Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #23936 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Luckynho írta: Érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, milyen munkát lehetne vállalni és persze hol érdemes próbálkozni, mármint melyik részén németországnak..

Engem is nagyon érdekelne a dolog, de sajnos kihagytad, hogy mi a szakmád! Itt eléggé nyomatéka van a felmutatható szakmai papíroknak, mert a sok munkakeresőnél a munkaadók ez alapján előszelektálnak! Biztonsági őrként nem nagyon hiszem, hogy itt karriert fogsz csinálni, s ha a mostani életeddel elégedett vagy akkor ezt valamilyen bizonytalanért semmiképpen ne kockáztassd!
;)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga, Luckynho

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #23937 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Luckynho írta: Angliában élek már 5 éve, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól beszélem a nyelvet, sok angol barátom is van. DE! Lehet, hogy elérkezik az idő lassan, hogy kicsit közelebb költözzek Magyarországhoz és nem vagyok itt néhány fontos dologgal megelégedve (pl. orvosok hozzáállása a beteghez, stb.). Pénzben sem rossz itt lenni. Biztonsági őrként dolgozom a G4S-nek. Suliban 10évig tanultam németet tagozatos emelt óraszámban és ebből is érettségiztem egész jól.

Szia, en egesz veletlenul Angliabol koltoztem Nemetorszagba. Nyilvan mindenkinek mas a tortenete, en kenyszerbol vagyok itt a partnerem miatt, es kimondottan nem szeretek itt lenni / nagyon nem akartam ide jonni, gondolom ez ranyomja a belyeget a tapasztalataimra.

Harom dolgot emelnek ki a tapasztalataim kozul, amik hasznosak lehetnek neked:

- Itt az angollal nem sokra fogsz menni (kiveve ha penzugyi vagy IT szakember lennel, de ez mas tortenet); bevasarlasnal, ugyintezesnel hasznos, de ha baratokat es foleg allast akarsz szerezni, akkor felejtsd el. Nemetul kell - eleg jol - tudnod ahhoz hogy munkat, baratokat talalj. Ez nem Skandinavia vagy Hollandia, ahol 'el lehet lenni', vagy akar munkat is lehet talalni csak angoltudassal.

- A nemetek papir-maniasak. Angliaban a legtobb munkahoz eleg a tapasztalat, vagy rovid tanfolyam (ezt biztosan jobban tudod nalam, de ugy tudom, par napos tanfolyam elvegzese utan mar lehet biztonsagi orkent dolgozni pl.). Nemetorszagban mindenhez papir kell, a legtobb embernek van 'szakmaja' (nekem ez annyira idegen fogalom volt, mivel fiatal korom ota Angliaban eltem, hogy eloszor azt sem tudtam mirol van szo mikor ide koltoztem). Ezen azt ertik hogy 2-3 evig tanulnak, altalaban fiatal korban egy szakmat (Ausbildung), ha nem mennek egyetemre. Nagyon nehez jo munkat talalni ha nincs Ausbildung-od, papirjaid arrol hogy mi a 'szakmad'. Es pl. irasbeli referenciakat kernek az elozo munkaadoidtol. Es meg egy csomo papirt. Eletemben nem volt annyi papirom osszesen mint miota ide jottem par honappal ezelott.

- Nagyon mas az eletstilus, mentalitas Nemetorszagban mint Angliaban. Egyik se jobb vagy rosszabb, de ha jol erzed magad az egyik orszagban, nem biztos hogy jol fogod erezni magad a masikban is. Voltal mostanaban Nemetorszagban? Ha nem, en a helyedben kivennek par het szabadsagot es ezt Nemetorszagnak egy olyan reszen toltenem ahova koltozni tervezek. Igy meglatod, hogy boldogulsz, hogy erzed magad ott.

