Menni vagy maradni?

Több
12 éve 1 hónapja #23971 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kanga jol osszefoglalta!:) Azert en is tennek par kommentet..
Ugyan nem eltem UK-ben de voltam ott huzamosabb ideig, meg Dublinban is. Az en szakteruletemen a munkanyelv az angol, mindig angolos voltam es gyakorlatilag nyitott voltam barhova menni, kiveve Nemetorszag:) NA ebbol lett vegul Nemetorszag, innen kiutazva melo miatt meg tobb mas orszag rovidebb idokre. MOst is angolul dolgozom Nemetorszagban, de azt tudom mondani, ha nem IT vagy vmi spec terulet akkor semmi esely angolul itt.
A munkamoral tekinteteben azert van egy nagy kulonbseg. Az angolszasz teruleteken az ember "eldobhatobb". HAtalmas blablaval es jovokeppel felepitenek nagy szervezeteket, amiket seperc alatt leepitenek szemrebbenes nelkul. De ott a munkavallalok is hozza vannak szokva. A nemet munkastilus tok mas, bar itt is megjelenik az "olcso" munkaero magas fluktuacioval. De alapvetoen nagyon nehezen vesznek fel allando pozira, de ha bent van az ember akkor a szakszervezet bevedi a hatsojat (neha ez mondjuk veszelyes is lehet, ha tulsagosan vagjak a fat a ceg alatt). De a lenyeg, hogy itt latni olyan embert aki 25eve ugyanannal a cegnel dolgozik, sajna mar motivacio nelkul! (Ez meg Mo.-rol is furcsa) De itt az emberek fejeben a kiszamithatosagra torekves van.
Az elet sokkal sterilebb mint mondjuk egy Londoni porges, de erre mondta egy ismerosom, hogy csaladdal, gyerekkel ettol a nemet "unalomnal" nincs jobb. A kornyezet rendezett, biztonsagos. MIutan itt lakunk es vissza vissza megyek Londonba ismerosokhoz, akkor meg mindig tetszik a porges, de egy igazi koszfeszeknek tunik a varos. BAr megvan annak is a varazsa!!:) A lakoingatlanok, hat UKhez kepest itt fenyevekkel mas. MAs a standard, nem epitenek olyan "szakadt" lakoingatlanokat mint a nagy atlag UK-ben. Azert ez is egy komfortfokozat!
A masik ami tetszik itt, az az autopalya. Dugo hegyek vannak, de egy TMC-s GPS sokat segithet. Nincs sebessegkorlat ugy altalaban es hat nem rossz, hogy lehet haladni:)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #23979 Írta: mahlzeit

Az meg kimaradt, hogy egy angol tulajdonu multinal dolgozom. NA ahogy a nemet es angol munkastilus keveredik, na az neha eleg erdekes:)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 1 hónapja #23980 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Ha mar az autopalyarol esett szo: igaz, itt lehet menni, megsem annyira türelmetlenek az autosok, mint Ausztriaban.
En pl ha a külsö savban ezer kamion megy egymas utan, nem megyek be közejük,csak mer mögöttem valaki allandoan villog....es csak 130-cal megyek Ausztriaban, mert annyival lehet. De igen kellemetlen, amikor türelmetlenkednek mögöttem. Igaz, amikor mar nyugodtan bee tudok menni - tehat nem kell 80-al mennem a kaminonok között - persze bemegyek.
Itt ez altalaban nincs, vagy csak ritkan.Igaz, ha Bayernben megyek mondjuk 160-nal es valaki seper mögöttem, es el tudom engedni, elengedem. De ha eppen a kocsisorban araszolok, akkor kevesbe türelmetlenek mögöttem, mint Ausztriaban. Sokkal nyugodtabban lehet vezetni. Ja, es en ritkan elözök sima uton kamiont vagy buszt, altalaban lemaradok, hogy elözhessenek. Ez itt senkit sem zavar. Es a több helyen is megtalalhato frauenparkplatz bizony jo - nagyobb, mint altalaban. Bar nemcsak nök allnak oda :)

Több
12 éve 1 hónapja #23986 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta: Kanga által elmondottakhoz fűznék annyit, hogy dolgozni kell a bürokrácia elviselő készségen. ;) Nem is keveset! :laugh:

Dolgozunk rajta :) :) :)

Mahlzeit: 'Az angolszasz teruleteken az ember "eldobhatobb".'

