Menni vagy maradni?
- Eva10
- Látogató
Viszont a nemetböl mar ismerek annyit, hogy nem erzem altalaban kemenynek. Függ attol, hogy ki mondja, mit mond, hogyan mondja...mint altalaban.
De hogy milyen a nemet nyelv, összehasonlitva masokkal, azt valoban nem tudom megitelni...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A német nyelv "image" Dr. Joseph Göbbels beszéde miatt negativ! "Wollt ihr den totale Krieg?" A német hangos, és ezért idegen környezteben feltűnik! A hangzása kemény és "szögletes", hideg a puhány és sikamlós franciához képest! Lényeges különbség van az USA angol ejtés és a britt etjés között! Az "amy" angol is keményebb és mély torokhangokkal tüzdelt! A britt énekel és amolyan "meleg" hangzású!Eva10 írta: Timi, ebben valoszinüleg igazad van. En nem ismerek mas nyelveket igazan a magyaron kivül, igy ehhez nem tudok hozzaszolni.Viszont a nemetböl mar ismerek annyit, hogy nem erzem altalaban kemenynek. Függ attol, hogy ki mondja, mit mond, hogyan mondja...mint altalaban.De hogy milyen a nemet nyelv, összehasonlitva masokkal, azt valoban nem tudom megitelni...
PS: két kolegám is volt. Az egyik texasi, a másik Londonból..... Még a németet is hasonlóan beszélék, ahogy anyanyelvüket! A britt kolega szinházat csinált egy egy telefonból ha a családját vagy londoni barátait hivta! Dúdolta az angolt! (Borzaszó volt! Inkább ne tudjak angolul, de igy soha!) !
Szerencsére sehogy nem tudok!
DCT
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
Neked mennyire volt "nagy valtas" Dublin utan Nemetorszag? Meselnel errol egy kicsit? (a ketfajta mentalitas, elet stilus, stb )
Koszi
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Szerencse, hogy a német oly sarkos és szabálytisztelő, pont ezért vágyom oda, mert a hippi világból már nagyon elegem van, ahogyan a hippi életérzés tisztelőiből is.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mivel a cégek a brutto bért adják meg, így ez nem nagy durranás négy embernek, akkor sem ha a 368 euró CSP (Kindergeld) hozzájön és a kedvező 3-as adócsoportban van a férjed!! Az viszont igaz, hogy sok ember él még ennél kevesebből is. A kérdés, hogy mennyivel kell többet dolgozni azért, hogy elfogadható életszinvonalunk legyen! Na, ennél még itt a fórumon is nagyon különböznek a nézetek! Én továbbra is azt mondom, hogy ennyi pénzért (1 kereső) nem érdemes egy négytagú családnak itt új életet kezdeni, pláne ha még nyelvi hiányosságok is vannak! Sokan dolgoznak itt sokkal többet, s nagy büszkén állítják, hogy megérte kijönni de, hogy ennek mi az ára, arról inkább nem akarnak beszélni......pipapo írta: Férjem kapott egy álláslehetőséget Augsburg mellett (Cnc) havi 1800-2000 euro körül keresne, na most van két gyerkőcünk egy 2 éves és egy 3 hónapos,mi januárban mennénk utána.A pici miatt én még egy félévig biztos nem tudnék dolgozni,(meg nem is igen tudok németül). Szerintetek ki tudnánk jönni az ő fizetéséből?Elég bizonytalan vagyok,leginkább a gyerekek miatt mennénk, később talán jobb lehetne nekik?!Nem meggazdagodni szeretnénk,hanem egy élhetőbb élet miatt.Mit gondoltok erről?Tapasztalatok?Érvek?Ellenérvek?Köszi mindenkinek!Üdv
Sokak dolgoznak itt sokkal többet, a több pénzért. Ennyi munkával
és itteni termelékenységgel azonban, Mo.-on is lehet(ne) jól keresni!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az az igazsag, hogy en Dublinban mar nagyon regen voltam es nem igazabol dolgoztam. Nyelvet tanultam, elveztem az eletet, voltak kint haverok, buliztunk.. Ami megmaradt az a mindennapos eso emleke, az, hogy a leheto legvaltozatosabb modon esik. Lentrol felfel, fentrol lefele, lobbrol balra etc.. MInden ruham allandoan dohos, nem birt megszaradni. Nemet mercevel "igenytelen" hazak, az emberek kepesek barhol a foldon ulni, szemet van.. CSereben viszont minden zold, gyonyoru videk, iszonyat jo sorok es, hogy 60+ felett is kepesek mata reszegen atbulizni egy ejszakat tancolva enekelve:)magyaranyuka írta: Mahlzeit!
Neked mennyire volt "nagy valtas" Dublin utan Nemetorszag? Meselnel errol egy kicsit? (a ketfajta mentalitas, elet stilus, stb )
Koszi
De irtam en soha nem akartam Nemetorszagba jonni, Irorszagba majdnem visszamentem melozni, de MO.-on tul jol kerestem vegul nem mentem. Es csak sok ev utan vagtam neki a kulfoldnek..