Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #21062 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta:

Gergoo írta:

Eva10 írta: Gergö ne feledd el, hogy se te, se ö nem eltetek otthon eletvitelszerüen mar regen.
szia:
Eva

Valóban. Ám 3 (Magyarországon élő) grafikus van a skype-omon online szinte egész álló nap. Néhány hónapja kérdeztem őket, hogy néznek ki az alkalmazotti bérek manapság. Mindegyik 3 kilót mondott és nem hiszem, hogy óriás változás lenne. Nekik sem könnyű, na de kinek az aki bérből/fizetésből él? :laugh:

Valodi grafikusok vagy sw magusok? Brutto, netto? Fele zsebbe? Csak kerdezem:) Nekem mas tapasztalataim vannak. Igaz ismerosom kezdo grafikuskent akart elhelyezkedni. Nem az lett, de vallalkozokent, hebe hoba akad munkaja. 300 netto az egy alom neki.

Nem mindenkinek megy a vállalkozósdi, szóval ez számomra nem meglepetés. Különösen otthon nem ahol már az első hónapban azt nézik mennyit lehet kivenni holott inkább azt kéne nézni, hogy az első néhány évben mennyit tudok visszapörgetni.
Menjen el alkalmazottnak ;) ismétlem 3 kiló nettó. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21064 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Valodi grafikusok vagy sw magusok?

Huhh. Itt valami kavarodás van. :unsure: Alkalmazott grafika, egyértelmű. ;) A művészekkel mindig csak a baj van. :ohmy: Szóval a valódi grafikusok, nem a művészek. :laugh:

Több
12 éve 4 hónapja #21065 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta:

mahlzeit írta:

Gergoo írta: Értem. ;)
1. DCT-ről volt szó és Ő jelenleg grafikus.
2. Eladó az nem szakma 2012-ben és bárki átképezhet(né)i magát keresett szakmákra.

1., Az ha valaki tud renderelni egy 3D VW logot meg nem lesz olyan grafikus akinek 350e Ftot netto lecsengetnek. Sot. Vallalkozokent trukkokkel, nemi visszaosztassal lehet munkat szerezni es ennyit keresni. Alkalmazottkent kell nemi muveszeti tudas is ehhez.
Nem mellesleg DCT nem azt allitja, hogy o tud ennyit keresni, hanem azt, hogy ez az osszeg KENYELMESen megkeresheto Mo.-n.
Kell ezt tovabb magyarazni, hogy mekkora hulyeseg?
Lehet ezt fokozni ki mennyit keres es mi az a hatar amit itt ott meg lehet keresni, de felesleges.

Ahamm. Hát maradjunk annyiban, hogy azt már talán lehet grafikusnak hívni aki minimum 5 programból, akár 30 formátumba, ugyanazokkal a szinekkel varázsol neked 2D VW logot. ;)
Ellenkező esetben lehet havonta ujra kéne nyomdázni néhány millió kiadványt olcsó pénzért. :laugh:
Nekem amúgy az rémlik, hogy azt írta, hogy ezt otthon is meglehet csinálni. ;)
Egyetértek vele, bizony meg. Tanulni kéne, vállalkozni kéne, dolgozni kéne.

Lehet, hogy te annak hivod, de ez csak sw magia, betanitott sw melo. A valodi grafikusok kreativok, terveznek. Az keszsegfuggo..

Amugy ja mindent meg lehet csinalni. Valakinek CSanyinak is lennie kell, meg lottonyertesnek is. Semmi se lehetetlen, NObel dijjat is lehet kapni. Kezdjuk a mantrat megint?

Több
12 éve 4 hónapja #21070 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: A valodi grafikusok kreativok, terveznek. Az keszsegfuggo.

Kb. 100000000000000000x több alkotás készül már manapság szoftverrel de amit megrajzolnak is tuti digitalizálnak, na most akkor tényleg a művész a "valódi" grafikus? Ne viccelődjünk már!
Ha nem guru minimum egy vektoros, egy bitmap és egy tördelő programban felőlem bármilyen nagy ötlete lehet és bármilyen jót rajzolhat vagy festhet. Az művész. Aki a szoftverekben király és kreatív pedig a "valódi" grafikus. Jahh és szoftverekben is terveznek de ezt biztos tudod. ;) :)

Több
12 éve 4 hónapja #21072 Írta: Gergoo

mahlzeit írta: Amugy ja mindent meg lehet csinalni. Valakinek CSanyinak is lennie kell, meg lottonyertesnek is. Semmi se lehetetlen, NObel dijjat is lehet kapni. Kezdjuk a mantrat megint?

Ne kezdjük, isten őrizzen! :unsure: Folytassuk ahol tartottunk. Mit, miért nem lehet. Az vezet valahová. :laugh: Gratula :P

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21076 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Szerintem hülység az egészen vitatkozni!
1989-ig, már 4. éve dolgoztam a casinóban. Először crupié voltam, majd az utlsó évben a recepciban dolgoztam, mivel jól beszéltem már akkor is németül és kevesebb volt a sterssz!! Akkor volt az utólsó nettó bérem 85 ezer Ft. Erre jött rá a jatt, ami változó volt de nem volt 25 ezer alatt. Ekkor a nejem gépészmérnökként (!) 16800 nettóval járt haza amihez jött egy tejlesitmény prémium -néha-. A recben mint képzetlen SM voltam, és semmilyen vendéglátósi képzésem nem volt és nincs! Mindezt tehát 1989-ben volt, tehát 23 éve! Anyukámnak, ma, az özvegyi nélkül ami most 123 ezer, a nyugdija és erre jön 23 ezer özvegyi! Ez tehát 146 ezer forint! Hát én benyalok bárkinek, ha a nejemmel ma ne tudnék megfelelően keresni most is Mo.-on! Természetesen nem Borsodban vagy Békés megyében hanem valamelyik ipari városban, pl. ahol GK gyártás folyik! Győr, Kecskemét. Ha meg semmi nem lenne, akkor azonnal határközelbe (Szombathely, Sopron, Győr, stb) költöznénk és a sógornál keresnénk munkát!

A lényeg, hogy feltétlenül együtt mennénk vadászni jobb és jobban fizető munka után, és nem ragaszkodnánk mindenáron a Balaton melletti lakásunkhoz és környékhez! Akik ma megelégszenek a 93 ezer forintos bruttó (!) minimálbérrel, (úgy tudom most ennyi) azok nem is érdemelnek többet! Sok ilyen ismerősöm van a lakohelyünk környékén, de ők azt mondogatják, hogy "nincs más, mit tegyek?" de egy sem gondol arra, hogy esetleg oda kell menni ahol muka van, mert az ipar nem fog bekopogni hozzájuk!

DCT