Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20921 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

Eva10 írta: Attol tartok, akkor sem lenne nyugdijunk otthon, ha sok lenne a befizetesünk....

Erre találták ki azt, hogy ne bizzunk meg egy politkában sem, és
magunk gondoskodjunk magunkról, hogy idős korban is jól éljünk!

Ez angolszasz adorendszer mellett okes. Kapsz annyit nyugdijkent, hogy megelsz a hid alatt, a tobbit rakd ossze magadnak. Ellenben Europaban levonjak a kemeny nyugdijjarulekot.
A mai 30as generacio szepen kifizeti a jelenlegi nyugdijjasokat, meg valamit probal osszekaparni maganak. Nekik mar nem fog nagyon nyugdij jutni. Ok a 2 nyugdijjat fizeto generacio:)
Konnyu az ilyen okossagot idevagni, ha a te nyugdijjad mar rendben van!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #20923 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

A MNYP koruli "mizeria"-val a magukrol gondoskodo emberekkel probalkoztak "kiszurni"..
(ugyan ugy mint mikor arviz volt: aki gondoskodott elore magarol : volt biztositasa nem kapott egy "kanyit" sem, akinek nem volt biztositasa azt meg igen...)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20937 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Konnyu az ilyen okossagot idevagni, ha a te nyugdijjad mar rendben van!

Kedves Mahlzet!
Az első részvényeimet 1983-ban vettem az osztrák Erste bankban, Rudersdorfban. Ez a kis falú (Ausztria) 2 km-re van Fürstenfeldtől, Graz felé a Balatontól nézve és a lakhelyemtől akkor 102 km-re volt. Az ára 250 Schilling volt. Ebből idővel 3780 Schilling lett, amikor, vérszemet kaptam és koplett elbuktam. Ez volt a tanulópénz! Ma is lehet már 500 foritért (!!) kapni hasonló dolgokat és még csak érteni sem kell hozzá! Aztán van életbiztositás, amit akkor fizetnek ki, amikor lejár a szerződésed (és életben maradtál.) Ha nem, akkor nyugdij sem kell! Ezenkivül van még több száz más lehetőség amivel az államtól és politikától függetleníheted magad! Ma a nejemmel idestova 70 ezer euró kb. ami (német) FONDOK-ban van és anélkül, hogy megeröltetném magam sokkal többet hoz, mint egy lekötött takarékbetét! Ezenkivül vannak ingatlanok amit tulajdonunknak mondhatunk, de nem európai területen vannak (Sajnos csak kettő, eddig de igyexünk, hidd el.) Egyéb dolgokat nem sorolok fel, mert semmi közöd hozzá, csak azért irtam le, hogy a "GONDOSKODJ MAGADRÓL" nem mese, csak hozzá kell fogni, és nem siránkozni!

Mi akkor is elélünk (takarékosan) még kb. 80 éves korunkig, ha egy fillér
nyugdijat sem kapunk a magyar, vagy a német államtól! Na, most akkor mi lesz?
Most 57 évesek vagyunk mindketten a nejemmel. Azt tervezzük, hogy kiszállunk
a "buliból" és legkésőbb 62 éves korban, és nem fogunk többet dolgozni!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #20939 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Konnyu az ilyen okossagot idevagni, ha a te nyugdijjad mar rendben van!

Kedves Mahlzet!
Az első részvényeimet 1983-ban vettem az osztrák Erste bankban, Rudersdorfban. Ez a kis falú (Ausztria) 2 km-re van Fürstenfeldtől, Graz felé a Balatontól nézve és a lakhelyemtől akkor 102 km-re volt. Az ára 250 Schilling volt. Ebből idővel 3780 Schilling lett, amikor, vérszemet kaptam és koplett elbuktam. Ez volt a tanulópénz! Ma is lehet már 500 foritért (!!) kapni hasonló dolgokat és még csak érteni sem kell hozzá! Aztán van életbiztositás, amit akkor fizetnek ki, amikor lejár a szerződésed (és életben maradtál.) Ha nem, akkor nyugdij sem kell! Ezenkivül van még több száz más lehetőség amivel az államtól és politikától függetleníheted magad! Ma a nejemmel idestova 70 ezer euró kb. ami (német) FONDOK-ban van és anélkül, hogy megeröltetném magam sokkal többet hoz, mint egy lekötött takarékbetét! Ezenkivül vannak ingatlanok amit tulajdonunknak mondhatunk, de nem európai területen vannak (Sajnos csak kettő, eddig de igyexünk, hidd el.) Egyéb dolgokat nem sorolok fel, mert semmi közöd hozzá, csak azért irtam le, hogy a "GONDOSKODJ MAGADRÓL" nem mese, csak hozzá kell fogni, és nem siránkozni!

Mi akkor is elélünk (takarékosan) még kb. 80 éves korunkig, ha egy fillér
nyugdijat sem kapunk a magyar, vagy a német államtól! Na, most akkor mi lesz?
Most 57 évesek vagyunk mindketten a nejemmel. Azt tervezzük, hogy kiszállunk
a "buliból" és legkésőbb 62 éves korban, és nem fogunk többet dolgozni!