Igy van, de az egesz munkaeropiac erre van berendezkedve, nem olyan nagy drama munkahelyet, esetleg foglalkozast / 'szakmat' valtani. Valoban, Nemetorszagban az emberek imadjak a kiszamithatosagot (mindenben), ennek vannak elonyei, hatranyai.

Ami az unalmat illeti: vannak olyan emberek, mint en, akiknek ez semmilyen eletkorban, semmilyen elethelyzetben nem felel meg. Komolyan mar ott tartok, hogy barcsak megint azon kene paraznom, leszurnak-e az ejszakai buszon hazafele, csak lenne valami izgalom ;)

Több
12 éve 1 hónapja #23990 Írta: mahlzeit

Kanga írta:

Gergoo írta: Kanga által elmondottakhoz fűznék annyit, hogy dolgozni kell a bürokrácia elviselő készségen. ;) Nem is keveset! :laugh:

Dolgozunk rajta :) :) :)

Mahlzeit: 'Az angolszasz teruleteken az ember "eldobhatobb".'

Igy van, de az egesz munkaeropiac erre van berendezkedve, nem olyan nagy drama munkahelyet, esetleg foglalkozast / 'szakmat' valtani. Valoban, Nemetorszagban az emberek imadjak a kiszamithatosagot (mindenben), ennek vannak elonyei, hatranyai.

Ami az unalmat illeti: vannak olyan emberek, mint en, akiknek ez semmilyen eletkorban, semmilyen elethelyzetben nem felel meg. Komolyan mar ott tartok, hogy barcsak megint azon kene paraznom, leszurnak-e az ejszakai buszon hazafele, csak lenne valami izgalom ;)

Igen az angolok jobban birjak a hullamokat maguk korul. Viszont ha megnezed nemzetgazdasagi szinten a nemet modell jobban mukodik, mint a britt:) Az angoloknal meg 1 dolgot ki nem allhatok, az eroltetett tulzott udvariassagot. Thank you es appreciate es welcome hegyek, de ha valoban kerzs valamit elhajtanak a busba:) Itt ha ajanl valamit akkor nem nyelvi udvariassag miatt teszik:)
MAsreszrol meg gyereket en biztosan nem akarnek egyetlen nagyobb britt varosban sem nevelni, kisvarosban meg nem kapnek munkat:) Egy londoni ejszakai kozbiztonsag se hianyzik! (Talalkoztam olyan emberrel, akit szo nelkul ugy allon veregettek egyik este, hogy vegul Mo.-on 2 mutettel raktak ossze az allkapcsat.)
En igazabol valahova del-Nemetorszagba szeretnek koltozni, a hegyek miatt.

Több
12 éve 1 hónapja #24001 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Mahlzeit: igen, nekem meg a nemetek nagyon udvariatlannak, 'direktnek' tunnek, ami engem nagyon zavar. Nekem (es gondolom masoknak is akik Angliaban 'szocializalodtak') az angol udvariassag nem eroltetettnek tunik, hanem normalisnak. Mindegy, nem hasonlitgatom ossze tovabb a ket orszagot, ez is csak egy pelda arra hogy ha jol erzed magad Angliaban, nem biztos hogy Nemetorszag be fog jonni, illetve forditva.

Tudom hogy a nemet gazdasag jobban mukodik mint a brit, de gondolom senki nem azert szeret vagy nem szeret egy orszagban elni mert jobb vagy rosszabb a gazdasagi modell. Kozhely, de valoban igaz, hogy a penz nem minden.