg, es ez jo.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tudod, azért engem nagyon érdekelne az, hogy ebből mennyitt fizettek a szülei! Tehát én nem a maszek lehetőségekről beszéltem, mert én ismerek olyat aki már a 70 években külföldi egyetemre tudta küldeni a gyerekét! Én az általános, normális, mindennnapos lehetőségekről beszéltem!Eva10 írta: Decotext, az egy eves mexikoi diakcseret nem tudom, de az egyik kolleganöm lanya otthon tanult, es valamelyik gyakorlatta - több honap eppen Mexikoban vegezte.
Itt amikor 17 volt a lányom 1x beadtuk a kérvényt. Küldték a papirokat és egy évig csak zsebbpénzt kellett adnunk a gyereknek. Az utat, az ottani iskolai költségeket, a visszautat, mindent Niedersachsen fizetett. Kiváncsi vagyok, hogy melyik magyar megye küldi a diákjait igy el a világba, nyelvet tanulni!?
Persze nem csak ez volt az ok! Az iskolák itteni felszereltsége is jobb. Ahova a gyerekek jártak (s az egyik falusi iskola volt) computerrel nőttek fel. Minden diáknak volt egy iskolai és csak 12-en voltak egy osztályban! Jobb volt az angol nyelv oktatása is. S a legfőbb: a német végzettséget szinte gond nélkül elfogadják bárhol, a magyarral már nem ilyen egyszerű ez, akkor sem ha a tudás nem kevesebb!
DCT
- Eva10
- Látogató
ja, es amikor en tanultam, mi nagyon szegenyek voltunk. Biztosan nem tudtam volna egyetemre menni, ha fizetni kell erte. Igy is lehet nezni.
Es cserediak lehetösegek tudomasom szerint voltak itt is.
Es azert az is fontos,hogy vajon ha ti szegenyek lettetek volna, vajon tudjatok-e egyetemre küldeni a gyerekeket, es el tudjatok-e 1 evre Mexikoba engedni....
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Már sokszor leírtam, hogy a béka feneke alatt voltunk. Én lusta voltam és újságos. Onnan indultunk el de még ma sem vagyunk gazdagok! Ezét ez egy kicsit mellé ment! Mi magunk harcoltuk ki a jólétet és nem a lottón nyertük! Pontosan ezért jöttünk ki ide, s csórók voltunk akkor is amikor a lányom kiment! Mégis vállaltuk mert róla volt szó! Egyébként a fiam is volt késöbb Belgiumban 7 hónapot.Eva10 írta: Es azert az is fontos,hogy vajon ha ti szegenyek lettetek volna, vajon tudjatok-e egyetemre küldeni a gyerekeket, es el tudjatok-e 1 evre Mexikoba engedni....
Bocs' előre hogy ezért neked ugrom, de szuperül ingyen tanultál az állami kölcségén, és? Most mennyi hasznuk van belőle? Kiképeztek Te meg leléptél! Én 10 évet aláiratnék az adott dokival, hogy nem mehet külföldre az egyetem után!. Ha megy, akkor 3x annyit fizettetnék vissza, mint amennyibe került a képzése!!ja, es amikor en tanultam, mi nagyon szegenyek voltunk. Biztosan nem tudtam volna egyetemre menni, ha fizetni kell erte. Igy is lehet nezni.
Ismerősöm mesélte, hogy a lánya most végzett, diplomás ovónőként. (Nem is tudtam hogy van ilyen) Mindegy, most csak a környéken keresett munkát, persze nem volt. (Nagykanizsa) Erre kiment Ausztriába mosogatni, valamilyen hotelbe! Hát én az hóltbiztos, hogy agyon fizettetném vele a képzést amit kapott az államtól! Az ilyen miért nem keres országosan munkát?? Sőt, az ilyen miért nem már 2 évvel a diploma előtt kezdi a keresést?
DCT
- Eva10
- Látogató
Ugyhogy ez nem talalt!
Ja, es igen, ingyen kepzett az allam! De a masodik szakvizsgam megszerzese nagyon sok penzbe került - szo szerint több millio forintot fizettem ki a kepzesert, mert a kikepzök maganrendelesere kellett pl jarni, es ugye a kikepzök a legjobbak, igy a legdragabbak is. Szorozz be 250x7-8000Ft-ot. Es ez csak a sajatelmeny, az összes oktatas, szeminarium -es ezekböl is volt böven, mind-mind kemenyen fizetös volt! Termeszetesen ezt nem egyszerre fizettem, hanem mindig aktualisan, evekig tartott a kikepzes.
Es megszereztem egy olyan kepzettseget, ami az orszagban meg ma is keveseknek van, es dolgoztam benne eveket!
Ugyhogy ennyit erröl!
Ja, es lehet, itt nem tudom a masodik szakvizsgamat hasznalni - bar sokat segit ez a tudas is, es most mar azert valamennyit hasznalom is, a nemettudasom javulasaval. De eppen a mult heten kaptam egy levele, hivnak egy maganklinikara Fulda körzeteben. Ennyit erröl....persze nem megyek, mert itt van a praxisom, es nem hagyom ott......de azert jol esik.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
De talált! Ez egy, a sok közül! Te "visszafizetted" , de több ezer nem teszi! S mivel valószinü, hogy a kerestek nem voltak olyan jók, Te magad is egy csomó pluszmunkát vállaltál. Az mindegy, hogy maszek vagy nem, a fontos szerintem, hogy az egészségügyben dolgozon valaki, ha kiképzik! Nézd csak meg, hogy itt a dokik nagyobbrésze vállalkozó. Itt a környékünkön is sok olyan praxis van ahol több orvos összeáll s egy praxisban ( 2-3 lakás egy emeleten) több szakirányú együtt dolgozik! Ezt miért nem teszik otthon?Eva10 írta: Deco! Igen, engem ingyen kepzett az allam! 1983-ban vegeztem! 2009 ota dolgozom itt! Böven ledolgoztam a 10 evet, amit te alairatnal, meg akkor is, ha az utolso evekben maganorvos voltam. De azt mondjuk nem irtam le -mert nem tartozott ide, hogy azert dolgoztam szerzödessel közben pl a Honved korhazban is....Ugyhogy ez nem talalt!
Sajnos Te vagy a kivétel! A legtöbben csak siránkoznak ezen a területen! Nekik szólt a beirásom. Én látom, hgy Te vállaltad a rizikót és bejött.Ja, es igen, ingyen kepzett az allam! De a masodik szakvizsgam megszerzese nagyon sok penzbe került - szo szerint több millio forintot fizettem ki a kepzesert, mert a kikepzök maganrendelesere kellett pl jarni, es ugye a kikepzök a legjobbak, igy a legdragabbak is. Szorozz be 250x7-8000Ft-ot. Es ez csak a sajatelmeny, az összes oktatas, szeminarium -es ezekböl is volt böven, mind-mind kemenyen fizetös volt! Termeszetesen ezt nem egyszerre fizettem, hanem mindig aktualisan, evekig tartott a kikepzes.
Es megszereztem egy olyan kepzettseget, ami az orszagban meg ma is keveseknek van, es dolgoztam benne eveket!
DCT