Menni vagy maradni?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21134 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Sziasztok!
Nem lehetne megallapodni, hogy van ilyen es olyan grafikus? Es van, ahol ilyenre van szükseg, van, ahol olyanra.
Ma mar mindenkeppen szükseg van a szamitogepes ismeretekre, es a megfelelö szoftverek ismeretere, szerintem.
Amit erröl tudok, a Lajostol tudom, aki az en ismerös grafikusom, es mivel baratsagban vagyunk, eleg sokat tudok erröl, amit meselt. Ö tudja a müveszi reszet is, es a szamitogepest is, megis nehezebb most a helyzete joval, mint regebben volt.
Nehezebben alkalmazzak az embert, inkabb egyes munkakra szerzödnek.
Igy latom en - de ennyit tudok a dologrol, amit leirtam.
sziasztok:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21135 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Sziasztok!
Nem lehetne megallapodni, hogy van ilyen es olyan grafikus? Es van, ahol ilyenre van szükseg, van, ahol olyanra.
Ma mar mindenkeppen szükseg van a szamitogepes ismeretekre, es a megfelelö szoftverek ismeretere, szerintem.
Amit erröl tudok, a Lajostol tudom, aki az en ismerös grafikusom, es mivel baratsagban vagyunk, eleg sokat tudok erröl, amit meselt. Ö tudja a müveszi reszet is, es a szamitogepest is, megis nehezebb most a helyzete joval, mint regebben volt.
sziasztok:
Eva

Nyilván nehezebb. Amiben viszont nem értünk egyet szerintem, hogy mahlzeit (ki tudja miért :laugh: ) elkezdte pedzegetni ezt a betanitott-segedmunka grafikus dolgot felhozva a végzett grafikus dolgot totálisan felcserélve ezeket. Tehát a legnagyobb gyökerek mellett érvel és azt hajtogatjaja, hogy a gazdaságban, a munkaerőpiacon, a szolgáltatási szférában kapnak a művészek 3 kilót és aki pedig ezeken felül mestere is tucatnyi programnak az biztos nem. Nevetséges.

Több
12 éve 4 hónapja #21137 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

Eva10 írta: Sziasztok!
sziasztok:
Eva

Nyilván nehezebb. Amiben viszont nem értünk egyet szerintem, hogy mahlzeit (ki tudja miért :laugh: ) elkezdte pedzegetni ezt a betanitott-segedmunka grafikus dolgot felhozva a végzett grafikus dolgot totálisan felcserélve ezeket. Tehát a legnagyobb gyökerek mellett érvel és azt hajtogatjaja, hogy a gazdaságban, a munkaerőpiacon, a szolgáltatási szférában kapnak a művészek 3 kilót és aki pedig ezeken felül mestere is tucatnyi programnak az biztos nem. Nevetséges.

Azert nevetseges, mert nem erted.
Sehol nem irtam vegzett grafikusokrol! Azt irtam az a grafikus aki kreativ, azaz keszsege van kitalalni kreativ dolgokat. (Es sehol nem allitottam, hogy nem kell a sw tudas) Olyat amit megvesznek. A legtobb grafikai allashirdetes is errol szol kiadvanytervezesben, kreativ cegeknel, hogy szabadkezi rajz ismerete! plusz a sw-ek. Onallo terveket kigondolni kepes etc.. Egy logot osszehozni, nem nagy kreativitas.
Sima sw tudasbol, hogy szeretnel megellni? 8-10 eve volt egy boom a weblapdesignban, egy rakas ember hitte, hogy ok grafikusok. Weblapdesignon tengodnek, nehany ezer Ft per design. Elhelyezkedni grafikuskent nem nagyon fognak manapsag.. NA ok a sw kezelok.. Ha 3k-t fizetnek netto ilyenert, szolj, par embert tudnek kuldeni.
Nem mellesleg a nevetseges az, hogy moderatorkent seggfejezel olyanokat, akiknek a segitsege nem artana kipofozni ezt a weboldalt!:)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21138 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergö, azert irtam, amit irtam, mert ugy lattam, meglehetösen összekeveredett ez a dolog.
Hogy ki es mennyit kap, az kerdes, es szerintem az az igazi grafikus, aki nemcsak szamitogeppel tud valamit tervezni, illetve aki valami egyenit is visz bele - lehet, ezt neveztetek müvesznek? De ma mar a müvesznek is kell ismernie a szamitogepes dolgokat is, emrt anelkül bizony nem megy. De nagyon sok olyan ember dolgozik grafikuskent, aki a szamitogepes dolgokat ismeri csupan, de lehet, ugy is lehet igazi jo munkat vegezni.
De hogy kit fizetnek meg? Ebben igazat adok Decotextnek, aki jol tudja magat eladni. Mert nem eleg a szakmat tudni, el is kell tudni magat adni az embernek.
szia:
Eva