Kozepso bekezdes megegyszer, olvasd el legyszi! Az en generaciom, 30-40-esek jelenleg 2 nyugdijjat kell kifizessenek! Neked 1 et kellett, mert neked meg jar az elozo generaciotol. Igy konnyen tudsz felretenni kiegeszitesnek.
Csak egy gyors szamolas. HA 30 aktiv eved van meg hatra, mennyi penzt kell felretenned havonta, hogy nyugdijjas eveidben megelj?
Megoldas: Mo.-on ha sikerult lakast venned kozben es nem marad tartozasod es ha nem csirkelabat akarsz enni akkor egy tisztesseges megelhetest nyugodtan lehet szamolni havi 120e jelenerteken.(MOndjuk en inkabb 200-250el szamolnam) Nyugdijbamenetel utan 15ev evet illik szamolni amit finanszirozni kellene. Akkor mennyi a szam? Fejenkent 60eHUF. EGy csaladban felre kene tenni havi 120eFt-ot a 2 szulo nyugdijjara, evente inflacios rataval novelve! Plusz a gyerekeknek tanulasra es egyebek. Atlag csaladnal ez also hangon 250Ft megtakaritas kellene a jovore felretenni plusz a rovidtavu tartalekok. Na azt megnezem!!
Engem ne felts, en megoldom, de atlag magyar csalad ezt nem oldja meg!
Amit irsz befektetesek.. Unit linked biztositast csak a penzugyi analfabetak kotnek! Meg akit csobe huznak, garantaltan rafizetsz! Reszvenyekkel kisember inkabb ne jatszon. Fundok pedig nagyon jok, de te tul lazan kezeled. Az a mese, hogy ahhoz nem kell erteni. Minimum egy kockazatkezelest fel kene merni es egy portfoliot letrehozni! Egy valsag ugy is elmoshat jelentos megtakaritasokat.
Azt meg hogy el kell kezdeni, nem csak sirni, ettol ugrok magasra:) De valahol igazad van az teny!! Elkezdeni viszont az iskolaba kellene a penzugyi alapoktatassal!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja - 6 éve 4 hónapja #20952 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Csak egy gyors szamolas. HA 30 aktiv eved van meg hatra, mennyi penzt kell felretenned havonta, hogy nyugdijjas eveidben megelj?!

Gondoltam, hogy ezek lesznek az érveid! Ismét ugyan az jött elő, amit már én is többször elmondtam! Azt elmezed, hogy mi miért nem megy és nem azt keresed, hogy hogyan lehetne mégis! Csak annyit, hogy mi sem havonta takarékoskodtunk, hanem ésszel tettük olyanba a kis (!) pénzünket, ami jobban kamatozott (ha nem is szó szerinti kamatról voltszó) S csak annyit a hosszú és kimerítő expozédhoz, hogy lehet kapni olcsón részvény fondokat, amin állami garacia is van. Láttam már 500 forint értékben is "rész fondokat" amik gyakorlatilag öngerjeszőek. Értsd: nem jutalékot vagy kamatot ad, hanem a nyereséget visszaforgatják fondokra, igy akkor is több lesz a lóvéd ha nem emelkedik az árfolyama, mert több "részed" lesz folyamatosan! egy doboz c i g i ára[/url] kb. 750 forint körüli! Most arról nem beszélek, hogy pontosan a szegényebb területeken, mennyi pénz egy el a kocsmákban! Ezért nekem nem bizonyiték a felsorolásod és az, hogy "nem tud félretenni" mert a lakosság nagyrésze pöfékel vagy valami más káros szenvedélye van! Ha erre van lé akkor legyen öregkorra is! PS: én is cigiztem közel 40 évig, 16 éves korom óta! Minden segitség nélkül (nikotin tapasz, rágó, akupunktúra, stb) igaz harmadik nekifutásra, kb. 10-11 éve leszoktam róla, tehát meg lehet csinálni! 750x365x10=2.737.500 Tehát csak c i g i bol 10 év alatt, közel 3 millió forintot lehet(ne) félrerakni. Ha többen cigiznek egy családban akkor ez sokszorozódik! Ha ezeket állami papirokba vagy fondokba rakod állami garaciával, esetleg osztrák vagy német papiroba rakod akkor bőven lesz annyi, hogy jól megélhess idős korban! Aztán pl ha ingatlant veszel ebbőlé s pl. kiadod bérbe! Sok más lehetőség van még!

Ne mond, hogy nem tud félrerakni, mert ez egyszerűen nem igaz!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 4 hónapja #20960 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Gergoo írta: Igen, úgy tűnik. Minden sarkon van már TESCO. Az emberek nagy átlaga vásárol is ott. Kfz egyetlen alkalommal, a jelenlegi bérnél használta az átlag szót, gondolta ott alakulhat csak ki vita. Tévedett. :laugh:

Akar a fene vitázni veletek...nem értettétek meg amit írtam. Felületes olvasás nem vezet brilliáns eredményre!
De "ide lőjjetek..." Gondolom bonyolultabb közgazdasági képletek alkalmazása értelmetlen lenne.
100-ból 2 értené....
A magánnyugdíj pénztárak istenítéséről meg annyit, hogy 99-ben léptem be az ING-hez és a kilépésemig 12 év alatt sikerült nekik 11.900 Ft növekményt összehozni. Majd 65 évesen vennék belőle egy pár frottír zoknit :whistle:
Fontos az öngondoskodás, de bolondoknak találták ki a MNYP-kat. Viszont akik kitalálták okosak voltak...érted?
Pont mint a mostani tőzsdeszámla boom itthon....mindenkivel el akarják hitetni, hogy tőzsdecápának születet. Már ott tartanak, hogy 100 euró is elég a számlára, amit majd tőkeáttétellel ők jól megforgatnak... :woohoo: Aki tudja ez mit jelent, messze kerüli őket ;)

És még sírtok a média agymosó tevékenysége miatt, közben meg úgy értelmezem, hogy zokogtok a MNYP-ak miatt :dry:

A lentebb olvasható jelmondataimból a fölsőt ajánlom figyelmedbe

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "