Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem végzett! Egyszerű (végzett) műszaki rajzoló vagyok (gépészet). A nagy helyzet az az, hogy 3 évig még tervezőként is dolgoztam, ugyais a cég, ahol voltam, hamar észrevette, hogy "drótom" van a 3D tervező programmokhoz. Igy aztán egy "Technischer Zeichner" dolgozott alacsonyabb bérért, mint tervező! (Na, ez fényezés: nem akarom nagyon feltúrázni magam, de nem egy egyetemet végzett, "szuper" doktor, von und zu, mérnökúrnak horzsolása sem volt a tervezésről.) Én nem tudom mit tanultak az egyetemen, de ezt nem! nNagy elégtétel volt sokszor nekem, hogy hozzám jöttek tanácsért. Itt is láthatod, hogy NEM A VÉGZETTSÉG az ami számít, csak előbb BE KELL JUTNI VALAHOVA! Én még rajztáblán tanultam a szerkesztést, és nem volt computer sehol. Amit viszont a gépen tudok, azt magam tanultam meg, (itt kint a lakásunkon.) "Talált" (s fetört) programokat szereztem és heteket gyakoroltam. Az AutoCAD borzalommal kezdtem, a Icem DDN-en, a Catia és a PRO-E cuccokon kereztül végig rágtam magam ezeken, a munka mellett. Késöbb olyan jól ment, hogy az egyetlen fék a computer teljesítménye volt! Igy tanultam meg a Photoshopot, a Corel csomagot, az Illustrátort, stb. S miközben szuper digitális filmeket is barkácsolok hobbyból (kameráról), elevezek pl. a 4D cinema programmal is. Nem sorolom tovább! Önbizalom kell és soha nem szabad azt mondani, hogy "ezt vagy azt nem tudod csinálni"! Mo.-on is van lehetőség. A grafikus ismerősöd valószínű, hogy válogatós vagy kevesli a fizetést, ezért nehezebb neki elhelyezkedni!Eva10 írta: En ugye jol tudom, hogy Decotext nem vegzett grafikus?
De akar vegzett, akar nem, mostanaban otthon eleg nehezen kapni munkat, föleg alkalmazottkent.
Ha meg nem megy grafikusként képezze át magát IT szakinak. Le fogják az utcán is szólitani, hogy menjen oda dolgozni! Itthon én vagyak az IT és nem ördöngőség! Igaz, ez a szakma egy folyamatos tanulást igényel, s nem lehet a babérokon ücsörögni....de legalább nem meszesedig el az ember!.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Es ezekböl az ajanlatokbol hanybol lett munkaszerzödes es munka?
Egyebkent nem ketlem, hogy keresettek az altalad emlitett szakmak, es nem fizetik öket meg elegge. Na itt a bibi, hiaba van allas, ha nem fizetik meg.
Es bizony mindenütt problema, hogy bizonyos kor utan mar nem szeretik nagyon az uj dolgozot, inkabb felvesznek fiatalt kevesebb penzert.
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Lehet bohóckodni művészekkel, frissen tanfolyamot végzettekkel és az önjelölt amatőrökkel de mint írtam már ebből általában drága tanulópénz lesz. Egy jó grafikusért nettó félmilla is bagó, hidd el nekem.Eva10 írta: Es bizony mindenütt problema, hogy bizonyos kor utan mar nem szeretik nagyon az uj dolgozot, inkabb felvesznek fiatalt kevesebb penzert.
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
Azert az nem megy olyan gyorsan, papirt lehet rola szerezni, de itt a megszerzett tapasztalat szamit...(azert is van hiany beloluk, "papiros" az van sok, de tapasztalt mar kevesbe...)
Persze kerdes mit ertesz "IT" alatt, es "szaki" alatt?
- Eva10
- Látogató
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Miért melyik átképzés megy gyorsan? Amúgy programozónak a mai napig, 1-2 év seggeléssel, otthon, a jelenlegi munkája mellett átképezheti magát bárki. Tapasztalatnak pedig több mint sok a seggelés alatt írt néhány mobil alkalmazás és biztos, jól fizető melója van heteken belül Magyarországon vagy bárhol a világon.magyaranyuka írta: "Ha meg nem megy grafikusként képezze át magát IT szakinak"
Azert az nem megy olyan gyorsan, papirt lehet rola szerezni, de itt a megszerzett tapasztalat szamit...(azert is van hiany beloluk, "papiros" az van sok, de tapasztalt mar kevesbe...)
Persze kerdes mit ertesz "IT" alatt, es "szaki" alatt?