Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20585 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: Jaj ne már! Ennyi negativitás ragadt rátok Németországban?? :)
És egy újabb általánosítás, ha esetleg még nem volt, a magyar nem szereti a magyarokat? Vagy csak rossz véleménnyel lehet róluk? :)

Nem én mondtam, hogy nyitottak lennénk, hanem külföldiek. De lehet, hogy velük kedvesebbek lennénk ezért látják máshogy? Meg persze lehetne itt akkor definiálni a nyitottságot.

A konyha szerintem sem világhírű (sajnos a bor sem ahogy sokan hiszik), de azért a németnél tuti jobb.

A kulfoldiek a magyar "csajokrol" mondjak hogy nyitottak, nem a magyarokrol, bar ugy hangzik!:) Ez nem pesszimizmus es a tapasztalatom, nem is NEmetorszagbol van, hanem legalabb 8-10 orszag, ami a kozelmult, meg tobb hosszabb tavon, tapasztalata. Van rosszabb is nem mi vagyunk a legrosszabbak:) Nyitottsagban eddig nalam a topok, az Torokorszag, Azerbaijan, Norvegia..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #20587 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta:

zigeuner írta: De mikor valaki kintről, a "viszonylagos jóléti" világából ossza az észt az otthoniaknak, hogy itthon mily szép és jó az élet, akkor kérdem én, mit keres még mindíg kinnt? Lehet hazajönni és "jól" megélni.

Ez végtelenül egyszerű! Először is rengeteg más minta van, nem csak az amit én itt leírok! Jobban csinálja a szlovén, az osztrák, a lett, a cseh, stb. Jobbak a finnek, a hollandok, a belgák. Ahogy látod direkt kerültem a nagy ipari országokat! Ezeket csak le kéne koppintani! Tehát itt senki nem osztja az észt ( tipikus hülye védekezés, ha valakinek az igazat vágják a szemébe) hanem részeletezem, hogy mi mért rossz és jó otthon! Ugyan ezt itt is! A jólétetet MI MAGUNK CSINÁLTUK, senki nem segített és senki nem adta ajándékba!!!! Itt is vannak olyanok akik, nyomorognak és azok pont olyanok mint otthon a siránkozók! Mindenki hibás, csak ők maguk nem!

S végül: azért nem megyünk haza, mert otthon semmink nincs csak egy kérónk. Ezenkivül nem tudunk már otthon az emberekkel kommunikálni! Ök nem értik a mi racionális és céltudatos életmódunkat, mi meg nem értjük, a pazarló, lezser, fellengzős és önfényező GŐGÖS életvitelüket, amit erőn felül, hitelekből finansziroznak! Aztán ha otthon adsz ötleteket, akkor azonal kapsz egy listát, hogy mi miért nem megy, és nem arról, hogy mit hogyan lehetne? Ennyi!

Na, ezért nem megyünk haza, a "saját jóléti társadalunkból"
amit mi ketten a nejemmel értünk el, a 23 év alatt!!

Ott szokott a baj lenni amikor reszletezett. Onnantol, szokott fajni! :)
Szlovenia: Jugoszlavia volt ipari kozpontja, magas hozzaadott erteku munkaeropiaccal plusz (Gepipar, Gorenje) tengerpart
Ausztria: EUn belul csak svajc es Ausztria aki nem ad ki banki adatokat mas orszag fele, azaz offshore penzeik vannak boven. Kiemelt hegyi turizmus, foleg telen, jelentos asvanykincsek(!)
Csehek: magas hozzaadott erteku munkaeropiac, autogyartassal.
Finnek: vilag legjobb iskolarendszere, magas hozzaadott erteku munkaeropiac (Nokia)
Hollandok: Kereskedok, magas hozzaadott erteku munkaeropiaci szegmens (repulogepgysartasuk is volt, Philips, stb), magasabb az egy fore juto GDp mint Nemetorszag(!!)
Belgak: EU kozpontja, ott csapodnak le az igazan k. nagy penzek..

Magyarorszagon, csak a tengerpart, a magas hozzaadott erteku munkaeropiac es az asvanykincsek hianyoznak. Emellett mar tokmindegy ha dzsentrit jatszunk. BAr nem hiszem, hogy ezt ujbol es ujbol le kene irni, ugysem olvasod, akarod megerteni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bessy

Több
12 éve 4 hónapja #20591 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: A kulfoldiek a magyar "csajokrol" mondjak hogy nyitottak, nem a magyarokrol, bar ugy hangzik! :)

:laugh:

mahlzeit írta: Nyitottsagban eddig nalam a topok, az Torokorszag, Azerbaijan, Norvegia..

Nem rég éppen Törökországot hoztam fel én is példaként egy "nyitottság-kedvesség" vitában. Ebben nagyon egyetértünk. ;)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20596 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

mahlzeit írta: Magyarorszagon, csak a tengerpart, a magas hozzaadott erteku munkaeropiac es az asvanykincsek hianyoznak. .