Par zarogondolat:
- nekem soha nem volt bajom az orvosok hozzaallasaval Angliaban, nem tudom mire gondolsz, lehet hogy ez szerencse / orvos kerdese?
- Penzugyek: lakhatas, elelmiszer joval olcsobb Nemetorszagban mint Angliaban, de nekem eddig ugy tunik hogy a berek is alacsonyabbak (nehez megitelni mert itt nem adnak meg fizetest az allashirdetesekben).
- Nemetorszag sokkal tisztabb es biztonsagosabb mint Anglia, itt szinte nulla az eselye annak hogy reszeg tizeves gyerekek megkeselnek hazafele menet szombat este :) . Akinek ez szamit, az konnyen lehet hogy jobban fogja erezni magat Nemetorszagban. (En a magam reszerol jobban szeretek 'veszelyesen elni' ;) ).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Trixi0606, mahlzeit, Luckynho

Több
12 éve 1 hónapja #23940 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Luckynho beküldte:
Érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, milyen munkát lehetne vállalni és persze hol érdemes próbálkozni, mármint melyik részén németországnak.

Kedves Luckynho!
Ha már gondolkodsz a költözésen, akkor költözni kell. Szerintem Frankfurt am Main repülötér, biztonsági ör. Volkshochschulén pedig be kell iratkozni egy német nyelvtanfolyamra. Frankfurt Hain-ból fapados járat van Bp.re. Remélem a lebonyolitás is olyan egyszerü, mint ahogy én ezt most itt neked leirtam! Szép estét! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Luckynho

Több
12 éve 1 hónapja #23955 Írta: Luckynho
Luckynho válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Köszi a válaszokat elég vegyesek! Hát a papírokról mint olyan túl sokat nem tudok nekik felmutatni max egy közgazdasági érettségit és a vagyonőrimet otthonról és az SIA licencet innen angliából. Gondolom ott is van G4S mint cég, lehet hogy a cégen belüli áthelyezést meg lehet oldani de ez sem tuti! Ilyeneknek még nem néztem utána, egyenlőre gondolkodás szinten vagyok ezzel. Az orvosokkal pl az a probléma, hogy hanyagok (legalább is akivel nekem volt dolgom), mert műtétet szeretnének páromon végrehajtani, minden vizsgálat nélkül (otthon magánorvosnál kiderült, hogy egyáltalán nincs szükség rá, sőt a jelenlegi gyógyszer elhagyására van szükség). Nemrég voltam Leverkusenben, elég jól éreztem magam, csak az autópálya volt tömve. Két dolgon gondolkozom, vagy meginduljak németországba és szerencsét próbáljak vagy itt menjek egyetemre. Még nyitott a dolog ugyanis párom sem tudja melyik lenne jobb. Fontolóra vesszük a lehetőségeket és írok majd a fejleményekről.

Mégegyszer köszi mindenkinek és ha van még aki hozzászólna szívesen fogadom a további infókat.
Szép napot mindenkinek:

Lucky

Több
12 éve 1 hónapja #23964 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Luckynho írta: Az orvosokkal pl az a probléma, hogy hanyagok (legalább is akivel nekem volt dolgom), mert műtétet szeretnének páromon végrehajtani, minden vizsgálat nélkül (otthon magánorvosnál kiderült, hogy egyáltalán nincs szükség rá, sőt a jelenlegi gyógyszer elhagyására van szükség). Nemrég voltam Leverkusenben, elég jól éreztem magam, csak az autópálya volt tömve. Két dolgon gondolkozom, vagy meginduljak németországba és szerencsét próbáljak vagy itt menjek egyetemre. Még nyitott a dolog ugyanis párom sem tudja melyik lenne jobb. Fontolóra vesszük a lehetőségeket és írok majd a fejleményekről.

Szerintem rossz orvost fogtatok ki, ez minden orszagban elofordulhat, tehat en emiatt biztosan nem koltoznek, de persze ez a ti eletetek... Mindenkeppen sok szerencset, es irj a fejlemenyekrol ha lesznek.

Több
12 éve 1 hónapja #23966 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kanga által elmondottakhoz fűznék annyit, hogy dolgozni kell a bürokrácia elviselő készségen. ;) Nem is keveset! :laugh: