Menni vagy maradni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Éva, elkerülte a szíves figyelmedet, hogy én az otthoni öngondoskodásokhoz soroltam fel pédákat! Mi nem takarékoskodunk, csak nem pazarlunk! Mi nem azért csináltattuk meg pl. az összes nyilászárót az otthoni kérónkon, mert "takarékoskodunk", hanem mert nem akartuk a környéket fűteni! Ez messze nem ugyan az! A 22 fok egyébként inkább a feleségem miatt van. Ő nem nagyon szereti azt a meleget, amit én kimondottan kellemesnek találok! Kompromisszum de nem anyagi okokból. A gyerekek szállítása igen is jó példa, mert itt nem arról volt szó, hogy lehet e vagy sem, ahnem arról, hogy mikből lehetne valamilyen masszivabb tartalékot képezni Mo.-on! Itt néhányan azzal érveltek, hogy nincs elég, amiből ezt meg lehet tenni! Szerintem meg van sok lehetőség!Eva10 írta: Decotext, nem tartom a legjobbnak a peldaidat. Azt meg nem ertem, hogy amikor sokszor irsz arrol, hogy minek sporolni, akkor miert nem fütesz be annyira, ahogy szeretitek....
Mi is mindig hoztuk - vittük a kölyköket, (itt a BRD-ben) mert az iskola egy másik településen volt (15 km) és noha buszok is voltak, mindenkinek kényelmesebb volt ez, de minket soha nem érdekelt, hogy milyenek az üzemanyagárak...... Kicsit megkeverted a dolgokat! A példázataim arról szóltak, hogy miből tudna valaki ma Mo.-on tartalékokat képezni! Tehát nem arról írtam, hogy itt hogyan takarékoskodjunk! S ha valaki úgy él itt (is), ahogy az általad említett személy, akkor nincs sok értelme Mo.-ról eljönni! Így, otthon is lehet élni!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Na, az ilyen mondataid miatt nehéz veled kijönni. Hiába írsz sok okos dolgot is, ha egy mondattal agyon csapod az egészet.S ha valaki úgy él itt (is), ahogy az általad említett személy, akkor nincs sok értelme Mo.-ról eljönni! Így, otthon is lehet élni!
Már többször leírtam, hogy ki milyennek itéli meg a saját vagy a másik életminőségét, az olyan mértékben szubjektiv, hogy semmi értelme bírálni a másik ember értékrendjét.
Ami viszont nem szubjektív, és tárgyszerűen, adatokkal alátámasztva bizonyítottam, hogy ez nem igaz. Az itten minimálishoz közeli jövedelemből kb 1200 euró igenis komoly dolgokat lehet elérni, megfelelő és tartalmas életvitellel. Az Mo-on az ottani minimális közeli jövedelemből egyszerően lehetetlen. Ha valaki ezt nem képes átlátni, akkor olvasson jobban utána, számolgasson kicsit.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Eva10 írta: Decotext gondolj bele, hogy 2-3km-re gyalog jarni az majdnem egy ora - gyereknek, nehez iskolataskaval en nem engednem.
Ne engedd! Mint irtam, nem erről volt szó, hanem a képezhető otthoni tartalékokról! Én annak idején a nehéz hátitáskával, gyalog jártam az iskolába és nem haltam bele! Viszont azt gondolom azonban, hogy a mai fiatal generációnak a kondiciója pontosan azért csapnivaló, mert kevés sportot űz, alig mozog, és állandóan a computer és TV előtt ücsörög! A napi 1-1 órás séta (miért is 1 óra a 2 km?) nem ártana nekik! Kényelemes, de tempós menettel, 5 km-t lehet egy óra alatt megtenni nem 1-et! S ha mégis eddig tart, akkor mi van? Nem érnek rá??
S mint említettem a Mo.-i keresetek alapján képezhető
öngondoskodásról volt szó, nem az itteni iskolába járásól!
Otthon megy a pazarlás a köbön!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nem tudom soraimban felfedezni, hogy ismételten vitába szálltam e velked!?peteratde írta: Na, az ilyen mondataid miatt nehéz veled kijönni. Hiába írsz sok okos dolgot is, ha egy mondattal agyon csapod az egészet.Már többször leírtam, hogy ki milyennek itéli meg a saját vagy a másik életminőségét, az olyan mértékben szubjektiv, hogy semmi értelme bírálni a másik ember értékrendjét.Ami viszont nem szubjektív, és tárgyszerűen, adatokkal alátámasztva bizonyítottam, hogy ez nem igaz. Az itten minimálishoz közeli jövedelemből kb 1200 euró igenis komoly dolgokat lehet elérni, megfelelő és tartalmas életvitellel. Az Mo-on az ottani minimális közeli jövedelemből egyszerően lehetetlen. Ha valaki ezt nem képes átlátni, akkor olvasson jobban utána, számolgasson kicsit.
A témát lezártam a részemről és ezt többször közöltem is. Álláspontod nem
reális, pláne az általad ecsetelt magyarországi pályafutásod fényében!!!
Számolj egy kicsit! Ha házasnak számitasz, akkor kevéssel2012 liegt der steuerliche Freibetrag bei 8.004 Euro für Alleinstehende und 16.009 Euro für Ehepaare. Für Kinder liegt das steuerliche Existenzminimum bei 4.368 Euro. Das sächliche Existenzminimum wurde auf 7.896 Euro für Ledige, 13.272 Euro für Verheiratete und auf 4.272 Euro für Kinder festgesetzt. FORRÁS
a létminimum feletti a jövedelmed. 13272/12=1106€
Természetesen meg lehet ebből is élni, de továbbra is állítom, hogy
így és ilyen körülmények között ezt én Mo.-on is lazán megcsinálom!
No comment!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
rendszeresen vitába szállsz velem, és írogatod az át nem gondolt, nem korrektul megfogalmazott hozzászólásaidat.A témát lezártam a részemről és ezt többször közöltem is.
Én nem kicsit számoltam utána, és többször konkrétan leírtam, hogy miket értem el ebből a jövedelemből.
Pontosan ezt magyarázom már sokadzor. Az itteni kevéssel létminimum feletti jövedelmeből, itt el lehet ezt érni. Próbáld meg Mo-n az ottani minimális jövedelemből!akkor kevéssel
a létminimum feletti a jövedelmed. 13272/12=1106€
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”