Nos, azért van sok szellemi érték (nem vagyunk ám olyan hülyék mint ahogy azt beállitod). Aztán Japánnak és Koreának sincs bányakincse...... szóval, csak egy ütöképes ipar kéne. Ikarusz, Rába, Globusz, Bábolna,..... nem sorolom! Vot itt termék, csak hát nem kenyúlni kell a saját dolgainkat hanem fejleszteni!! Volna mit eladni és sok mindent tudnánk csinálni. S végül: az EU-ban irgalmatlan igény van a BIO termékere. Az igazi BIO-ra, nem a kinai manipulált, vagy a holland géncsodákra! Mivel agrár ország (voltuk) talán ez is menne, de hát MUNKÁVAL jár ugyebár, de lenne szuper piaca! A BRD csak 30%-ban tudja fedezni az igényeket, a biótermékeknél. Egyszerüen kevés van! Akkor most miröl beszélsz? Kibúvók keresésében viszont mindig világbajnokok voltunk, s ezt meg Te nem akarod megérteni!
Mi van a litvánokkal?

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #20698 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Magyarorszagon, csak a tengerpart, a magas hozzaadott erteku munkaeropiac es az asvanykincsek hianyoznak. .

Nos, azért van sok szellemi érték (nem vagyunk ám olyan hülyék mint ahogy azt beállitod). Aztán Japánnak és Koreának sincs bányakincse...... szóval, csak egy ütöképes ipar kéne. Ikarusz, Rába, Globusz, Bábolna,..... nem sorolom! Vot itt termék, csak hát nem kenyúlni kell a saját dolgainkat hanem fejleszteni!! Volna mit eladni és sok mindent tudnánk csinálni. S végül: az EU-ban irgalmatlan igény van a BIO termékere. Az igazi BIO-ra, nem a kinai manipulált, vagy a holland géncsodákra! Mivel agrár ország (voltuk) talán ez is menne, de hát MUNKÁVAL jár ugyebár, de lenne szuper piaca! A BRD csak 30%-ban tudja fedezni az igényeket, a biótermékeknél. Egyszerüen kevés van! Akkor most miröl beszélsz? Kibúvók keresésében viszont mindig világbajnokok voltunk, s ezt meg Te nem akarod megérteni!
Mi van a litvánokkal?

Soha nem allitottam, hogy Mo.-on "hulyek" vagyunk:) Azt mondtam, hogy nincs magas hozzaadott erteku munkaeropiac Mo.-on. Az Ikarust sem az emberek loptak szet, hanem elprivatizaltak. Penzt csinalt belole az aktualis politika:) Majd ha nem azzal akarunk versenyezni, hogy sebvaltogombot gyartsunk a nemet autogyaraknak, azaz 2 kezi munkaval fizetesben LEFELE versenyben, hanem a kutatas fejlesztes teren, akkor lehet valami valtozas. Szerintem. Ehhez meg kell a kormany segitsege! Ellenben a felsooktatast siman szetverik, bedobjak a koztudatba ezt az ostobasagot, hogy adofizetok penzen kepzett emberek nem mehetnek kulfoldre es a szoctamokat fajsulyosan a nyugdijjasokra fokuszalva osztjak. Amit megerdemelnek, csakha nincs szeles aktiv reteg az ellatorendszer mogott, akkor egyszercsak mindenki ehen hal. Szal a kormanynak kicsit tobb penzt kene tolni a K+F-be, egyetemi kutatasokba es az azt tamogato toket bevonzani. Erre az elmult 20 evben senki nem koncentralt. Ami meg jo otlet es szellemi termek keletkezik, azonnal kikerul kulfoldre. NAgyreszt. HA lesz majd olyan hasonlo cegunk, mint a Nokia, FAcebook, google, BMW, AUdi etc.. valtozhat esetleg valami.
Ja a bio termekek termelese tok jo otlet:) Linkeltem mar parat az allami foldberletek elkotyavetyeleserol. Pontosabban az agrartamogatasok (EUs penzek) parterdekek menten torteno kiosztasa. (Fideszes frakcio tag elemzese:) ) Na ez nem a biogazdasagoknak, hanem az egyszeruen termelheto monokulturaknak kedvez, mert ezen foldberletekbol a nagy le az EUs tamogatas. Emellett eleg ha valami sz@rt termelnek. Pl. repce vagy vmi alacsony minosegu gabona.. Az emberek meg nagyon is akarnanak termelni, de nem jutnak foldhoz! Es ez nem vicc. Sajnos.

Több
12 éve 4 hónapja #20699 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: A kulfoldiek a magyar "csajokrol" mondjak hogy nyitottak, nem a magyarokrol, bar ugy hangzik! :)

:laugh:

mahlzeit írta: Nyitottsagban eddig nalam a topok, az Torokorszag, Azerbaijan, Norvegia..

Nem rég éppen Törökországot hoztam fel én is példaként egy "nyitottság-kedvesség" vitában. Ebben nagyon egyetértünk. ;)

Hat igen a torok vendeglatas, nyitottsag, vendegszeretet. AZt hiszem az a referencia. Sajnos valahogy a torok-nemet kultura keveredese viszont nagyon furcsa dolgot eredmenyezett. Azok a torokok akiket itt latni, eleg besavanyodottak es nem igazan nyitottak. Igaz nem is Torokorszag kremje vandorolt ide anno..