Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20831 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Mahlzeit a nyugdijak vasarlasi erteke most joval kisebb, mint 10 eve volt. Több, mint 10 eve kapok özvegyi nyugdijat, igy tudom, higy amit most kapok, annak a realerteke joval kisebb, mint volt mondjuk 8 eve. Pedig mennyi emeles volt azota! Es azt is szamitsd, hogy olyan keves altalaban a nyugdij otthon, hogy abbol nemigen lehet megelni! Es azert keves, mert annakidejen keveset fizettek be - mint Decotext mondja. Igen, de azert fizettek be keveset, mert annyi volt e kereset. En sem tudtam a 3300-bol többet befizetni, annyit vontak, amennyit. Mert a befizetett összeg annyi maradt, amennyi volt, mig a pl kenyer ara azota sokszorosara emelkedett. Bizony ha valaki hosszu ideig kap nyugdijat, az erteke folyamatosan csökken. Az en ferjem jol keresett, rendörtiszt volt, amikor meghalt. Megis a mostani özvegyi jarulekom meglehetösen keves. Az elsö evekben meg ert valamit, azota folyamatosan egyre kevesebbet. Es ha belegondolok hogy valakinek a sajat nyugdijabol es ebböl kellene megelni.....hat az nemigen menne szerintem.
Hat igy is lehet nezni a nyugdijas kedezmenyeket. Bar szerintem inkabb elhetö mennyisegü nyugdijat kellene adni, mint kedvezmenyt.
szia:
Eva

Ne erts felre nem a nyugdijjasok jogos juttatasa ellen beszelek. Mo.-on nincs nyugdijkassza olyan ertelemben mint Nemetorszag v. Skandinavia. Mo-on folyoevben beszedik es azonnal kifizetik. Meg nemi hitel is kerul bele.. A mostani nyugdijjak nem fuggnek attol amennyit befizettel. Anno a cucializmusban nem is volt brutto fizu, levonasok, nyugdijkassza stb.. Igy a valtas nyilvan nehez volt.
En csak arra probaltam felhivni a figyelmet, hogy ha van 1 torta amit szet kell osztani mindenkinek, hivjuk szoctam tortanak. Akkor az egy dolog, hogy nem hagyjuk ehen halni az inaktivokat, de ha nem eteted az aktiv oldalt akkor elobb utobb mindenki ehen hal. Ha jol emlekszem a szamokra, akkor jelenleg 1,2 aktiv keresore jut 1 inaktiv ma MO.-on. Ez egy alapbol rendkivul rossz arany. Es a realertek nyugdij tartas szimplan nem tarthato, eppugy ahogy az aktiv fizetesek realerteke sem megorizheto jelen helyzetben. A kisnyugdijjast nem hagynam ehen halni nyilvan, de van ott azert olyan nyugdij, hogy ha en kibirom a fizetesembol aktivkent a realber csokkenest, akkor a minimum, hogy o is kibirja. NA ezt jelenleg a kormany nem merlegeli, hanem gondolkozas nelkul kiosztja, megigeri. Es igen megertem, hogy a nyugdijjasok megdolgoztak erte, jar nekik. Ellenben a jelenlegi aktiv generacio is megdolgozik erte, ellenben neki mar biztosan nem fog jutni! Most nem linkelem, de a szamitasok szerint mostani erteken az atlagnyugdij 95e koruli osszegrol le fog csokkenni kb. 30-35eFt-ra 20even belul! Benne van a korfaban, siman lathato.. Sajnalom a mostani nyugdijjasokat, de az en generaciom meg csoves lesz a hid alatt nyugdijjaskent, nemhogy realertek..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20834 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Es azert keves, mert annakidejen keveset fizettek be - mint Decotext mondja. Igen, de azert fizettek be keveset, mert annyi volt e kereset. En sem tudtam a 3300-bol többet befizetni, annyit vontak, amennyit. Mert a befizetett összeg annyi maradt, amennyi volt, mig a pl kenyer ara azota sokszorosara emelkedett.

Ezért viszont em a mai társadalom hibás! Örülj, hogy kapsz otthonról özvegyit! Mindig mondtam, hogy Mo. a világ leggazdagbb országa.... Itt egy fillért sem kapnál, mert vállalkozó vagy és van kerested. Itt csak azoknak járhat özvegyi, akik eltartottak voltak vagy a létminimum alatt van a jövedelmük!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #20842 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

Eva10 írta: Es azert keves, mert annakidejen keveset fizettek be - mint Decotext mondja. Igen, de azert fizettek be keveset, mert annyi volt e kereset. En sem tudtam a 3300-bol többet befizetni, annyit vontak, amennyit. Mert a befizetett összeg annyi maradt, amennyi volt, mig a pl kenyer ara azota sokszorosara emelkedett.

Ezért viszont em a mai társadalom hibás! Örülj, hogy kapsz otthonról özvegyit! Mindig mondtam, hogy Mo. a világ leggazdagbb országa.... Itt egy fillért sem kapnál, mert vállalkozó vagy és van kerested. Itt csak azoknak járhat özvegyi, akik eltartottak voltak vagy a létminimum alatt van a jövedelmük!

Azert ez a nyugdijkerdes mindig 2-os megitelesu. Egyreszt igen minek is jarna ha van sajat bevetel, masreszrol viszont valaki befizetett mar a nyugdijrendszerbe, ami utan jogosultsagot szerzett. Tehet teljes joggal elvarja(hatja) a szolgaltatast!
Kivancsi leszek a nemet nyugdijrendszer meddig birja majd.. 30 ev mulva innen se lehet tul sokat remelni szerintem. 70 feletti korhatar, kb. fele a mostani nyugdijnak.. Saccperkabe:)
A mai generacionak az a jo, hogy fizetni kell az elozo generacio nyugdijjat, meg felretenni a sajat nyugdijjra, mert nem jut a kozosbol majd! MAjd kivancsi leszek 30 ev mulva azokra az arcokra akik tapsikoltak a manyupok megszuntetesehez Mo-on. Na az volt az idiotizmus csucsa.

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20843 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Itt sem csak az kap aki eltartott volt. Az ugynevezett "nagy özvegysegit " az kaphat aki ,vagy idösebb 45 evnel,vagy van közös gyermekük aki meg nincs 18 eves,vagy csökkent keresökepes.

Több
12 éve 4 hónapja #20876 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: En sem tudtam a 3300-bol többet befizetni, annyit vontak, amennyit...............mig a pl kenyer ara azota sokszorosara emelkedett.

Éva! ez nagyon rossz példa volt

anno 1 kg kenyér 3,60 Ft volt a fizetésed meg 3300.-Ft.
Ma az átlag fizu mondjuk 150.000.-Ft a kenyér meg 290.- Ft
Pici matek és a végeredmény: anno 916,66 db kenyér, manapság meg 517,24 db kenyér a fizetésedért megvehető mennyiség. Ebből következik, ha a magasabb reálértékű kisebb befizetésedet nem osztják szét egymás közt a "nagyjaink", hanem gondos gazda módjára forgatják, nem lenne itt baj. De a nyugdíjkassza mindig is malacpersely volt, van és lesz....
Tehát, régen jobban éltél...a kenyér darabszám alapján ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20887 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kfz, a pelda jo volt. Te kiszamoltad helyettem. En ugyanazt mondtam, ha elolvasod