Több
12 éve 1 hónapja #23932 Írta: Luckynho
Luckynho válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Sziasztok!

Én szeretnék arról érdeklődni, hogy van-e itt valaki, aki nem németországba ment ki hanem másik országból költözött át? Milyen élmények vannak, stb? A helyzet, hogy Angliában élek már 5 éve, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól beszélem a nyelvet, sok angol barátom is van. DE! Lehet, hogy elérkezik az idő lassan, hogy kicsit közelebb költözzek Magyarországhoz és nem vagyok itt néhány fontos dologgal megelégedve (pl. orvosok hozzáállása a beteghez, stb.). Pénzben sem rossz itt lenni. Biztonsági őrként dolgozom a G4S-nek. Suliban 10évig tanultam németet tagozatos emelt óraszámban és ebből is érettségiztem egész jól. Viszont felejtettem eleget és úgy érzem újra neki kellene állnom. A helyzet, hogy nem tudom érdemes-e váltani vagy sem. Anyagi szempontok, nyelv, beilleszkedés, stb. amik miatt egyenlőre csak gondolkodok ezen. Az angol nagyon megy, de németből már sokat kell gondolkodnom hogy mit és hogyan kell mondani. Érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban, milyen munkát lehetne vállalni és persze hol érdemes próbálkozni, mármint melyik részén németországnak.

Előre is köszi a válaszokat.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #23934 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Gergö, azert irtam, amit irtam, mert ugy lattam, meglehetösen összekeveredett ez a dolog.Hogy ki es mennyit kap, az kerdes, es szerintem az az igazi grafikus, aki nemcsak szamitogeppel tud valamit tervezni, illetve aki valami egyenit is visz bele - lehet, ezt neveztetek müvesznek? De ma mar a müvesznek is kell ismernie a szamitogepes dolgokat is, emrt anelkül bizony nem megy. De nagyon sok olyan ember dolgozik grafikuskent, aki a szamitogepes dolgokat ismeri csupan, de lehet, ugy is lehet igazi jo munkat vegezni.De hogy kit fizetnek meg? Ebben igazat adok Decotextnek, aki jol tudja magat eladni. Mert nem eleg a szakmat tudni, el is kell tudni magat adni az embernek.szia:Eva

Nos, azért megnyugtatlan vannak készségeim s néha festegetek is (olaj). Sajnos ez nem adható el mert nem Picasso vagyok , s nem ez kell a kuncsaftnak! A cég kuncsaft köre kimondottan müszaki jellegű területen mozog: WV, BMW, Mercedes, BOSH, SIEMENS, SENHEISER, stb. Igy nekük gyakorlatilag csak müszaki illusztrációkkal kell (lehet) foglalkozni! Unalmas, de ez adható el! (Mi nem is nevezzük magunkat "grafikusnak" de ez van a szerődésünkben). Inkább "müszaki illusztrátor"-nak lehetne nevezni!
:sick:

UI: s mivel a manuális dolgok sokkal drágábbak lennének, igy ha bármit is mást kell csinálnunk (ritkán) akkor is a computerrel csináljuk, már csak a páldányszám (sokszorositás) miatt is! Pl: az összes szerelési útmutató vagy a kocsikban levő kézikönyv is tőlünk van, hogy tudd mit kell megnyomni ha az abalakot le akarod húzni...... Hidd el ha nincs szinérzéked és térérzéked akkor a computerrel sem menne mert sok a 3D cucc!
:woohoo:

DCT