Menni vagy maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20744 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Soha nem allitottam, hogy Mo.-on "hulyek" vagyunk:) Azt mondtam, hogy nincs magas hozzaadott erteku munkaeropiac Mo.-on.

Mo.-on évente 1000 milliárd forintot csalnak el, be nem fizetett adót! MINDEN ÉVBEN ENNYIT , fekete munkával és fekete foglalkoztatásból! Miből legyen akkor az államnak pénze feljesztésre? Nagyon könnyű a politikát hibáztatni mindenért, kéznél vannak, de talán először a saját portánkon kellene körülnézni! Az elmúlt években otthon több dolgot ki kellett cseréltetnem a lakásban és egy új lépcső is kellett a bejáratnál. Ezeket három különböző maszek csinálta, és el voltak hülve, hogy számlát kértem a garancia miatt! Nos, ez az otthoni morál hiányzik! Ha mindenki kérne mindig és mindenhol számlát, akkor minden vállalkozó adózna minden forgalma után, és így lehetne a terheket is csökkenteni. Ráadásul az állam is megkapná ami kell és ami a legfontosabb: sokan fizetnének kevés járulékot és nem úgy mint ma, hogy kevesen fizetnek sokat!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #20750 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Kedves mahlzeit !

a szoctamokat fajsulyosan a nyugdijjasokra fokuszalva osztjak.

Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz, bár van benne valami.

Az Ikarust sem az emberek loptak szet, hanem elprivatizaltak.

Nem önmagával a privatizációval volt szerintem a problem, hanem a privatizáció utáni leépítéssel. Az, hogy magánkézbe kerül egy termelő üzem, még nem rossz dolog, szerintem a létező legrosszabb gazda az állam és annak intézményei. Iszonyat vízfej, bürokrácia, döntésképtelenség és korrupció.
A multkor számoltuk csak Békéscsabán a leépített termelő üzemeket, 15 körül abbahagytuk, konzervgyár, hűtőház, stb.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20755 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Decotext, nekem ez nem egeszen tiszta. Irod, hogy be nem fizetett ado es hasonlok....igazad van. De: akkor miert tanacsolod a masik topicban valakinek, hogy ne irassa at mindig az autot az uj lakasra, mert draga?
Egyszer megjegyzed, hogy be kellene fizetni az adot, maskor meg te buzditasz mast, hogyan lehet be nem fizetni valamit?
"Én csak megemlítettem a kocsit! Ha van autótok, akkor jobb ha egy cím marad. Hosszútávon olcsóbb! (A megoldás, hogy az adott cim tulajdonosa lesz az üzembetartója a kocsinak! Te biztositod, Te vagy a tulaj, a haverod szülei meg az üzembetartók! Igy maradhat ottani rendszámmal s mégis tudod használni!) Ha nincs kocsi akkor 10 perc alatt bárhol be tudtok jelentkezni! A gond a fogysztásnál lesz! Fütés, áram, víz! Rendszerint azért kell a bérelt lakásba bejelentkezni, mert a rezsit magad fizeted a szolgálatók felé!"
ezt nem ertem...
szia:
Eva

Több
12 éve 4 hónapja #20765 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Miklós írta: Kedves mahlzeit !

a szoctamokat fajsulyosan a nyugdijjasokra fokuszalva osztjak.

Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz, bár van benne valami.

Az Ikarust sem az emberek loptak szet, hanem elprivatizaltak.

Nem önmagával a privatizációval volt szerintem a problem, hanem a privatizáció utáni leépítéssel. Az, hogy magánkézbe kerül egy termelő üzem, még nem rossz dolog, szerintem a létező legrosszabb gazda az állam és annak intézményei. Iszonyat vízfej, bürokrácia, döntésképtelenség és korrupció.
A multkor számoltuk csak Békéscsabán a leépített termelő üzemeket, 15 körül abbahagytuk, konzervgyár, hűtőház, stb.

Kötött, Ruhagyár, Mezőgép, Hafe, Húsipar, stb :(

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20770 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Decotext, nekem ez nem egeszen tiszta. Irod, hogy be nem fizetett ado es hasonlok....igazad van. De: akkor miert tanacsolod a masik topicban valakinek, hogy ne irassa at mindig az autot az uj lakasra, mert draga?Egyszer megjegyzed, hogy be kellene fizetni az adot, maskor meg te buzditasz mast, hogyan lehet be nem fizetni valamit?

Mert kedves Évike, nem olvastál figyelmesen! Azt irta a kocsi tulaj, hogy a következő időszakban többször fog a lakhelye és a munkahely változni! Nem hiszem, hogy ha neked egy éven belül 4x 5x költöznöd kellene, minden alkalommal új rendszámot csináltatnál az autódra! Erről beszéltünk! Ezért ajánjottam neki, hogy akkor amig meg nem állapodik valahol, jobb ha az ismerőse szüleinél "tartja" a kocsit, és ő csak az üzembetartó legyen, ne tulaj! Ha ne tulaj, akkor nincs adócsalás, mert akkor a haver szüleié a kocsi! Ott be is van jelentve!

Hol ebben az adócsalás? Az öregek fizetnek mindent hivatalosan!

Vagy valamiből kimaradtam?

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #20775 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Hat Decotext, ha valaki autot vesz, de nem iratja be magat, csak üzembentartonak, mert ugy jobban megeri, az bizony ügyeskedes. Nem tudom, en hogyan csinalnam, de ez nem is kerdes. A kerdes az, hogy te miert viselkedsz ketfelekeppen, egyszer amikor Magyarorszagrol van szo, akkor fizessen be mindenki mindent rendesen - az akar keves jövedelemböl is..
De itt - a több jövedelemböl ügyeskedjen, hogy minel olcsobban kijöjjön, akkor is, ha ez nem szabalyos. Egyebkent ugy tudom, 3 honap van az auto atjelentesere, ha 3-4x költözik, azert szabalyosan sem kell annyiszor uj rendszamot csinaltatni.
Es pl ha a kreisen belül költözik, akkor olyan rendszamot ker, es az jo az egesz jarasban. Mi is külvarosban laktunk, es megkerdeztek, hogy Eisenachi rendszamot akarok vagy Wartburgkreis-est. Mivel en be akartam költözni a varosba, ezert eisenachit kertem. De ha pl egy közel levö falucskaba szandekozom költözni, akkor WAK-osat kerek, es az jo az egesz jarasban, csak a lakcimvaltozast kell bejelenteni, de azt csak beragasztjak a forgalmiba, kb 10 euroert.
Szoval visszaterve a temahoz, vajon miert kell a keves jövedelmünek befizetnie mindent, es az itt elönek meg lehet ügyeskedni?
szia:
Eva