Menni vagy maradni?

Több
12 éve 4 hónapja #20334 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:

zigeuner írta: Nos, megint nem olvastad végig a linket, de nem is értelmezted, így most sem érted. Csak fújod a magadét.

Ismét tévedtél! Nem "nem olvastam végig" hanem meg sem néztem!
Nem a magamét fújom, van elég példa otthon arra, amit leírtam! Ennyi![/b]
Ha viszont az a véleményed, hogy Mo.-on minden sz@r, itt meg minden csodálatos,
Hát legyen! Jogod van a véleményedhez!

Nos, megint csak az "olvasatlanságod írta a választ." Nem hiszem, hogy valaha is írtam volna, hogy Mo-n minden kakika lenne. Tény hogy a "viktoriánus" idők sok embert megszívatnak. Nem is kicsit. Mindez engem már annyira nem érint, már nyögdíjas vagyok, és igencsak "jó" (magyar viszonyokhoz) nyugdíjjal. De mivel az asszony német, akkor most itt próbálkozunk egy kicsit, az Ő nyugdíját feljavítandó, meg hát nekem is " dől még a lé" majd a német idők után. Az is van egy pár évecske. Úgyhogy biztos nem én vagyok az aki panaszkodik, de látom, láttam amit látok, láttam. Hidd el, egyet s mást láttam itthon, de itt kinnt is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20344 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

TidujV írta: ... néha csak a bátorság hiányzik, vagy pont a kudarctól való félelelm, hogy nagyot lépjen az ember. Emberek vagyunk, különbözőek, különböző kódolással, más neveltetéssel. Nem olyan egyszerű egy bányászból finommechanikai technikussá válni egyik napról a másikra. Ahogy Decotex emlegeti a pechet, ugyanúgy sokszor szerencse is kell ám, nem elég a szándék és az akarat....

Szerencséje is csak annak lehet, aki a szerencse elé megy! Ha nem játszol a lottón, akkor soha nem is fogsz nyerni! Akinek pedig hiányzik a "mersz", hogy nagyot lépjen, az maradjon ülve, de akkor nem sírjon, hogy rosszul megy a sora! Természetesen egy vájárból nem lesz órás soha, de pl. mehet az útéítőkhöz. Senki nem mondta, hogy a szándék és az akarat elég! Ez ugyanis még messze nem TETT!

Ismerősöm (kolegám) mondogatta, hogy szándékában van a kocsijára feltenni a téli gumikat! Akarná is, de majd holnap! Másnap esett az eső.... No, akkor majd holnapután! Akkor meg vendége volt. Később elfelejtette. Rá jó 2 napra havaseső esett, de szombat volt, nem kell a kocsi.... Hétfön megcsúszott a latyakos úton és az árokba ment.....
A lényeg és a tanulság: ma kezd el, azonnal!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20345 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: Es: mindig azt irod, hogy nem kell hazat epiteni. Igen, igazad van. De mi a masik lehetöseg?

Mi két gyerekkel albérletben laktunk addig, (évekig) amig nem tudtunk egy 55 négyzetméteres, 2 szobás, IV.-emeleti lakást venni. (4 személy!) Ezt, amikor a banki átszervezés volt, (maradékot) azonnal kifizettük, így 1/3-al olcsóbb lett, mint az eredeti ára volt. Soha, még csak nem is gondoltunk arra, hogy több milliós építkezésbe fogjunk, pedig volt jó telkünk is ahol lehetett volna! (Ez élből egy feneketlen kút, s láthatod hogy mennyien nem tudják ma fenntartani a házukat!) Ebből a kis lakásból már könnyebb volt tovább lépni, s nagyobbat venni (110 nm), de ezt is csak akkor tettük meg, amikor már itt kint éltünk.....s bank nélkül is ment! Szépen, lassan, lépcsőzetesen, és nem azonnal nagyot harapva, (mert a szomszédnak nagy van) s erőn felül!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #20347 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Eva10 írta: ..............azt is lasd, hogy nem mindenkinek olyan az eszbeli kepessege, hogy erre kepes legyen. Attol nem rosszabb ember, tud sokat es kemenyen dolgozni............ Bizony sokan vannak igy.
Eva

Nem sok hozzáfűzni valóm van...ez így igaz. És ezen a szemüvegen keresztül kellene látnia mindenkinek a többi embertársát.

Köszönöm a lenézettek helyett is :)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 4 hónapja #20348 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

Decotex!
Már annyit emlegetted az útépítőket, hogy lassan mindenkivel elhiteted, hogy tanulatlan életképtelen társaság.
Megint általánosítassz!!!!!!!!
Nem kell őket annyira sajnálni, bár az biztos, hogy megdolgoznak a pénzükért. Magyarországon, ha sikerül valakinek egy nagyobb útépítőcégnél elhelyezkednie még lapátosként is a minnimálbér minimum 2×ét keresi.
Gépész ként pedig 200-300.000Ft-ot.
Nem gondolnám, hogy egy útépítő gépész tanulatlan lenne, már ha csak azt nézem, hogy a férjemnek hánydarab gépkezelő papírja van. Nem mellesleg elég nagy összegeket fektettünk abba, hogy újabb és újabb gépekre legyen jogosítványa. Bőven megérte a befektetés, mert sajnos itthon még sok esetben egy orvos sem keres ennyit, hiába tanul hosszú évekig.
Igaz egy elismert szakma, de az elismerésből nem lehet megélni!

Több
12 éve 4 hónapja #20349 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Menni vagy maradni?

DECOTEXT írta:
Hát persze, hogy nem eszi ezt meg senki! A legtöbbnek nem sikerül talpon maradni! Itt sem! 2010-ben a BRD-ben 39700 vállalkozás ment csődbe, és 43600 új vállalkozás indúlt be! Sőt, azok legtöbbjéből sem lesz milliárdos akik talpon maradnak, de MEGÉLNEK és nem rosszul!
[/color]

Igen, az is igaz amit írtál, de már megint nem az egész hozzászólásra reagálsz, hanem egy neked tetsző részletre :angry:
Nem kétlem a német vállalkozósdi okait, ahogyan a magyar tények amiket írtál is majdnem 100%-ban úgy vannak....de! Én arról firkálgattam, hogy szinte csak azok a magyar vállalkozások működnek és profitálnak ahol a sógor, koma, jó barát segítsége repíti a szekeret. Időnként megemlíted hogy a magyar áru mennyire silány, mennyire nem termelékenyek és innovatívak a magyarok.....minek lennének. Ha van haver, rokon bármilyen szart el tudsz adni(meg ne kérdezd, hogy akkor miért vesszük meg. Mert nincs más!)....ha nincs akkor a fejed tetejére is állhatsz, lehet a terméked világújdonságtól kezdve mennyei manna is, akkor sem tudod eladni. A kutya se veszi meg....mivel mindent a multi ural, ha ott nincs fekvésed bele se kezdj....de ismét egy olyan vízen evezünk amit pár mondattal nem lehet elintézni.

És igen, van olyan magyar vállalkozás mely öt ezer forinttal indult és pár év alatt milliárdos lett....de ott kőkeményen mögötte álltak a rokonai, jó ismerősei....ha érted amit írok ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "